Mahdollisuus maisemanvaihtoon houkuttaa jäseneksi

Kuvat Pekka Niittyvirta ja HIMMEE.

Rahanarvoinen tieto sekä mahdollisuus maisemanvaihtoon ovat parasta Ornamon jäsenyydessä, kertovat teollinen muotoilija Timo Niskanen ja Terhi Tuominen, sisustusarkkitehti SIO.

Lue Terhin ja Timon tarinat ja tutustu jäsenpalveluihimme. Jäseneksi liittymisestä löydät tietoa osoitteessa ornamo.fi/jasenyys.

Terhi Tuominen, sisustusarkkitehti SIO: Maiseman vaihto tekee hyvää luovalle työskentelylle

Terhi Tuomisen ensimmäisiä töitä London Metropolitan -yliopistosta valmistumisen jälkeen oli luksuskodin suunnittelu Arsenalin pelaajalle. Nykyisin palkittu sisustusarkkitehti suunnittelee sisustuksia yrityksille omassa Dayground-muotoiluyrityksessään yhdessä puolisonsa kanssa.

Terhin kolme syytä kuulua Ornamoon

1. Järjestö ajaa aktiivisesti muotoilijoiden etua

Samalla se toimii muotoilualan kokoavana voimana sekä raportoi alan tilanteesta ja tekee ehdotuksia sen kehittämiseksi. Sosiaalinen media on mahdollistanut sen, että Ornamo tuo muotoilijoille tärkeitä asioita yhä näkyvämmin esille. Tärkeä etu minulle on myös lakimies, jolle voin soittaa tarvittaessa.

2. Koulutukset ja verkostoituminen kannattavat

Ornamo järjestää paljon erilaisia koulutuksia, joista kannattaa poimia itseä kiinnostavat. Itse olen hakenut lisäkoulutusta muun muassa sopimusasioihin. Luentojen jälkeiset keskustelut ovat usein tilaisuuden hedelmällisin osa, silloin ihmiset jakavat omia kokemuksiaan. Tapaamisissa pääsee verkostoitumaan, mikä on sosiaalisella alalla tärkeä juttu.

3. New York avarsi!

Ornamon kautta pääsin työskentelemään New Yorkin residenssiin, mikä oli todella avartava kokemus. Suosittelen kaikkia hakemaan! Tein projektia pienasumiseen liittyen ja pääsin tapaamaan upeita ihmisiä. Maiseman vaihto tekee hyvää luovalle työskentelylle.

 

Timo Niskanen, teollinen muotoilija:

”Tieto on arvokasta”

Valo on kiehtonut Taideteollisesta korkeakoulusta teolliseksi muotoilijaksi valmistunutta Timo Niskasta uran alusta saakka. Vuosien työskentely eri valaisinvalmistajille sekä omien projektien parissa johti puolitoista vuotta sitten oman Himmee-valaisinyrityksen perustamiseen. Yrittäjän arkeen sopivaa vastapainoa tuo teknisen työn opettaminen yläkoululaisille.

Timon kolme syytä kuulu Ornamoon

1. Viikkotiedotteesta saa tietoa, josta on oikeasti hyötyä

Ornamon viikkotiedotteesta löytyy muotoilijalle ajankohtaista tietoa, jonka lukeminen ei todellakaan ole ajanhukkaa. Itse olen löytänyt viikkotiedotteesta muun muassa hakuajat apurahoihin ja näyttelyihin. Lisäksi siitä löytyy koulutuksia, alaa koskevia tapahtumia ja uutisjuttuja.

2. Merkittävä apuraha mahdollisti koulutuksen

Ornamo hoiti tuen hakemisen, kun osallistuimme useamman ornamolaisen kanssa Aalto Pron valoarkkitehtuuria käsittelevään täydennyskoulutukseen. Tuki oli merkittävä etu, sillä se kattoi 80 prosenttia vuoden mittaisen koulutuksen hinnasta.

3. Lakiapua maksutta

Hyödynsin Ornamon lakimiehen asiantuntemusta suunnittelukilpailussa, jossa jätettiin jakamatta yksi säännöissä mainituista palkinnoista. Ornamon asianajaja kirjoitti puolestamme kirjelmän kilpailulle ja ajoi asiaa. Ornamon jäsenenä lakiapu ei maksanut meille mitään.

 

Ornamo tarjoaa lukuisia jäsenetuja ja palveluilta

Tutustu jäsenetuihimme täällä.

 

Liittyminen on helppoa!

Ornamon varsinaisen jäsenmaksun, 170 euroa, voi vähentää verotuksessa. Liittyminen on helppoa
– täytä jäsenhakukaavake ja liity joukkoomme!

 

Aiheeseen liittyvä sisältö

Artikkeli

”Yksin ei aina pärjää”

Tuki ja neuvot muotoilualan asioissa, sekä verkostoituminen ja yhteistyömahdollisuudet ovat parasta Ornamon jäsenyydessä, kertovat muotoilija Laura Itkonen ja teollisen muotoilun…

Lue lisää
Kysymys

Ornamon jäsenkortin edut – lehdet

Antiikki & Design Antiikki & Design kertoo muotoilusta ennen ja nyt – sisustuksen tyylikausista, huonekaluista, lasista, keramiikasta ja hopeasta. Lehden aiheisiin…

Lue lisää