Mitä teemme

Ornamo on vuonna 1911 perustettu muotoilualan asiantuntijajärjestö, joka kehittää muotoilijan ammattia ja vaikuttaa muotoilun asemaan yhteiskunnassa.

Tarjoamme jäsenillemme palveluita ja tukea työelämän eri tilanteisiin. Teemme tiivistä yhteistyötä muotoilusta kiinnostuneiden yritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Ornamoon kuuluu noin 2 600  jäsentä. Jäsenistö koostuu muotoilualan korkeakoulutetuista ammattilaisista. He työskentelevät muun muassa sisustusarkkitehtuurin, teollisen muotoilun, kaluste-, tekstiili- ja vaatesuunnittelun, pakkaussuunnittelun, palvelumuotoilun, muotoilukasvatuksen, digitaalisen suunnittelun sekä taidekäsityön ja taiteen aloilla.

Jäsenpalvelut

Ornamo palvelee jäseniään työelämän eri vaiheissa. Lakimiehen palvelut, valmiit sopimuspohjat sekä palkka- ja uraneuvonta lukeutuvat Ornamon käytetyimpiin jäsenpalveluihin. Ornamon jäsenet arvostavat myös vuosittaisia tapahtumia, säännöllisiä koulutuksia ja viikottaista uutiskirjettä.

Ornamon lähes 2 700 jäsentä muodostavat muotoilualan korkeakoulutettujen ammattilaisten ainutlaatuisen verkoston. Alan muutosmyllerryksessä Ornamon ääntä kuullaan.