Mitä teemme

Teollisuustaiteen Liitto Ornamo on vuonna 1911 perustettu muotoilualan asiantuntijajärjestö, joka kehittää muotoilijan ammattia ja vaikuttaa muotoilun asemaan yhteiskunnassa.

Tarjoamme jäsenillemme palveluita ja tukea työelämän eri tilanteisiin. Teemme tiivistä yhteistyötä muotoilusta kiinnostuneiden yritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Ornamoon kuuluu lähes 2 500 jäsentä. Jäsenistö koostuu muotoilualan korkeakoulutetuista ammattilaisista. He työskentelevät muun muassa sisustusarkkitehtuurin, teollisen muotoilun, kaluste-, tekstiili- ja vaatesuunnittelun, pakkaussuunnittelun, palvelumuotoilun, muotoilukasvatuksen, digitaalisen suunnittelun sekä taidekäsityön ja taiteen aloilla.

Tarjoamme tutkimus- ja selvitystietoa kotimaisen muotoilualan markkinoista sekä työelämään että taidealaan liittyvistä kysymyksistä. Lisäksi tarjoamme asiantuntijapalveluita muotoilukilpailutoiminnan kehittämiseksi. Meillä on laaja kokemus konsultoinnista erilaisten yritysten kanssa. Ornamon kilpailusääntöjä ja ohjeita noudattamalla kilpailu saa sille kuuluvan arvostuksen ja luotettavuuden. Järjestäjätahoja voivat olla yritykset, erilaiset yhteisöt, kaupungit. Olemme mukana asiantuntijoina, jotta kilpailulla päästään hyvään lopputulokseen.

Kansainvälinen yhteistyö

Työelämään, korkeakouluopiskeluun sekä muotoilun ja taideteollisuuden aloihin vaikuttavia päätöksiä tehdään yhä enemmän Suomen rajojen ulkopuolella. Kansainvälisessä yhteistyössä Ornamo vaikuttaa muotoilun edistämiseen eurooppalaisten ja kansainvälisten järjestöjen kautta.

Ornamo vaikuttaa seuraavissa järjestöissä

 

beda     dfe     etn     iac

wdo_media-370x246   nnca    wcce2_bw

Tallenna

Tallenna

Usein kysyttyä Ornamosta

Ornamo on ammatillinen yhdistys, joka monin keinoin pyrkii edistämään jäsenten asemaa työelämässä ja yrittäjinä. Ornamo ei siis ole työmarkkinajärjestö, jolla olisi mahdollisuus työehtosopimusneuvotteluihin valtion kanssa. Ornamon kautta on mahdollisuus kaksoisjäsenyyteen Tekniikan akateemiset TEK:in kanssa, joka on yksi keskusjärjestö Akavan suurimmista jäsenjärjestöistä.

Työttömyyskassaan kuuluakseen ei tarvitse olla minkään liiton jäsen. Liitot, myös Ornamo, tarjoavat kassan jäsenyyttä jäsenpalveluna (joihinkin liittoihin se kuuluu automaattisesti). Ornamon kautta voi liittyä IAET-kassaan. Lue lisää IAET:n kotisivuilta.

Voi, oikea kohta on Tulonhankkimiskulut.

Ei saa. Kannattaa muistaa, että myös silloin jäsenmaksun voi vähentää verotuksessa kohdassa Tulonhankkimiskulut. Työttömänä ja äitiyslomalla on hyvää aikaa käyttää jäsenpalveluja hyväkseen – esimerkiksi osallistua koulutuksellisiin tapahtumiin ja luoda ammatillisia kontakteja!

Täydennyskoulutus ei oikeuta opiskelijajäsenyyteen. Jatko-opiskelija (Taiteen maisterin opinnot) voi halutessaan vaihtaa jäsenyyden opiskelijajäseneksi opintojen ajaksi.

Opiskelijajäsen saa osallistua Ornamon Design Joulumyyjäisiin mutta ei Teosmyyntiin.

Ornamo lähettää vain omien tapahtumiensa ja jäsenjärjestöjen tapahtumien tiedotteita. Ornamon jäsenet voivat tiedottaa omista tapahtumistaan viikkotiedotteessa, joka lähetetään jäsenistölle torstaisin. Tiedot voi lähettää osoitteeseen muotoilu@ornamo.fi.

Ornamon logoa saa käyttää painettuna vain Ornamon omien tapahtumien yhteydessä.

Hakuaika Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin taiteilija-asuntoihin on perinteisesti ollut keväällä.Tiedotamme heti kun tarkempi päivämäärä selviää.

Ornamon lakimies Iiris Adenius palvelee jäseniä lakiasioissa (sopimukset, aineettomat oikeudet, työsuhdeasiat ym.) tiistaisin ja torstaisin klo 9 –17. Tarkista poikkeusajat.

Palvelu on maksuton Ornamon jäsenille.

Puh. 043 2112 723

Sähköposti: iiris.adenius@ornamo.fi

Aiheeseen liittyvä sisältö