Finnishdesigners.fi uudistui

Ornamon finnishdesigners.fi-portfolioalusta on uudistunut helppokäyttöiseksi hakupalveluksi, joka kokoaa muotoilupalvelujen, tuotemuotoilun ja taidekäsityön tekijät yhteiselle alustalle. Uudistuneessa palvelussa muotoilun eri alojen ammattilaisten osaaminen löytyy helposti, mikä vastaa monimuotoistuvan muotoilukentän tarpeisiin.

Hakupalvelussa on huomioitu sekä kuluttaja- että yritysasiakkaat. Sen kautta Helsinki voi löytää kaupunkimuotoilijan yhtä hyvin kuin yritys kumppanin digitaalisen palvelun suunnitteluun. Suomalaisen taidekäsityön ja muotoilutuotteiden tai vaikkapa muodin etsijöille on Finnishdesignersissa omat osionsa.

Lisäksi palvelu kerää yhteen taiteilijoiden omat itsenäiset verkkokaupat ja isommat verkkokauppa-alustat. Se on omalta osaltaan kehittämässä suomalaisen muotoilun saatavuutta, johon parhaillaan myös kaupalliset toimijat heräävät.

”Verkkoalustoja luovien start-upien kiinnostus designiin on selkeästi nousussa”, kertoo projektipäällikkö Petra Ilonen Teollisuustaiteen Liitto Ornamosta.

”Viimeisen kolmen vuoden aikana olen saanut paljon yhteydenottoja digitaalisten kauppapaikkojen kehittäjiltä, jotka haluavat koota yhteen kotimaisia tekijöitä. Liiketoimintavisiot ulottuvat maailmanlaajuisen asiakaskunnan saavuttamiseen, mikä edistää suomalaisten brändien ripeää kasvua. Seuraan mielenkiinnolla esimerkiksi suoraan mobiiliin iskeneitä jevelo.io sekä ivalo.com -palveluja.”

Verkkobisneksen kehittämiselle on alalle kova tarve. Ornamon kuluttajakyselyjen mukaan suomalaiset eivät löydä kotimaista designia, mikä alleviivaa alan verkkomyynnin kasvutarvetta. Ornamon tekemän taiteen markkinatutkimuksen mukaan jopa 90 prosenttia suomalaisista on kiinnostunut taiteen ja taidekäsityön ostamisesta. Lähes 30 prosenttia kuitenkin kertoi, ettei löydä tuotteita.

FinnishdesignersFinnishdesigners.fi  on esillä Ornamon Design Joulumyyjäisissä Helsingin Kaapelitehtaalla 2. – 4. joulukuuta. Tapahtuma kokoaa viikonloppuna yhteen 270 suomalaisen designin ja taidekäsityön tekijää. Ornamon projektipäällikkö Petra Ilonen esittelee Finnishdesigners-palvelua ja Design Joulun myyjiä Merikaapelihallin aulassa Ornamon infopisteellä perjantaina 2.12. klo 12 – 13.

www.finnishdesigners.fi