Ornamon jäsenenä olet tervetullut myös Tekniikan akateemisiin!

Kaisa-kirjasto. Kuva: Joel Karppanen.
TEK-Ornamo rinnakkaisjäsenyys tuo paljon etuja. Kuva: Joel Karppanen.

Tiesithän, että Ornamon jäsenet voivat liittyä myös Tekniikan akateemisiin? Tämä onnistuu kaksoisjäsenyyden kautta. Kaksoisjäsenyys tarjoaa Ornamon jäsenille monia etuja.TEKin jäseninä muotoilijat saavat käyttöönsä TEKin työmarkkinaedunvalvonnan palvelut ja -edut, kuten laki- ja urapalvelut. Jäsenyyden myötä muotoilijat pääsevät myös mm. TEKin oikeusturvan piiriin ja saavat neuvontaa sopimusasioissa.

Ornamo-TEK-jäsen saa samat edut ja palvelut kuin TEKin täysjäsen lukuun ottamatta Talentum-lehtipakettia ja työttömyyskassan jäsenyyttä. Ornamo-TEK-jäsenet voivat kuitenkin liittyä erikseen myös KOKO-kassaan. Liittyminen kassaan tapahtuu Ornamon kautta.

Ornamon opiskelijajäsenille liittyminen on ilmaista, mutta palvelut TEKissä ovat rajoitetummat. Käytössä on kaikki TEKin jäsenedut ja -palvelut seuraavia poikkeuksia lukuun ottamatta: AlmaTalentin jäsenetulehtinä opiskelijajäsen saa ainoastaan Tekniikka&Talous sekä Talouselämä-lehtien digiversiot. Henkilökohtaista valmennusta voivat saada vain viittä vaille valmiit opiskelijat. Lisäksi opiskelijat voivat osallistua ainoastaan urailtojen striimauksiin.

Vakuutus

Kaksoisjäsenet saavat OP Vakuutukselta mm. jatkuvan 20% alennuksen matkustajavakuutuksesta sekä 5% alennuksen matkatavaravakuutukset. If tarjoaa TEKin jäsenille yhtä Suomen edullisemmista henkivakuutuksista. Vastuu- ja oikeusturvavakuutus sisältyy jäsenmaksuun ja kattaa oikeudenkäyntikuluja työsuhderiidoissa, henkilö- ja esinevahinkoja sekä varallisuusvahinkoja.

Työsuhde-edunvalvonta

TEK hoitaa palkansaaja-asemassa olevien muotoilijoiden työsuhde-edunvalvonnan yhteistyössä YTN:n ja Akavan kanssa. Ornamo hoitaa edelleen jäsentensä ammatillisia ja aatteellisia asioita. Molemmat järjestöt vastaavat kaksoisjäsenten jäsenetujen ja -palvelujen kehittämisestä.

Ammattilehdet alennuksella

Talentum tarjoaa Ornamo-TEK-kaksoisjäsenille kaikki ammattilehdet (Tekniikka & Talous, Talouselämä, Metallitekniikka, Tietoviikko, Mikrobitti, Markkinointi & Mainonta, Fakta ja Arvopaperi) TEKin neuvottelemalla jäsenhinnalla eli 40 prosentin alennuksella.

Ura- ja lakipalvelut sekä palkkaneuvonta

TEKin uravalmentajat ovat käytössäsi, kun etsit uutta työtä tai suuntaa urallesi. Saat räätälöidyt CV-ohjeet ja henkilökohtaista sparrausta, sekä kattavasti tietoa työnhaun välineistä ja henkilökohtaista valmennusta. Jäsenenä saat myös henkilökohtaista palkka- ja lakineuvontaa.

Tapahtumat ja verkostoituminen

Sinulle on tarjolla vuosittain tarjolla satoja tapahtumia: urailtoja, jäseniltoja, opiskelijoiden tilaisuuksia, koulutuksia, webinaareja tai kerhojen tapahtumia. Uraillat ovat TEKin täysjäsenille räätälöityjä tilaisuuksia, joissa käsitellään omaan työuraan, työnhakuun, työhyvinvointiin ja työelämässä jaksamiseen liittyviä teemoja.

Jäsenmaksu

Vuonna 2020 Ornamon ja TEKin kaksoisjäsenyys on 337 euroa (TEK 157 euroa + Ornamo 180 euroa).  Opiskelijoille (kotimainen korkeakoulu tai amk) kaksoisjäsenyys on ilmainen.

TEK:in jäsenmaksusta voi saada maksuvapautuksen. Tällöin jäseneltä peritään vain vuotuinen 30 euron perusmaksu. Maksuvapautuksen voi saada seuraavista syistä: työttömyys, pitkäaikainen sairaus, varusmies-/siviilipalvelu, äitiys-/vanhempainloma, hoitovapaa tai palkaton jatko-opiskelu.

Mikäli jäsen työskentele pohjoismaiden ulkopuolella, on TEKin vuotuinen jäsenmaksu 51 euroa.

Liittyminen

Jos haluat liittyä Ornamo-TEK-kaksoisjäseneksi, ota yhteyttä Ornamon toimistoon:
office(at)ornamo.fi, p. 046 878 2569.

Sen jälkeen, kun tieto yhteisjäsenyydestäsi on jo siirretty TEKin jäsenrekisteriin, voit itse täydentää ja päivittää jäsentietojasi.

 

TekniikanAkateemiset120v_Logo