Muotoilujohtaja verkostoituu Ornamossa

Johdatko tiimiä tuulisella paikalla muotoilun huipulla? Kaipaatko sparrausta kun pyrit viemään muotoiluajattelua osaksi koko yrityksen toimintaa?

Muotoilujohtajan työ vaatii monenlaista osaamista. Tarvitaan vahvaa näkemystä muotoilun menetelmistä ja prosesseista. Tarvitaan taitoa saattaa yrityksessä eri alojen asiantuntijat yhteen niin, että käyttäjän näkökulma pääsee esiin. Muotoilujohtaja muokkaa yrityksessään maaperää suotuisaksi muotoiluajattelulle. Hän on portinvartija, joka pitää muotoilun puolta.

Muotoilujohtajalta odotetaan myös esimiestaitoja: on osattava johtaa luovien ammattilaisten tiimiä, olivatpa he sitten työsuhteessa tai freelancereita.

Ideaalitilanteessa muotoilujohtajan paikka on firman johtoryhmässä, sillä hänellä on menestyksen avaimet käsissään. Hyvä muotoilu tuo lisäarvoa, näkyvyyttä, uusia asiakkuuksia ja vahvemman brändin. Muotoilulla voidaan vaikuttaa myös raaka-aineen kulutukseen ja käyttökustannuksiin.

Kouluttaudu ja verkostoidu

  • Ilmaisissa jäsenkoulutuksissamme lisäät ammatillista osaamistasi ja saat samalla tilaisuuden vaihtaa ajatuksia oman alasi tekijöiden kanssa.

Ornamon tulevat tapahtumat ja koulutukset löydät täältä. 

Asiantuntijat saatavillasi

  • Saat Ornamon asiantuntijoilta henkilökohtaista palkkaus- ja työsopimusneuvontaa.
  • Voit ilmoittaa yrityksesi avoimista työpaikoista Ornamon kotisivuilla ja uutiskirjeessä, joka tavoittaa jäsenemme viikoittain.

Kärryillä alan suhdannetiedoista

  • Ornamo edistää alan ammattimaisia käytäntöjä. Seuraamme alan suhdannekehitystä, työmarkkinoita ja muotoiluyrittäjyyden kehitystä vuosittaisilta tutkimuksillamme. Kartoitamme työelämän trendit ja näytämme, miten palkat kehittyvät.

Tutustu täällä Ornamon tutkimuksiin

Lainopilliset palvelut tukenasi

  • Voit kääntyä Ornamon lakimiehen puoleen kun kaipaat neuvoja esimerkiksi IPR-asioihin, kilpailukieltoihin, sopimuksiin tai liiketoimintasi kehittämiseen liittyen. Palvelu on Ornamon jäsenille maksuton.
  • Muistathan hyödyntää Ornamon sopimusmallit! Löydät sopimusmalleja ja ohjeistuksia sähköisistä jäsenpalveluistamme.

Sopimusmallit löydät täältä

Mukana muotoilualan yhteisössä

  • Ornamossa pääset osaksi muotoilun sunnannäyttäjien yhteisöä. Ornamon yritysjaoston tai hallituksen jäsenenä voit vaikuttaa muotoilualan kehitykseen.
  • Voit myös ehdottaa sinulle tärkeitä edunvalvonnan teemoja asiantuntijoillemme.

Tutustu Ornamon hallintoon täällä
Täältä löydät Ornamon edunvalvonnan teemat

Aiheeseen liittyvä sisältö

Artikkeli

Luovan työn johtaja tuntee tiiminsä vahvuudet

Yrittäjästä suunnittelutoimiston tiiminvetäjäksi vaihtanut Nina Kallén uskoo jatkuvaan palautteeseen enemmän kuin puolivuosittaisiin kehityskeskusteluihin. Luovien ammattilaisten johtaminen vaatii taitoa lukea ihmisiä. Haasteita…

Lue lisää
Artikkeli

Muotoilujohtajuutta muovaamassa

Muotoilujohtajan toimenkuva on vasta muotoutumassa monessa yrityksessä, ja työtä tekevät johtajat ovat taustoiltaan kirjava joukko. Parhaimmillaan muotoilujohtaja vaikuttaa koko organisaation…

Lue lisää
Teema

Vaikuttava muotoilujohtajuus

Muotoilulla on keskeinen rooli kehittyvässä yhteiskunnassa. Globaalit haasteet kuten väestönkasvu ja ilmastonmuutos pakottavat sekä yksityisen että julkisen sektorin miettimään toimintansa…

Lue lisää
Artikkeli

Muotoilu saatava osaksi yritysten DNA:ta

Ornamon Muotoilupäivä 2015 herätti keskustelua muotoilujohtamisesta ja kasvuyrittäjyydestä. Ääneen pääsivät Ornamon toiminnanjohtaja Salla Heinänen, Koneen muotoilujohtaja Anne Stenros ja Ornamo-palkinnon…

Lue lisää