Usein kysytyt kysymykset Design Joulusta

Ornamon Design Joulu -tapahtuma järjestettiin Helsingin Kaapelitehtaalla viimeksi vuonna 2019. Ornamo kokosi osallistumista suunnitteleville usein kysyttyjen kysymysten listan.

Ketkä kaikki saavat osallistua Ornamon Design Jouluun?

Kaikki Ornamon jäsenet saavat jäsenyyden myötä (myös opiskelijajäsenet) suoran pääsyn Design Joulu -tapahtumaan. Lisäksi Grafia ry:n jäsenet ovat tervetulleita mukaan. Ilmoittautua voivat myös muut Ornamoon kuulumattomat korkeakoulutetut muotoilijat, mutta heidät jyrytetään.

Mitä etuja Ornamon jäsenet saavat?

Osallistumismaksu Ornamon jäsenille on edullisempi. Myös grafialaisille on kollegajärjestöjen alennus. Jäsenet voivat myös valmistautua joulutapahtumaan Ornamon järjestämässä koulutuksessa ennen tapahtumaa, josta haetaan oppia viestintään ja markkinointiin.

Saako myyntipaikan sijainnin valita itse?

Myyntipaikan sijaintia ei varsinaisesti voi itse valita, mutta toiveita voi aina esittää. Saatujen palautteiden perusteella osallistujat ovat olleet hyvin tyytyväisiä myyntipaikkojen järjestelyihin.

Mitä omaan myyntipaikkaan kuuluu?

Helsingissä myyntipaikka on lattiatilaa, jonka voi rakentaa haluamallaan tavalla tai vuokrata siihen valmiita kalusteita ilmoittautumisen yhteydessä. Tilassa on kirkas yleisvalaistus ja avoin verkkoyhteys. Erillisen sähköliitännän saa omaan paikkaansa lisäkustannuksella, ja se tilataan ilmoittatumisen yhteydessä. Porvoossa voi vuokrata joko lattiatilaa tai pöytäpaikan.

Miten löydän oman myyntipaikkani hallista?

Myyjät saavat sähköpostiin myyntipaikkakartan, josta oma sijainti Helsingin Kaapelitehtaalla ja/tai Porvoon Taidetehtaalla käy ilmi. Pohjakartan lähettämisen yhteydessä lähetetään myös muuta tärkeää infoa. Infopaketti ja pohjakartta lähetetään ennen tapahtumaa.

Miksi pohjakartan saa niin myöhään?

Ilmoittautumisia otetaan vastaan todella pitkään, minkä lisäksi pohjakartta pitää hyväksyttää paloviranomaisilla. Tässä vaiheessa pohjakartan täytyy olla mahdollisimman muuttumaton. Paloviranomaisen täytyy voida laskea, kuinka paljon myyjät käyttävät neliöitä käytetystä tilasta.

Miten tavarat toimitetaan paikan päälle?

Jokainen myyjä huolehtii itse myyntitavaroiden ja rakenteiden kuljetuksesta. Myyntipaikkojen rakentaminen on porrastettu ruuhkien välttämiseksi. Infopaketin mukana tulee pohjakartta, johon on merkitty sisäänkäyntisuositukset tavaroiden kuljetukseen.

Voinko vaikuttaa siihen, millainen myyntipiste tulee omani viereen?

Pääsääntöisesti asiaan ei voi vaikuttaa, koska järjestyksen kokoaminen tästä näkökulmasta on liian monimutkaista. Lisäksi ilmoittautumisaika on niin pitkä, että paikkajärjestelyjä aletaan tehdä heti, vaikka ilmoittautumisia otetaan vastaan loppumetreille saakka. Toiveita asiasta voi kuitenkin aina esittää. Toisinaan on tullut vastaan tilanteita, joissa kahdella eri myyjällä on yhteinen maksupääte ja tällaiset myyjät on toki toivottaessa järjestetty toistensa viereen.

Miten muutoin kannattaa varautua Design Jouluun?

Ota mukaan hyvä joulumieli! Design Joulun kynnyksellä on myös hyvä laittaa oma Finnish Designers -portfolio kuntoon, ja samalla voit asettaa myös oman verkkokauppasi esille! Markkinoimme tapahtuman yhteydessä myös verkkokauppasivua.

Minulla on muuta kysyttävää tapahtumaan osallistumisesta. Keneen otan yhteyttä?

Kysymyksiin vastaa ensisijaisesti vastaava tuottaja Srba Lukic puh. 0400 707097, joulu(at)tid.fi sekä Ornamon projektipäällikkö Petra Ilonen: petra.ilonen(at)ornamo.fi, puh. 046 878 2572.