Ornamon vuosi 2017 – Finnishdesigners.fi kasvatti suosiotaan

Näyttökuva Finnishdesigners.fi -verkkopalvelusta

Ornamon Finnishdesigners.fi-portfolioalusta kokoaa muotoilupalvelujen, tuotemuotoilun ja taidekäsityön tekijät sekä verkkokaupat yhteiselle alustalle. Maksuton portfolio sekä linkki verkkokauppaan ovat ornamolaisten jäsenetuja. Vuonna 2017 hakupalveluun oli ladattu yhteensä jo 672 portfoliota ja 80 verkkokauppaa.

Vuoden aikana verkkosivustolla oli 44 978 kävijää. Joulukuussa toteutettu Finnishdesigners.fi:n kampanja näkyi Kauppalehden etusivulla jopa 300 000:lle kävijälle.

Finnishdesigners.fi vastaa muotoilun ja taiteen löytymisen haasteisiin

Ornamon selvitysten mukaan kiinnostus kotimaista designia kohtaan on hyvässä kasvussa, mutta saatavuudessa on paljon kehitettävää. Ornamon tekemän taiteen markkinatutkimuksen mukaan jopa 90 prosenttia suomalaisista on kiinnostunut taiteen ja taidekäsityön ostamisesta. Lähes 30 prosenttia kuitenkin kertoi, ettei löydä tuotteita.

Finnishdesigners.fi -palvelulla Ornamo on mukana kehittämässä alan näkyvyyttä. Finnishdesigners.fi palvelee sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaita tuomalla muotoilupalvelujen, tuotemuotoilun ja taidekäsityön tekijöitä yhteiselle alustalle. Lisäksi palvelu kerää yhteen isommat verkkokauppa-alustat ja muotoilijoiden ja taiteilijoiden omat itsenäiset verkkokaupat, joiden löydettävyys on Ornamon kuluttajakyselyn mukaan haasteellista.

Tutustu Ornamon vuoteen 2017. Lataa tästä vuoden 2017 toimintakertomus.