Ornamon Design Joulumyyjäiset erottuvat laadukkaina

Ornamon Design Joulumyyjäiset 2015 kuva: Eepu Näsi
Ornamon Design Joulumyyjäiset 2015 kuva: Eepu Näsi

Laadukkuus, monipuolisuus, korkeatasoisuus sekä rauhallinen tunnelma ja esillepanon mukava väljyys toistui monien kuvailussa, kun sadalta kävijältä kysyttiin mielipidettä Ornamon Design Joulumyyjäisistä.

Kävijöitä myyjäisissä oli tänä vuonna n. 17 000. Asiakaskyselyyn vastanneista naisia oli 77 ja miehiä 23. Vastaajista 35 oli kuullut myyjäisistä tutuiltaan, 33 sosiaalisesta mediasta, 25 lehdistä ja muut Ornamosta, Kaapelitehtaalta ja aamutelevisiosta tai tulivat vakioasiakkaina tapahtumaan. 64 henkilöä oli käynyt Ornamon myyjäisissä aiemminkin.

Vastaajista 87 % mielestä joulumyyjäiset vastasivat odotuksia, monen mielestä ”yli odotusten”. Tilan esteettömyys, väljyys ja viihtyisyys oli tärkeää. Monet palasivat ostamaan jotain mikä oli jäänyt edellisenä päivänä mieleen.

Ammattimaisuutta ja idearikkautta

Vastaajista 76 % osti jotain. Laadusta ja kotimaisesta yrittäjyydestä oltiin valmiita maksamaan. Ostaneista vastaajista 43 % käytti ostoksiinsa yli 100 e. Parhaiten myytiin painotuotteita, koruja, tekstiilituotteita ja vaatteita. Puutuotteita oli myyjäisissä tarjolla entistä enemmän, niitä ostettiin suunnilleen saman verran kuin keramiikkaa. Hyvin menivät kaupaksi myös heijastimet; helppo heräteostos pimeänä ja myrskyisenä viikonloppuna. Asiakkaat voivottelivat hymyssä suin ostaneensa kamalan paljon, oli niin hyviä tuotteita, mutta miehille ja pojille ei kuulemma ollut riittävästi ostettavaa. Myös toisenlaisia mielipiteitä vastauksissa löytyi, mm.: ”Suomalainen design junnaa paikoillaan” ja ”Missä on omaperäisyys?”

Teksti: Petra Ilonen