Opiskelijat

Ornamon opiskelijat

Ornamo on muotoilijoiden oma järjestö. Jäsenemme ovat muotoilun opiskelijoita ja korkeakoulutettuja ammattilaisia, jotka työskentelevät muotoilun monipuolisella kentällä. Ornamon jäseneksi kannattaa liittyä jo opiskeluaikana: Ornamon jäsenenä saat tukea ja neuvoja työurasi alkuun sekä tietoa alan työmahdollisuuksista. Ornamolaisena pääset mukaan ainutlaatuiseen muotoilun ammattilaisten yhteisöön ja luot kontakteja ja verkostoja työelämään jo opiskeluaikanasi.

Ornamon opiskelijajäsenenä saat hyödyntää lähes kaikkia Ornamon jäsenetuja ja –palveluita.*

Ornamon opiskelijajäseneksi voivat hakea kaikki muotoilua tai taideteollista taidetta kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa opiskelevat. Opiskelijajäsenyys kustantaa 50 euroa vuodessa.

Tutustu Ornamon jäsenyyteen ja hae mukaan! 

 

*Teosmyyntinäyttelyyn osallistumista lukuun ottamatta. 

Ornamon jäsenet voivat liittyä IAET:hen (insinöörien,arkkitehtien ja ekonomien työttömyyskassa) Ornamon kautta. Jäsenmaksu vuonna 2018 on 87 euroa.

Varmista ansiosidonnaisen työttömyysturvasi jo opiskeluaikana. Voit liittyä IAET-työttömyyskassan jäseneksi opiskeluaikana, kunhan olet liittymishetkellä palkkatyössä. Voit liittyä jäseneksi vaikka ensimmäisten kesätöiden alkaessa.

Työttömyyskassan jäsenenä sinulla on valmistuttuasi mahdollisuus saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, jos jäät työttömäksi ja täytät työssäoloehdon. Työssäoloehtoa kannattaa alkaa kerryttää jo opiskeluaikana.

  • Työssäoloehto on 26 viikkoa työtä (vähintään 18 tuntia/viikko), viimeksi kuluneiden 28 kuukauden aikana.
  • Opiskeluaika pidentää 28 kuukauden tarkastelujaksoa jopa seitsemällä vuodella. Tämä tarkoittaa, että voit koko opiskeluajan kartuttaa työssäoloehtoa.
  • Työn voi siis kerätä pätkissä, eikä sitä tarvitse tehdä yhteen putkeen.
  • Työn ei tarvitse olla oman alan työtä.

Voit liittyä IAET-työttömyyskassaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: office@ornamo.fi.

Korkeakouluopiskelijat ja vastavalmistuneet voivat hakea Opetushallituksen kautta ulkomaille harjoitteluun kaksi kertaa vuodessa. Paikkaan valittu hakija saa Opetushallituksen apurahan. Apurahoja ei myönnetä itse hankittuihin harjoittelupaikkoihin. Lisätietoa täällä.

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ulkomailla tarjoavat vuosittain useita harjoittelupaikkoja, joita haetaan myös ensisijaisesti Opetushallituksen (entinen CIMO) tai Svenska Kulturfondenin kautta.

Jos hakijalla on muita mahdollisuuksia rahoittaa harjoittelu (esim. ERASMUS-tuki, oma oppilaitos), harjoittelumahdollisuuksia voi tiedustella suoraan kyseisestä instituutista. Lue lisää instituuttien sivuilta.

Ornamolla on kaksi vuosittaista myyntitapahtumaa: Design Joulu ja Teosmyynti. Opiskelijajäsen saa osallistua Ornamon Design Jouluun, mutta ei Teosmyyntiin. Teosmyyntiin voivat osallistua ainoastaan Ornamon varsinaiset jäsenet.

Täydennyskoulutus ei oikeuta opiskelijajäsenyyteen. Myöskään jatko-opiskelijat (lisensiaatin tai tohtorin tutkintoa suorittavat) eivät voi olla opiskelijajäseniä, vaan he maksavat Ornamon varsintaista jäsenmaksua.

Jos sen sijaan olet suorittanut alemman korkeakoulututkinnon ja palaat korkeakouluun suorittamaan maisterin tutkintoa, voit muuttua opiskelijajäseneksi.

 

 

Ornamon opiskelijatoimintaan liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä opiskelijatoiminnan koordinaattoriin Saara Argillanderiin: saara.argillander@ornamo.fi, p. +358 46 909 2610.

Aiheeseen liittyvä sisältö

Teema

Muotoilualan koulutus

Muotoilualan oppilaitokset määrittävät minkälaisissa ammateissa muotoilijat työskentelevät. Muotoilijat ovat erikoiskoulutettuja suunnittelualan ammattilaisia, jotka suunnittelevat korkeatasoisia tuote-, palvelu-, kaluste- ja tilaratkaisuja…

Lue lisää
Artikkeli

12 vinkkiä nuorelle yrittäjälle

Nuoren yrittäjän menestyminen ei ole pelkkää sattumaa. Helsinkiläisiä pienyrittäjiä edustavan Design Districtin toiminnanjohtaja Minna Särelä jakaa neuvonsa nuorille yrittäjille.  …

Lue lisää
Artikkeli

Muotoilun koulutus uudistuu: Aalto-yliopisto

Koulutuksen palikat rakentuvat uusiksi Muotoilun koulutuskenttä on vuosien varrella kutistunut, mutta myös uudelleen järjestäytynyt ja muovautunut tulevaisuuden tarpeisiin. Esimerkiksi Turussa…

Lue lisää
Artikkeli

Muotoilun koulutus uudistuu: Xamk

Koulutuksen palikat rakentuvat uusiksi Muotoilun koulutuskenttä on vuosien varrella kutistunut, mutta myös uudelleen järjestäytynyt ja muovautunut tulevaisuuden tarpeisiin. Esimerkiksi Turussa…

Lue lisää