Ornamon neuvontapalvelut tukena koronakriisin keskellä: ”Ihan kaikkea saa kysyä”

Ornamon asiantuntijat Jussi Ilvonen, Katja Kotikoski, Petra Ilonen ja Henna Laitinen.
Ornamon asiantuntijat Jussi Ilvonen, Katja Kotikoski, Petra Ilonen ja Henna Laitinen.

Vaikka Ornamon toimisto on siirtynyt etätöihin, ovat asiantuntijamme jäsenistön tukena mieltä askarruttavissa kysymyksissä, jotka ovat heränneet koronavirusepidemian aiheuttaman myllerryksen keskellä. Henkilökohtaista apua ja neuvontaa saa niin lakiasioissa, sopimus- ja lomautuskysymyksissä sekä toiminta-avustuksissa. Älä jää yksin murehtimaan, sillä olemme täällä sinua varten!

Tukea ja sparrausta muotoiluyrittäjille

Ornamon muotoilun asiantuntija, projektipäällikkö Petra Ilonen on muotoilijan apuna kaikissa ammatillisissa kysymyksissä. Häneltä saavat erityisesti yksinyrittäjät neuvoa tukien ja avustusten hakuun ja apurahahakemuksien kirjoittamiseen sekä urasparrausta ja tukea oman muotoilijaidentiteetin hahmottamiseen. Petra auttaa myös oman tilanteen kartoittamisessa koronakriisin keskellä.

”Ihan kaikkea saa kysyä. Jos en tiedä jotain, otan selvää! Minulta saa kysyä myös pikaista sparrausapua.”

Varaa aika etätapaamiseen tai soita: petra.ilonen@ornamo.fi, p. 046 878 2572.

Joustavuutta jäsenmaksuihin ja neuvoa lomautustilanteissa

Ornamon talous- ja hallintosihteeri Henna Laitinen vastaa Ornamon taloushallinnosta ja jäsenasioista. Hänen vastuullaan ovat jäsenrekisterin ylläpito ja päivitys sekä liittyminen KOKO-kassaan ja TEK-kaksoisjäsenyys. Henna huolehtii myös laskutuksesta ja hänen puoleensa voi kääntyä, jos tarvitsee lisäaikaa jäsenmaksuihin. Lomautuksiin liittyvissä kysymyksissä saa Hennalta myös apua.

”Muuttuvissa tilanteissa kannattaa aina olla yhteydessä. Löydetään yhdessä ratkaisu!”

Ota yhteyttä: henna.laitinen@ornamo.fi, p. 046 878 2569

Lakipalvelut jäsenistön tukena

Ornamon lakimies Jussi Ilvonen on jäsenistön käytettävissä lainopillisissa kysymyksissä. Jäsenet voivat kääntyä Jussin puoleen koronakriisin keskellä esimerkiksi sopimuksiin ja lomautuksiin liittyvissä juridisissa pulmissa. Hänen osaamisaluettaan ovat lisäksi mm. immateriaalioikeudet, palkka-asiat sekä muut työoikeuteen liittyvät kysymykset.

”Riippumatta siitä oletko palkansaaja vai yrittäjä, ole proaktiivinen! Käy läpi taloustilanteesi, tarkista sopimuksesi ja erilaiset neuvottelun paikat. Toisaalta jos eteen tulee epämääräisiä ehdotuksia tai väitteitä sopimuskumppanien taholta, ota aikalisä ja hanki ripeästi lisätietoa päätöksenteon tueksi.”

Lakimies palvelee jäsenasioissa puhelimitse maanantaisin ja torstaisin klo 9-17, p. 043 2112 723. Palvelu on Ornamon jäsenille maksuton.

Neuvontapalvelut taiteilijoille

Ornamon taiteen asiantuntija Katja Kotikoski on taiteilijoiden tukena. Häneltä saa apua kysymyksissä, jotka liittyvät taiteilijan ammatillisen uran kehittämiseen. Erityisesti nyt koronaviruskriisin keskellä Katja neuvoo taiteilijoita talouden hallinnassa, apuraha-asioissa sekä työttömyyden uhatessa. Hänen osaamisaluettaan ovat myös oman työn markkinointi ja hinnoittelu, kansainvälistyminen sekä oman osaamisen konseptointi.

”Taiteilijat, ottakaa rohkeasti yhteyttä! Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin murehtimaan.”

Varaa aika etätapaamiseen tai soita: katja.kotikoski@ornamo.fi, p. 044 767 6303

Etkö tiedä kenen puoleen kääntyä? Ei hätää, katso täältä miten Ornamon henkilökunta palvelee.

Ornamon verkkosivuille on koottu jatkuvasti päivittyvät laajat tietopaketit koronakriisin vaikutuksista sekä selviytymiskeinoista:

Palkansaajat

Yrittäjät ja ammatinharjoittajat

Taiteilijat ja freenlancerit