Pop-up designkaupan uudistajat luotsaavat Ornamon Design Joulua

Designkaverit Essi, Ella ja Stiina ja heidän edessään iso Designkaverit-logo
Designkavereiden perustajina toimii ystävykset vuosien takaa. Essi Järviötä (vas.), Ella Hurskaista ja Stiina Lampista yhdistää intohimo kotimaiseen designiin.

Joulun rakastetuin myyntitapahtuma järjestetään tänä vuonna idyllisessä Pikku-Finlandiassa 9.–10.12. Tapahtuman yhteistyökumppani Designkaverit lupaa, että tapahtumasta tulee elämyksellinen kaikille kävijöille.

Designkaverit on yhteisö kotimaista designia arvostaville

Designkaverit Ella Hurskaisen, Essi Järviön ja Stiina Lampisen vuonna 2018 perustama yhteisö ja media, joka kokoaa yhteen kotimaisesta muotoilusta kiinnostuneen yleisön iloitsemaan muotoilusta yhdessä rennolla asenteella.

Perustajakolmikko tekee töitä tinkimättömästi ja tosissaan ja korostaa tekemisessään neljää arvoa: Iloisuutta, yhteisöllisyyttä, kotimaisuutta ja vastuullisuutta.

Heidän yhteisössään hurahdetaan kotimaiseen designiin sekä jaetaan vinkkejä vastuulliseen kuluttamiseen ja kestävään elämäntyyliin rennolla ja iloisella otteella. 

Designkavereilla on pitkä kokemus monipuolisesti erilaisten designtapahtumien järjestämisestä. He ovat tunnettuja aktiivisen Instagram-tilinsä lisäksi kotimaisen designin tapahtumista ja pop up -kaupoista eri puolilla Suomea. Somekanavansa he ovat luoneet alustaksi, jossa muotoilua voi fanittaa ilolla ja reippaasti. He toteuttavat inspiroivaa markkinointia ja erilaisia tempauksia kotimaisille toimijoille. 

Rohkeasti kohti uutta ja mukana ajassa

Designkaverit seuraavat koko ajan kehittyvää alaa, uusien materiaalien hyödyntämistä ja inspiroivia yhteistöitä erilaisten ja välillä tosi yllättävien toimijoiden välillä. Tapahtuman tuotannosta vastaava Ella Hurskanen kertoo, että heitä ihastuttaa erityisesti tarinat ja tekijät brändien ja tuotteiden takana. 

— On huippua nähdä, miten rohkeasti ihmiset lähtevät toteuttamaan omaa visiota ja miten luovaa tekeminen on. Suomalaisessa muotoilussa otetaan huomioon tuotteiden ajattomuus ja pitkäikäisyys ja sitä tehdään laadukkaasti kestäviä arvoja vaalien.

Hurskanen näkee heidän ja Ornamon välisessä yhteistyössä monia mahdollisuuksia. Tänä vuonna tapahtuma tuo yhteen monipuolisen joukon muotoilualan ammattitekijöitä, kun Ornamon ja Designkavereiden yhteisöt kohtaavat saman katon alla.

Näinä aikoina positiivisuus on varmasti monella koetuksella. Hurskanen kuitenkin uskoo, että kun heidän kaltaisensa pienet toimijat tukevat toisiaan ja tekevät asioita yhdessä, saadaan iso vaikutus aikaiseksi. 

— Puhalletaan yhteen hiileen ja pidetään yhdessä positiivista meteliä tästä koko alasta. 

Tarinoita, tuotteita ja elämyksiä

Ennen kaikkea Designkaverit haluavat tehdä tapahtuman, joka palvelee mahdollisimman hyvin niin ornamolaisia, designkavereita kuin tietysti kävijöitäkin.

Tavoitteena on luoda elämyksellinen ja osallistava Design Joulu, joka tarjoaa asiakkaille inspiraatiota kestävään kuluttamiseen, kokemuksia suomalaisen designin äärellä sekä mahdollisuuden kiireettömään pysähtymiseen joulukiireiden keskellä.

Tapahtuman sisällön tuottavat tietysti Ornamon ja Designkavereiden jäsenet. Tänäkin vuonna tapahtumassa nähdään uniikkeja joululahjalöytöjä, mutta annamme tilan myös esimerkiksi osallistavalle ohjelmalle sekä työpajoille. 

— Tartutaan innoissamme uuteen haasteeseen ja mahdollisuuteen päästä ammentamaan kaikki opit Design Joulun tuottamiseen. Tämän vuoden Design Joulusta tulee varmasti inspiroiva, yhteisöllinen ja lämmin tapahtuma! Yhteistyön ansiosta luvassa on paljon iloisia kohtaamisia ja uusia tuttavuuksia, kiteyttää Hurskanen.

Lisätietoja

Designkaverit ottavat ilomielin vastaan ideoita sisällöistä ja yhteistyöajatuksia tulevan Design Joulun tiimoilta. Ole rohkeasti yhteydessä tuottajaan! 

Ella Hurskainen, tuottaja
Designkaverit
p. 050 494 6995
kaverit@designkaverit.fi