Ilmoittaudu Ornamon Teosmyyntiin 17.1. mennessä

Ornamon Teosmyynti -banneri. Kuvassa tiedot tapahtuman sijainnista (Galleria Maamusta ja verkkokauppa) sekä tiedot ilmoittautumisesta. Ilmoittautuminen päättyy 17.1.2023.

Ornamon Teosmyyntiä uudistetaan, ja vuonna 2023 järjestämme kuratoidun gallerianäyttelyn ja verkkokaupan, joiden kautta tuomme esiin taideteollisen taiteen erityislaatua. Tähän on koottu osallistumisohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa tulevasta Teosmyynti-kokonaisuudesta.

Ornamon varsinaiset ja vapaajäsenet voivat ilmoittaa uniikkeja teoksia teosmyynti.fi -verkkokauppaan myyntiin. Ilmoitetuista teoksista kuratoidaan näyttely, joka järjestetään 11.–19.3.2023 Galleria Maamustassa, Helsingissä.

Tutustu alla oleviin osallistumisohjeisiin huolellisesti ennen ilmoittautumista. Ilmoittautumalla sitoudut tapahtuman ja myynnin sääntöihin. Ilmoittautuminen päättyy 17.1.2023.

Uudistettu Teosmyynti

Verkkokauppaan tulevat esille kaikki teokset

Verkkomyynti on avoinna 11.3. – 31.3.2023.

Osallistumismaksu: 50€ (alv 0%) + provisio myynneistä 35% (alv 0%)

Taiteilija vastaa verkkokaupan teosten postitukseksta asiakkaalle itse. Verkkokaupan myynnit tilitetään 20.4. mennessä, koska verkkokaupassa asiakkaalla on 2 vko palautusoikeus.

Gallerianäyttely on kuratoitu kokonaisuus

Kuratoitu näyttely järjestetään Galleria Maamustassa 11.–19.3.2023. Näyttelyssä pyritään esittelemään teos mahdollisimman monelta ilmoittautuneelta. Ilmoitamme asianosaisille taiteilijoille 15.2.2023 mennessä, mitkä teokset on valittu gallerianäyttelyyn.

Osallistumismaksu: 100€ (alv 0%) + provisio myynneistä 35% (alv 0%). Gallerianäyttelyn osallistumismaksu sisältää verkkokauppaan osallistumisen.

Teosten ripustus tapahtuu Ornamon toimesta. Ornamo vastaa myös näyttelyvalvonnasta, asiakaspalvelusta ja teosten myynnistä näyttelytilassa.

Kuratoitujen teosten ollessa esillä gallerialla, Ornamo hoitaa teosten postituksen asiakkaille. Näyttelyn jälkeen verkkomyynneissä kuljetus on taiteilijan vastuulla.

Myynnit tilitetään 20.4. mennessä, koska verkkokaupassa asiakkaalla on 2 vko palautusoikeus.

Markkinointi

Markkinoimme sekä verkkokaupan, että gallerianäyttelyn teoksia kokoelmille, kuraattoreille, yrityksille ja taiteesta kiinnostuneille ostajille: Tiedotuslistallamme on 2000 kontaktia + Ornamon jäsenet.

Verkkokaupasta ja gallerianäyttelystä viestitään Instagramissa, Facebookissa ja Teosmyynnin Uutiskirjeessä.

Osallistumisohjeet

Tapahtumaan osallistuva taiteilija on vastuussa teostensa kestävyydestä ja laadusta sekä pyydetyn aineiston toimittamisesta.

Ornamon jäsenmaksun sekä Teosmyynnin osallistumismaksun pitää olla eräpäivään mennessä maksettuna, jotta voi olla mukana tapahtumassa. Lasku lähetetään sähköpostiin helmikuun alussa. Jäsenmaksun osalta riittää myös toimiston kanssa sovittu osamaksusuunnitelma (yhteyshlö Outi Liusvaara).

Taiteilija hinnoittelee teoksensa itse. Verkkomyynnissä taiteilija vastaa teosten postituksesta ostajille. Gallerianäyttelyn aikana näyttelyyn kuratoidut teokset kuljetetaan ostajille gallerialta Ornamon toimesta. Taiteilija vastaa teosten toimittamisesta näyttelytilaan ja sieltä pois.

Ornamo vastaa verkkokaupasta, teosten markkinoinnista ja välitysmyynnistä sekä gallerianäyttelytuotannosta.

Aikataulu

17.1.
Ilmoittautuminen päättyy, kaikkien teosten tiedot ja kuvat täytyy olla Ornamolla.

1.2.
Teosten markkinointi kokoelmille ja yrityksille alkaa helmikuussa. 

15.2.
Gallerianäyttelyn kuratointi valmistuu.

11.–31.3.
Kaikki teokset ovat myynnissä verkkokaupassa.

6.3.
Kuratoitujen teosten tuonti gallerialle klo 12–18.

9.–10.3.
Ennakkonäyttö gallerialla kutsuvieraille.

11.–19.3.
Näyttely on avoinna yleisölle la-su 10–17 ja ma–pe klo 12–19.

19.3.
Näyttelyn purku ja teosten nouto klo 17–19. 

31.3.
Verkkomyynti jatkuu maaliskuun loppuun asti.

20.4.
Tilitykset taiteilijoille 20.4. mennessä.

Näin ilmoittaudut

Teosmyynti on tarkoitettu Ornamon varsinaisille ja vapaajäsenille. Osallistuaksesi verkkomyyntiin, täytä hakemuslomake, johon linkki löytyy sivun lopusta ja lähetä teoskuvat sähköpostilla osoitteeseen teosmyynti@ornamo.fi. Lomake on täytettävä huolellisesti. Teostietoja ei voi muuttaa jälkikäteen. Teostietoja annetaan vain lomakkeen kautta.

Haku sulkeutuu 17.1.2023 klo 23:59 Suomen aikaa. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Tyhjä lomake ei ole ilmoittautuminen tapahtumaan!

Ilmoittautumislomake on sekä myyntivaltakirja että sitoumus noudattaa osallistumisohjeita. Ilmoittautumisesta tulee vahvistusviesti sähköpostiisi, kun olet lähettänyt lomakkeen.

Kaikki määräajassa ilmoitetut teokset tulevat myyntiin Teosmyynti.fi -sivuille. Pidätämme oikeuden olla julkaisematta teoksia, joiden kuvat eivät ole laadukkaita.

Ilmoittautumislomakkeella voit valita, annatko teoksesi pelkästään verkkomyyntiin vai haluatko myös, että teoksesi huomioidaan myös kuratoinnissa.

Kysy Teosmyynnistä

Tervetuloa 12.12.2022 klo 9-10 Zoom-alustalla järjestettävään Jäsenaamuun kysymään ensi vuoden tapahtumasta. Lisäksi keskustelemme Teosmyynnin kehittämisestä tulevina vuosina. Mukana taiteen asiantuntija Anna Rikkinen ja tuottaja Katja Kotikoski.

Lisätietoja Teosmyynnin uudistamisesta löydät sivun lopusta Usein kysyttyä -osiosta.

Lisätietoja

Anna Rikkinen, projektipäällikkö
puh. 044 743 3577

teosmyynti@ornamo.fi 

Ornamon Teosmyynti puhelinnumero tapahtuman aikana 044 756 6474.

Usein kysyttyä Ornamon Teosmyynnin uudistuksesta

Teosmyynti 2022 – KOONTI

Vuonna 2022 Ornamon Teosmyynti järjestettiin verkossa ja Kaapelitehtaan Puristamossa 13.-21.3. Teosmyynnin verkkokauppa palveli asiakkaita 1.-31.3. 

Tapahtumassa oli myynnissä 410 teosta 92 taiteilijalta. Teoksia myytiin yhteensä 94 000 €. Tapahtuman aikana myytiin yhteensä 92 teosta tai teoskokonaisuutta 47 eri taiteilijalta.  Taidehankintoja tekivät yksityisasiakkaiden lisäksi seuraavat taidekokoelmat: Valtion taideteostoimikunta, Suomen taideyhdistys ja HUS taidetoimikunta.  Kokoelmat hankkivat 18 taiteilijalta 25 teosta. Kokoelmien hankinnat olivat 40 % kokonaismyynnistä. 

Uutena palveluna teosmyynti.fi muokattiin verkkokaupaksi. Verkkosivuilla vieraili 14 500 kävijää, joista 10 500 mobiililaitteen kautta. Verkkokaupasta ostettiin 21 teosta, verkkomyynnin ollessa 10 200 €.  

Teosmyynnin viestinnässä keskityttiin digimarkkinointiin ja jatkettiin vaikuttajayhteistyötä. Digimarkkinointi saavutti yli 100 000 näyttökertaa sosiaalisessa mediassa. Teosmyynnin Uutiskirjettä tilasi 941, jonka lisäksi Ornamo markkinoi tapahtumaa yli 2000 sidosryhmäkontaktille. 

Teosmyynnin projektipäällikkönä toimi Anna Rikkinen. Näyttelyn tuottajana toimi Katja Kotikoski ja ripustustiimissä olivat museomestari Pasi Ruokonen ja Daavid Varner. Viestinnästä ja markkinoinnista vastasi Julia Uotila. Teosmyynnin verkkokaupan tuottivat Rikkinen ja Kotikoski. Outi Liusvaara ja Oona Lahtinen hoitivat talousseurantaa ja laskutusta sekä Minna Borg graafisia töitä. 

Kysy Teosmyynnistä banneri

Jäsenaamu: Kysy Teosmyynnistä

Tervetuloa Zoom-alustalla järjestettävään Jäsenaamuun kysymään ensi vuoden tapahtumasta. Lisäksi keskustelemme Teosmyynnin kehittämisestä tulevina vuosina. Mukana taiteen asiantuntija Anna Rikkinen ja tuottaja Katja Kotikoski.  Kysymyksiä voi lähettää myös…
Tapahtuma
Alkaa: 12.12.2022 klo 09.00