Making the Market: Vinkkejä taide- ja muotoiluvaikuttajilta

Tässä ainutkertaisessa oppaassa kuusi suomalaista ja kansainvälistä vaikuttajaa jakaa vinkkinsä kestävälle kansainväliselle uralle. Kuulemme arvokkaita näkemyksiä siitä, kuinka aloitteleva tai uusille markkinoille tähtäävä taiteilija tai muotoilija voi saada jalkansa gallerian tai messujen oven väliin, ja kuinka taiteen ja muotoilun yhtä aikaa universaalin ja eriytyneen markkinan lainalaisuudet toimivat. Joukossa on ikiviisauksia, jotka konkarit ovat oppineet kokemuksen kautta, ja jotka ovat ajankohtaisia aina, vaikka koronapandemia muuttaakin alan verkkokauppojen ja tapahtumien toimintalogiikkaa pysyvästi.

Mukana ovat COLLECTIBLE:n Liv Vaisberg ja Clélie Debehault, Hannakaisa Pekkala, Kari Korkman, Katja Hagelstam ja Martta Louekari. Oppaan luvut rakentavat muistilistan, joka auttaa luovan työn tekijää navigoimaan kohti onnistunutta kansainvälistä uraa: ole itsevarma ja pitkäjänteinen, etsi sopiva mentori, tavoita avainhenkilöt, tuo teokset selkeästi esiin ja tunne konteksti. Oppaan lopuksi jaamme myös ammattilaisten poimintoja Euroopan ja Yhdysvaltain keskeisistä gallerioista, messuista ja tapahtumista.

Julkaisu on osa Ornamon ja Suomen Benelux-instituutin, Saksan-instituutin ja Ranskan instituutin yhteistä Making the Market -hanketta, joka raivaa suomalaiselle taidekäsityölle ja uniikille muotoilulle pysyvää sijaa Keski- Euroopassa.

 

SUOMEKSI

Lue opas Issuu-palvelussa

Lataa PDF: Vinkkejä taide- ja muotoiluvaikuttajilta

IN ENGLISH

Read the Guidebook on Issuu

Download PDF: Insights from Art and Design Experts

Aiheeseen liittyvä sisältö