Luovien alojen liiketoimintakoulutus starttaa taas – hae mukaan 1.11. mennessä

Ornamo on mukana käynnistämässä jo toista luovien alojen toimijoille ja yrittäjille räätälöityä liiketoimintakoulutusta yhdessä Markkinointi-instituutin ja Faros & Com Oy:n kanssa. Puolitoista vuotta kestävä koulutusohjelma alkaa 11.12. 2019 ja sen aikana suoritetaan Liiketoiminnan perustutkinto. Opiskelu tapahtuu suurelta osin etäopiskeluna – lähiopetusta on Espoon Tapiolassa yksi päivä kuukaudessa.

Ensimmäiset opiskelijat aloittivat koulutusohjelmassa toukokuussa. Ornamolainen korumuotoilija, kultaseppä Kirsti Doukas on yksi heistä. ”Olen ollut innoissani koulutuksesta. Koulutusohjelma on ollut tosi tarpeellinen, sillä olen itse yrittäjä – minulla on osakeyhtiö”, Doukas kertoo. Doukas on aiemmalta koulutuspohjaltaan artenomi ja taiteiden maisteri, mutta näihin opintoihin ei sisältynyt liiketoimintaymmärrystä kehittäviä kursseja.

”Tämä koulutus antaa monia välineitä, joita pystyn hyödyntämään työssäni, ja mikä parasta, se on räätälöity muotoilijoille”, Doukas sanoo. Hän on kokenut hyödylliseksi esimerkiksi kulurakenteen ja budjetoinnin oppimisen. ”Tulossa on vielä esimerkiksi palvelumuotoilua, monikanavaista viestintää ja Excel-päivä. Hyvin käytännönläheisistä asioista edetään suurempiin kokonaisuuksiin”, Doukas kertoo.

Koulutukseen hakeutui myös elinikäiseen oppimiseen uskova ornamolainen muotoilija Iiro A. Ahokas, joka halusi hankkia uusia näkökulmia ja työkaluja liiketoimintaan. Hän toimii muotoilujohtajana vuonna 2017 perustamassaan muotoilutoimistossa Atelier Ahokas.  ”Lähdin päivittämään tietojani ja taitojani muun muassa talouteen, yrittäjyyteen, asiakkuuksien hoitoon, työlainsäädäntöön ja markkinointiin liittyen. Haluan parantaa systemaattisesti työni suunnitelmallisuutta sekä oman toiminnan seurantaa ja sen arviointia”, Ahokas kertoo.

”Liiketoiminnallisen osaamisen päivittäminen ja terävöittäminen on hyvä kombo yli 20 vuoden kansainvälisen, laaja-alaisen ja monimateriaalisen palvelumuotoilukokemukseni kanssa. Uskon, että saan koulutuksesta suuren hyödyn, kunhan saan sen omalla kohdallani käynnistymään toden teolla loppuvuodesta. Olen reissannut syksyn pitkillä työmatkoilla Amerikassa, joten olen ehtinyt suorittaa vasta muutaman tutkinnon osan”, Ahokas kertoo.

Koulutusohjelman sisältö räätälöidään kullekin osallistujalle henkilökohtaisesti. Siinä voidaan painottaa esimerkiksi kirjanpitoa tai markkinointia kunkin opiskelijan omien tarpeiden ja osaamisen mukaan. Koulutus on valtion tukemaa ja osallistujille maksutonta. Se on mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Koska opiskelu ei ole täysipäiväistä, osallistujilla ei ole oikeutta opintotukeen.

Kiinnostuitko? Lisätietoja antaa Markkinointi-instituutissa Sonja Johansson, puh. 045 633 9413, sonja.johnsson@markinst.fi. Hae mukaan 1.11. mennessä tästä linkistä.

Teksti: Tuula Toivio