Maksuton lakiapu ja mahdollisuus maisemanvaihtoon houkuttavat jäseneksi

Kuvat Pekka Niittyvirta ja HIMMEE.

Lakimiehen palvelu, rahanarvoinen tieto sekä mahdollisuus maisemanvaihtoon ovat parasta Ornamon jäsenyydessä, kertovat teollinen muotoilija Timo Niskanen ja Terhi Tuominen, sisustusarkkitehti SIO.

Lue Terhin ja Timon tarinat ja tutustu jäsenpalveluihimme. Jäseneksi liittymisestä löydät tietoa osoitteessa ornamo.fi/jasenyys.

Terhi Tuominen, sisustusarkkitehti SIO: Maiseman vaihto tekee hyvää luovalle työskentelylle

Terhi Tuomisen ensimmäisiä töitä London Metropolitan -yliopistosta valmistumisen jälkeen oli luksuskodin suunnittelu Arsenalin pelaajalle. Nykyisin palkittu sisustusarkkitehti suunnittelee sisustuksia yrityksille omassa Dayground-muotoiluyrityksessään yhdessä puolisonsa kanssa.

Terhin kolme syytä kuulua Ornamoon

1. Järjestö ajaa aktiivisesti muotoilijoiden etua

Samalla se toimii muotoilualan kokoavana voimana sekä raportoi alan tilanteesta ja tekee ehdotuksia sen kehittämiseksi. Sosiaalinen media on mahdollistanut sen, että Ornamo tuo muotoilijoille tärkeitä asioita yhä näkyvämmin esille. Tärkeä etu minulle on myös lakimies, jolle voin soittaa tarvittaessa.

2. Koulutukset ja verkostoituminen kannattavat

Ornamo järjestää paljon erilaisia koulutuksia, joista kannattaa poimia itseä kiinnostavat. Itse olen hakenut lisäkoulutusta muun muassa sopimusasioihin. Luentojen jälkeiset keskustelut ovat usein tilaisuuden hedelmällisin osa, silloin ihmiset jakavat omia kokemuksiaan. Tapaamisissa pääsee verkostoitumaan, mikä on sosiaalisella alalla tärkeä juttu.

3. New York avarsi!

Ornamon kautta pääsin työskentelemään New Yorkin residenssiin, mikä oli todella avartava kokemus. Suosittelen kaikkia hakemaan! Tein projektia pienasumiseen liittyen ja pääsin tapaamaan upeita ihmisiä. Maiseman vaihto tekee hyvää luovalle työskentelylle.

 

Timo Niskanen, teollinen muotoilija:

”Tieto on arvokasta”

Valo on kiehtonut Taideteollisesta korkeakoulusta teolliseksi muotoilijaksi valmistunutta Timo Niskasta uran alusta saakka. Vuosien työskentely eri valaisinvalmistajille sekä omien projektien parissa johti puolitoista vuotta sitten oman Himmee-valaisinyrityksen perustamiseen. Yrittäjän arkeen sopivaa vastapainoa tuo teknisen työn opettaminen yläkoululaisille.

Timon kolme syytä kuulu Ornamoon

1. Viikkotiedotteesta saa tietoa, josta on oikeasti hyötyä

Ornamon viikkotiedotteesta löytyy muotoilijalle ajankohtaista tietoa, jonka lukeminen ei todellakaan ole ajanhukkaa. Itse olen löytänyt viikkotiedotteesta muun muassa hakuajat apurahoihin ja näyttelyihin. Lisäksi siitä löytyy koulutuksia, alaa koskevia tapahtumia ja uutisjuttuja.

2. Merkittävä apuraha mahdollisti koulutuksen

Ornamo hoiti tuen hakemisen, kun osallistuimme useamman ornamolaisen kanssa Aalto Pron valoarkkitehtuuria käsittelevään täydennyskoulutukseen. Tuki oli merkittävä etu, sillä se kattoi 80 prosenttia vuoden mittaisen koulutuksen hinnasta.

3. Lakiapua maksutta

Hyödynsin Ornamon lakimiehen asiantuntemusta suunnittelukilpailussa, jossa jätettiin jakamatta yksi säännöissä mainituista palkinnoista. Ornamon asianajaja kirjoitti puolestamme kirjelmän kilpailulle ja ajoi asiaa. Ornamon jäsenenä lakiapu ei maksanut meille mitään.

 

Ornamo tarjoaa lukuisia jäsenetuja ja palveluita

Tutustu jäsenetuihimme täällä.

 

Liittyminen on helppoa!

Ornamon varsinaisen jäsenmaksun, 170 euroa, voi vähentää verotuksessa. Liittyminen on helppoa
– täytä jäsenhakukaavake ja liity joukkoomme!

 

Aiheeseen liittyvä sisältö

Palvelu

Lakipalvelut

Ornamon lakimies Iiris Adenius palvelee jäseniä muun muassa aineettomiin oikeuksiin ja sopimuskysymyksiin liittyen. Lakimiehen kanssa voit myös vaihtaa ajatuksia palkkatasosta, ansaintalogiikasta…

Lue lisää
Palvelu

Sopimusmallit

Sopimuksiin liittyvät perusperiaatteet on tärkeä ymmärtää. Hyvällä sopimuksella turvaat oikeutesi ja mahdollistat hyvän yhteistyön. Sopimustilanteessa valittavana on yleensä eri vaihtoehtoja,…

Lue lisää
Palvelu

Palkansaajan tietopankki

Työelämässä on tärkeä tietää omat oikeudet ja velvollisuudet. Sopimusten, lakien ja palkkataulukoiden tunteminen antaa hyvät välineet neuvotteluille. Palkansaajan tietopankista löydät hyödyllistä…

Lue lisää
Artikkeli

Näin haet rahoitusta

Ulkopuolinen rahoitus antaa yrityksen kasvattamiseen uudenlaiset eväät. Kokosimme viiden pisteen ohjeen, jonka avulla aloittelijakin pääsee rahoitushakuun kiinni. Varaa hakemuksen tekemiseen…

Lue lisää