Esittelyssä ornamolaiset kunnallisvaaliehdokkaat: Ilona Törmikoski

Ilona Törmikoski, kuva: Laura Lahdenperä.
Ilona Törmikoski, kuva: Laura Lahdenperä.

Annathan äänesi kuntavaaleissa! Kunnanvaltuustoissa tavalliset kuntalaiset päättävät, mihin suuntaan kuntia viedään tulevaisuudessa. Ornamolaiset kunnallisvaaliehdokkaat kertovat, miten he kehittäisivät oman kotikuntansa palveluja.

Kuntavaalit sunnuntaina 9.4.2017. Ennakkoäänestys kotimaassa 29.3.–4.4. ja ulkomailla 29.3.–1.4.

Nimi: Ilona Törmikoski, 45
Koulutus: MA (Design Leadership)
Paikkakunta: Helsinki
Ornamon jäsen vuodesta 1994.
Puolue: SDP
Työtehtävä: Luennoitsija ja kurssin vetäjä Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun International Design Business Managementkoulutusohjelmassa, muotoilukonsultti ja -yrittäjä (palvelumuotoilu, brändäys ja esteettömyys) Polku Consultingissa ja Avaava Oy:ssä.

www.facebook.com/ilonatormikoski17

Miten kehittäisit kotikuntasi palveluita? Kerro kolme konkreettista tekoa.

1. Laittaisin homekoulut kuntoon! Lapseni opiskelevat Arabianrannan peruskoulussa ja siellä on ollut sisäilmaongelmia maaperän ja rakentamisen laadun takia. Pelkät tiivistyskorjaukset eivät aina korjaa tilannetta vaan useissa kouluissa olisi peruskorjauksen paikka. Mielestäni on tärkeää, että lapset saavat opetusta ilman terveydellisiä riskejä.

2.On tärkeää, että meillä on toimiva joukkoliikenneverkosto, joka mahdollistaa palvelujen saavutettavuuden kaikille kaupunkilaisille. Kiinnittäisin huomiota joukkoliikenteen reitteihin, digitaalisiin palveluihin ja viestinnän esteettömyyteen. Joukkoliikenteen tulee olla ilmaista erityisryhmille terveydellisistä ja sosiaalisista syistä.

3. Vanhusten kotihoitoon tulisi suunnata lisäresursseja, jotta arki pysyisi ihmisarvoisena ja myös kotihoitajat selviytyvät taakastaan. Myös yhteisöllinen asuminen on vaihtoehto. Olen ollut mukana luomassa Ornamon senioritaloyhdistys ry:n ja Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön Kalasataman Ars Longa Senioritalo -konseptia, jossa rohkeasti yhdessä tehdään upeat puitteet senioriasumiselle.

Aiheeseen liittyvä sisältö