Teosmyynti jatkuu vielä viikonlopun – huolehdimme tapahtuman turvallisuudesta

Kuva: Minna Kurjenluoma

Ornamon Teosmyynti jatkuu Helsingin Kaapelitehtaalla suunnitellusti sunnuntaihin 15.3. saakka. Olemme varmistaneet Etelä-Suomen Aluehallintovirastosta, että tapahtuma voi olla auki yleisölle.

Aluehallintovirasto on kieltänyt Manner-Suomen alueella yli 500 hengen tilaisuudet. Rajaus ei kuitenkaan koske Teosmyyntiä tapahtuman kävijämäärän ja luonteen perusteella. Olemme olleet yhteydessä Etelä-Suomen Aluehallintovirastoon ja varmistaneet, että tapahtuma voi jatkua suunnitellusti. Olemme seuranneet Teosmyynnin kävijämäärää  jo aiemmin tällä viikolla. Arvioimme, että Puristamossa on vieraillut arkisin arviolta 30 henkilöä tunnin aikana. Viikonloppuisin kävijämäärät ovat suurempia, mutta ne alittavat selvästi AVIn asettamat rajat. Teosmyynnissä ei ole erityistä riskiä pisaratartunnoille, sillä kävijät liikkuvat teokselta toiselle, eikä teoksiin normaalistikaan saa koskea niiden rikkoutumisvaaran takia.

Viikonlopun aikana tarkkailemme, ettei tapahtumaan pääse kerralla suurta ihmismäärää. Tarvittaessa rajoitamme osallistujamäärää.

Teosmyyntiin voi tulla myös omassa rauhassa

Olemme avanneet Teosmyyntiin ajanvarausmahdollisuuden. Halukkaat voivat varata oman tutustumis- ja ostosajan tapahtuman aukioloaikojen ulkopuolella. Teosmyynti on viikonloppuna auki klo 11–17 mutta palvelemme sopimuksen mukaan myös aamuisin ja iltaisin. Ajan varaaminen on maksutonta, ja sen voi tehdä helposti puhelimitse: 044 767 6303.

Huolehdimme hygieniasta ja pyydämme ymmärrystä muita kohtaan

Turvallisuus ja vastuullisuus on meille tärkeää. Teosmyynnin henkilökunta on varautunut tapahtumassa erityisen tarkkaan hygieniaan ja tartuntojen minimoimiseen. Huolehdimme käsihygieniasta tarkasti, ja siksi emme mm. kättele kävijöitä. Meillä kukaan ei tule töihin, jos pieniäkään tarttuvan sairauden oireita ilmenee. Teosmyynnin palvelutiskillä on esillä ja tarjolla käsien desinfiointiainetta. Kädet pääsee pesemään Kaapelitehtaan saniteettitiloissa.
Pyydämme myös kävijöiltämme ymmärrystä, jotta tapahtumassa ei synny turhaa altistusta koronavirukselle tai muille tartuntataudeille. Jätäthän ystävällisesti tapahtuman väliin, jos koet flunssan tai muun tarttuvan sairauden oireita. Näin varmistamme, ettemme kukaan osaltamme aiheuta ylimääräisiä riskejä myöskään niille, joiden on erityisen tärkeää suojautua infektioilta.