Ornamon Teosmyynti 2022 – Osallistumisohjeet ja ilmoittautuminen 

Alma Jantunen, Bonsai Preciosa, 2021. Kuva: Hilla Uotila
Alma Jantunen, Bonsai Preciosa, 2021. Kuva: Ornamo

Ornamon Teosmyynti toteutetaan sekä verkkokauppana että myyntinäyttelynä Kaapelitehtaan Puristamossa 12.–20.3.2022.

Teoksia aletaan markkinoimaan jo helmikuussa, joten ilmoita mukaan vain teoksia, jotka ovat sinulla valmiina!

Varmista paikkasi ilmoittautumalla ajoissa. Mukaan mahtuu 140 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen päättyy 18.1.2022

Ornamon Teosmyyntiin voivat osallistua Ornamon varsinaiset ja vapaajäsenet (opiskelijajäsenet eivät voi osallistua). Ornamon jäsenmaksun sekä Teosmyynnin osallistumismaksun pitää olla eräpäivään mennessä maksettuna, jotta voi olla mukana tapahtumassa. Jäsenmaksun osalta riittää myös toimiston kanssa sovittu osamaksusuunnitelma (yhteyshlö Outi Liusvaara).  

Ornamo vastaa tapahtuman tuotannosta, markkinoinnista ja teosten välitysmyynnistä. Taiteilija hinnoittelee teoksensa itse ja vastaa niiden toimittamisesta Kaapelitehtaalle ja sieltä pois. Lisäksi taiteilija on vastuussa myös teostensa kestävyydestä ja laadusta sekä pyydetyn aineiston toimittamisesta. 

Ilmoittautumislomakkeella voit valita, ovatko teoksesi myynnissä molemmissa kanavissa vai –vain Kaapelitehtaalla tai –vain verkossa. Edellisvuosista poiketen verkkokaupan teoksille on oltava postituskelpoiset pakkaukset (alla lisätietoja ja pakkausten mitat).

Tutustu alla oleviin osallistumisohjeisiin huolellisesti ennen ilmoittautumista. Ilmoittautumalla sitoudut tapahtuman ja myynnin sääntöihin! 

 

ILMOITTAUTUMINEN MUKAAN TAPAHTUMAAN

Ilmoittautuminen tehdään sähköisellä lomakkeella. Linkki lomakkeelle löytyy tämän sivun alalaidassa. Teoskuvat lähetetään sähköpostitse. Lisätietoja alla. Teostietojen ilmoittaminen ja kuvien lähetys 18.1.2022 mennessä.

Tarkista teostietojen oikeinkirjoitus ja hinnat huolellisesti ennen kaavakkeen lähetystä, sillä ne näkyvät teostietolapussa. Teostietoja annetaan vain kaavakkeen kautta. Kaavaketta ei saa lähettää tyhjänä.

Saat vahvistusviestin ilmoittautumisesta sähköpostiisi, kun olet täyttänyt ilmoittautumislomakkeen ja lähettänyt sen. Tietoja ei voi tallentaa lomakkeelle myöhempää käsittelyä varten. Tarkista tiedot ja erityisesti hinnat ennen lähetystä. Taiteilijan pyytämistä muutoksista ja korjauksista 18.1. jälkeen peritään 50 €/muutos.

TEOKSISTA

  

Hinnoittelu, myyntiprovisio ja alv-verokanta  

  

TEOSKUVAT toimitetaan 18.1. mennessä sähköpostitse teosmyynti@ornamo.fi

Panosta laadukkaisiin tuotekuviin, joissa on hyvä valaistus ja selkeä, yksivärinen tausta! Heikkolaatuinen kuvamateriaali voi johtaa siihen, että teosta ei esitellä verkkokaupassa. Voit lähettää yhdestä teoksesta max. 3 kuvaa. Toivomme, että yksi niistä on teoskuva tilassa. Kuvat voi lähettää myös WeTransfer-palvelun tai Drive -linkin kautta, erityisesti jos kuvia on paljon.

  

Aikataulu  

VERKKOKAUPPA

Teokset ovat myynnissä teosmyynti.fi -kaupassa 10.-31.3.2022. Näyttelyn aikana teosten ollessa myynnissä Kaapelitehtaalla, Teosmyynnin henkilökunta hoitaa teosten postituksen asiakkaille. Isojen ja herkkien teosten kohdalla kuljetus neuvotellaan taiteilijan ja asiakkaan kanssa erikseen.

TEOSTEN PAKKAAMINEN

Jokaisella teoksella pitää olla oma kuljetuksen kestävä myyntipakkaus, esim. tukeva pahvilaatikko. Teippaa pakkauksen päälle teoksen kuva ja nimi.

Kuljetuksen kestävä pakkaus: Pakkauksen tulee kestää normaalia kuljetusrasitusta, kuten vetämistä, työntämistä, hankausta, puristusta ja päälle lastausta. Käytä ulommaisena pakkauksena lujaa ja tukevaseinäistä pakkausta. Aseta pakkauksen pohjalle riittävän paksu pehmuste (vähintään 5 cm). Suojaa lähetettävä tavara kokonaan pehmusteella, esim. kuplamuovilla, siten ettei tavara koske pakkauksen sisäreunoja. Älä jätä tyhjää tilaa esineen ympärille pakkauksen sisälle. Täytä tyhjä tila styroksin palasilla, vaahtomuovilla tai kuplamuovilla. Varmista, että sisältö ei pääse liikkumaan pakkauksen sisällä. Aseta pehmuste myös sisällön päälle ennen kuin suljet pakkauksen.Tee pakkauksesta mahdollisimman säännöllisen muotoinen.

Taiteilija on vastuussa teoksen pakkaamisesta siten, että se kestää kuljetuskäsittelyä eikä aiheuta vahinkoa henkilöille tai muille paketeille. Ornamo ei korvaa pakkaamattomille tai puutteellisesti pakatuille lähetyksille aiheutuneita vahinkoja.

PIENET TEOKSET Pakkausten mitat

Pienten teosten kuljetukseen käytämme Pakettiautomaatteja, joten pakkauskoot ovat seuraavat. Valitse lomakkeessa jokaiselle teokselle erikseen, mihin kokoon teoksesi mahtuu, ottaen huomioon pehmusteen viemä tila (vähintään 5 cm):

ISOT TEOKSET – Huomattavan mittaisten ja erityisen herkkien teosten kohdalla pakkaus, kuljetus ja ripustus neuvotellaan taiteilijan ja asiakkaan kanssa erikseen.

Teosten POSTITUS asiakkaille tapahtuman jälkeen 

Mikäli teoksesi myydään tapahtuman jälkeen verkkokaupan kautta, Ornamon henkilökunta on sinuun yhteydessä ja antaa ohjeet teoksen lähetykseen. Taiteilijan vastuulla on pakata teos ja saada se matkaan mahdollisimman pian myynnin jälkeen. Teosten toimitusaika on yleensä Suomessa 4-6 arkipäivää ostohetkestä. Teokset ovat myynnissä Ornamon verkkokaupassa maaliskuun loppuun.

TEOSTEN TOIMITTAMINEN KAAPELITEHTAALLE

Teokset toimitetaan Kaapelitehtaalle maanantaina 7.3.2022 klo 12–18 välisenä aikana. 

Toimitusosoite: Ornamon Teosmyynti 2022, Kaapelitehdas, Puristamo, Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki.

Mikäli teokset lähetetään postin tai kuljetusliikkeen kautta, tulee kuljetuksen olla perille toimitettu. Merkitse lähetykseen: Jakelu maanantai 7.3. klo 9–17. ja noudattaa ehdottomasti ohessa määriteltyjä jättö- ja noutoaikoja! Teosmyynnin puhelinnumero 044 756 6474.

HUOM! Teosten tuonti Puristamon lastauslaiturin kautta os. Tallberginkatu 1. Lastausovessa on merkintä Pu. Lataa kulku- ja lastausreittien kartta.

Myymättömät teokset on noudettava sunnuntaina 20.3.2022 klo 17.30–20 välisenä aikana. 

Mikäli teokset palautetaan kuljetusliikkeen kautta, on palautuksesta sovittava erikseen Teosmyynnin henkilökunnan kanssa. Taiteilija järjestää ja maksaa paluurahdin kuljetusliikkeen kanssa.   

Vakuutus 

OSALLISTUMISMAKSU

Ilmoittautumisen peruuttaminen ja tietojen muuttaminen 

HINTALASKURI 

ILMOITTAUTUMISLOMAKE 

Yhteyshenkilö Anna Rikkinen, projektipäällikkö: 044 743 3577. Sähköposti: teosmyynti@ornamo.fi 

Ornamon Teosmyynti puhelinnumero tapahtuman aikana 044 756 6474.

teosmyynti2022 banneri

Ornamon Teosmyynti

Uniikkia taidetta ja muotoilua Ornamon Teosmyynti toteutetaan sekä verkkokauppana että myyntinäyttelynä Kaapelitehtaan Puristamossa 12.–20.3.2022. Ornamon vuosittainen Teosmyynti kokoaa maaliskuussa satoja taideteollisuuden tekniikoita vaalivia teoksia Helsingin…
Tapahtuma
Alkaa: 12.03.2022 klo 12.00