Ornamon syksyn ohjelmassa puhutaan rakennetusta ympäristöstä ja muotoilubisneksestä

Enter and Encounter – Kutsu huomiseen. Kuva: Paavo Lehtonen.
Ornamon ja Designmuseon yhteisnäyttely Enter and Encounter – Kutsu huomiseen jatkuu Designmuseossa 22.10. saakka. Kuva: Paavo Lehtonen.

Teollisuustaiteen Liitto Ornamon syksyn ohjelmassa on Suomen juhlavuoden kunniaksi kiinnostavia puheenvuoroja ja kohtaamisia. Syksyn ohjelma alkaa vauhdikkaasti osana Helsinki Design Weekiä, jossa Ornamo herättää keskustelua rakennetun ympäristön kehittämisestä sekä edistää muotoilualan bisnesmahdollisuuksia tuomalla yhteen nuoria muotoilijoita ja tradenomeja.

Ornamon ajatuksia herättävä ja aloitteita tekevä näyttely Enter and Encounter – Kutsu huomiseen on avoinna Designmuseossa 22.10. saakka. Poikkeuksellisen laaja-alaisessa näyttelyssä nykymuotoilu näkyy suunnitteluna ja huippukäsityönä, kokeellisina tila- ja materiaalitutkielmina, palveluina, osallistavina prosesseina, konsepteina, digitaalisina käyttäjäkokemuksina sekä spekulatiivisina tulevaisuuden visioina.

Näyttelyn keskelle rakennettu areena kokoaa syksyn ajan yhteen keskusteluja eri muotoilun aloilta.

 

Ornamon ohjelma

22.8. Yli rajojen

Aika: tiistaina 22.8. klo 15–17.
Paikka: Hirsitetris-paviljonki, Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon yhteisellä pihalla (Ullanlinnankatu, Helsinki)

Miten muotoilijat ja arkkitehdit voivat edistää pakolaisten hyvinvointia ja turvapaikanhakijoiden kotoutumista Suomeen? Miten yhteistyöstä voi syntyä liiketoimintaa? Tule tutustumaan esimerkkeihin onnistuneista projekteista ja verkostoitumaan asiasta kiinnostuneiden kanssa Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon väliseen Hirsiteris-paviljonkiin. Grillausta ja virvokkeita tarjolla! Tilaisuus on englanninkielinen. Sateen sattuessa tapahtuma siirtyy Designmuseon auditorioon.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen.

13.9. Urbaani ympäristö tarvitsee luovaa suunnittelua – taiteesta ja muotoilusta arvoa rakentamiseen -paneelikeskustelu

Aika: keskiviikkona 13.9. klo 13.30–14.30.
Paikka: Showroom, Messukeskus (Messuaukio 1, Helsinki).

Teollisuustaiteen Liitto Ornamo kokoaa Showroomin keskusteluun taiteen, muotoilun ja sisustusarkkitehtuurin asiantuntijat jakamaan kokemuksia taiteen ja muotoilun käytöstä rakentamisen vetovoimatekijänä. Kuinka luovaa potentiaalia kannattaa käyttää hyväkseen? Mitä mahdollisuuksia taiteella ja muotoilulla on rakentamisessa ja yhdyskuntien kehittämisessä?

Mari Kemppinen, Taidekoordinaattori, YIT
Hanni Koroma, Sisustusarkkitehti
Mikko Koivisto, Palvelumuotoilija ja Ornamo-palkintovoittaja 2017, Hellon
Anna Rikkinen, Asiantuntija, Ornamo
Henri Terho, Erityisasiantuntija, Taiteen edistämiskeskus

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

Lisätietoja paneelikeskustelusta.

13.–15.9. Ornamo ja SIO Showroomissa

Aika: 13.–15.9.
Paikka: Showroom, Messukeskus (Messuaukio 1, Helsinki).

Ornamo ja SIO osallistuvat Habitaren yhteydessä järjestettävään Showroomiin 13.–15.9.2017 omalla osastolla 4c30. Mukana Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun opiskelijoiden protoja sekä Ornamon lakimiehen sopimusklinikka. Tervetuloa tutustumaan!

Lisätietoa tulossa.

14.9. Muotoilu ♥ Bisnes Date 2017

Aika: torstaina 14.9. klo 18–23.
Paikka: Maria 01 (Lapinlahdenkatu 16, Helsinki).

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna Ornamon vuotuinen verkostoitumistapahtuma avautuu uusille yleisöille. Ornamo järjestää yhteistyössä Tradenomiliiton kanssa nuorille muotoilijoille ja muotoilun start-up bisneksestä kiinnostuneille suunnatun tapahtuman, joka kutsuu tulevaisuuden tekijät verkostoitumaan.

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

Lisätietoa tapahtumasta.

16.–17.9. HDW Lasten viikonloppu: Muotoilun Skidiakatemia -työpajat

Aika: 16.–17.9. klo 10–16.
Paikka: Kattilahalli (Sörnäisten rantatie 22, Helsinki).

Ornamon ja Designmuseon Muotoilun Skidiakatemiassa lapset työskentelevät yhdessä ammattimuotoilijoiden kanssa ideoiden, leikkien ja uudenlaisia suunnitteluratkaisuja keksien. Lasten oman muotoilukoulun Muotoilun Skidiakatemian työkaluja muotoiluoppimiseen ovat uteliaisuus, empatia, ideointi, luonnostelu, prototyyppi ja testaus.

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

Lisätietoa Muotoilun Skidiakatemia -työpajoista.

12.9.–17.10. Enter & Encounter – Curator Talks series

Paikka: Designmuseo (Korkeavuorenkatu 23, Helsinki).

Miten muotoilu haastaa nykyhetken ja muokkaa tulevaisuutta? Designmuseon ja Teollisuustaiteen Liitto Ornamon yhteisnäyttely Enter and Encounter – Kutsu huomiseen esittelee suomalaista nykymuotoilua designpääkaupunkivuoden 2012 jälkeiseltä ajalta.

Näyttelyn kuusi kuraattoria luotsaavat keskustelua ja kutsuvat mukaan kiinnostavia vieraita.

12.9. Heini Lehtinen
19.9. Paula Bello
26.9. Katja Hagelstam
3.10. Esa Vesmanen
10.10. Juha Kronqvist
17.10. Ville Tikka

Lisätietoa tulossa.

4.10. Taiteilijat O: Taide, taito ja taiteilijan identiteetti

Aika: keskiviikkona 4.10. klo 16–18.
Paikka:
Designmuseo (Korkeavuorenkatu 23, Helsinki).

Taiteilijat O ry järjestää paneelikeskustelun Designmuseossa, Enter and Encounter – Kutsu huomiseen -näyttelyn yhteydessä. Keskustelun teema koskee alan taiteilijoiden identiteetin rakentumista nykytaiteen kentässä. Miten käsityön ja muotoilun lähtökohdat vaikuttavat taiteelliseen prosessiin? Miten taiteilijan suhde materiaaliin määrittää teoksen sisältöä?

Lisätietoa paneelikeskustelusta. 

11.10. Design & Tech

Aika: keskiviikkona 11.10.
Paikka: Designmuseo (Korkeavuorenkatu 23, Helsinki).

Miten muotoilu ja teknologia kohtaavat? Tätä pohditaan Ornamon Design & Tech -seminaarissa Enter and Encounter – Kutsu huomiseen -näyttelyn yhteydessä.

Lisätietoa tulossa.

3.11. Teolliset muotoilijat TKO: TKO 50-vuotisjuhlat

Aika: perjantaina 3.11. alkaen klo 14.
Paikka: julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Perjantaina 3.11. juhlitaan 50-vuotista TKO:ta. Luvassa keskustelua teollisesta muotoilusta, laadukasta ohjelmaa, puhujia alan huipulta sekä hyvää ruokaa ja juomaa. Tervetuloa!

Lisätietoja ja ilmoitautuminen.

1.–3.12. Ornamon Design Joulu 2017

Aika: 1.–3.12. Avoinna pe 15–19 la–su klo 10–17.
Paikka: Kaapelitehdas: Merikaapelihalli, Puristamo ja Valssaamo (Tallberginkatu 1, Helsinki).

Ornamon Design Joulu -tapahtuma Helsingissä kokoaa kotimaisen designin ja taidekäsityön ammattilaiset myymään tuotteitaan Helsingin Kaapelitehtaalle itsenäisyyspäivää edeltävänä viikonloppuna. Esillä on suomalaista huippumuotoilua ja taidekäsityötä, muotia, kodin tekstiilejä ja käyttöesineitä sekä grafiikkaa.

Lisätietoa Design Joulusta. 

Aiheeseen liittyvä sisältö

Tapahtuma

14.9. Muotoilu ♥ Bisnes Date 2017

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna Ornamon vuotuinen verkostoitumistapahtuma avautuu uusille yleisöille. Ornamo järjestää yhteistyökumppanien kanssa nuorille muotoilijoille ja muotoilun start-up bisneksestä kiinnostuneille suunnatun…

Lue lisää
Tapahtuma

1.–3.12. Ornamon Design Joulu 2017

Ornamon Design Joulu -tapahtuma Helsingissä kokoaa kotimaisen designin ja taidekäsityön ammattilaiset myymään tuotteitaan Helsingin Kaapelitehtaalle itsenäisyyspäivää edeltävänä viikonloppuna. Koko alakertaan –…

Lue lisää