Esittelyssä ornamolaiset kuntavaaliehdokkaat: Sanna Kantola, Helsinki

Sanna Kantola

Kuntavaalit ovat mahdollisuus muotoilla parempaa tulevaisuutta – annathan äänesi huhtikuun vaaleissa! Esittelemme ornamolaiset kuntavaaliehdokkaat ympäri Suomea.

Sanna Kantola

Koulutus: Taiteiden maisteri, vaatetussuunnittelu ja pukutaide, Taideteollinen korkeakoulu

Paikkakunta: Helsinki

Ornamon jäsen vuodesta: 2009

Puolue: Kokoomus

Ehdokasnumero: 285

Työtehtävä: Toimitusjohtaja, suunnittelija (Lumi Accessories Oy)

Verkossa:

https://www.facebook.com/sannakantolakuntavaalit/

https://www.instagram.com/sannakantola/

https://www.instagram.com/lumifinland/

https://fi.pinterest.com/sannalumi/

https://fi.pinterest.com/lumiaccessories

https://www.linkedin.com/in/sanna-kantola-5373013/

Miten kehittäisit kotikuntaasi muotoilun keinoin?

Helsingillä on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä kokoaan suuremmaksi metropoliksi: meiltä löytyy merenrantaa, luontoa, teknologiaa ja arkkitehtuuria sopivassa paketissa. Kehityskohteita silti löytyy: pääkaupungin eteläinen rantaviiva – muotoilun paraatipaikka sekä koko kansakunnan näyteikkuna – on alihyödynnetty. Parkkipaikkojen ja hiilivoimaloiden sijaan rantaviivaan pitäisi saada seuraavaa:

Kuinka muotoilu edistää demokratiaa?

Suomi on perinteisesti ollut yhden asian maa. Näin myös muotoilun saralla: kun muodissa on ollut tietty suunnittelija, merkki tai tyylisuunta, valtavirrasta poikkeamista ei ole katsottu hyvällä silmällä. Nokian kultakaudella uskottiin nokialaisten puhelimien muotoilun ja insinöörintaitojen maailmanvalloituksen jatkuvan ikuisesti. Me kaikki tunnemme Nokian tarun lopun – mikäli Nokian itsevaltiutta ja muotoilua olisi kyseenalaistettu hyvissä ajoin, ei eräs kalifornialainen kilpailija olisi päässyt valtaamaan alaa niin voimakkaasti.

Ajat ovat onneksi muuttuneet ja voimme havaita merkkejä demokratian uudesta noususta – trumpismi ei sittenkään jatkunut ikuisesti. Samaa kehityssuuntaa edustaa monimuotoisuuden, lähituotannon ja paikallisen muotoilun räjähdysmäinen kasvu. Erityisesti palvelumuotoilu mahdollistaa lukemattomat uudet sovellukset, rajattoman liikkumisen sekä ihmisten arkielämää sujuvoittavat keksinnöt. Näin saamme hyvinvointia, tietoisuutta ja mahdollisuuksia vaikuttaa entistä suuremman joukon ulottuville, ja ihmiset äänestämään kukkaroillaan – eli edistämään demokratiaa.