Oppaat ja julkaisut

Muotoilijan yhteistyösopimusopas, 2017

Oppaassa käydään läpi tyypillisimpiä sopimusehtoja, jotka yhteistyösopimuksissa kannattaa ottaa huomioon.
Mikäli haluat tulostaa oppaan, voit ladata erillisen tulostusverion (ei sisällä värejä eikä kuvia).

 

 

 

 

 

Matka palvelumuotoiluun – Opas opettajille 2017

Opas tukee kouluja monialaisten oppimiskokonaisuuksien toteuttamiseen palvelumuotoilun menetelmin. Julkaisun on tuottanut Kehittämiskeskus Opinkirjo. Julkaisu pohjaa Designmuseon ja Ornamon kolmivuotiseen kehityshankkeeseen Muotoilukasvatus kouluihin 2015 – 2017. Muotoilukasvatuksen opetuskokonaisuuksia on pilotoitu Muotoilun Skidiakatemia -iltapäiväkerhojen avulla.

 

 

 

 

Vaikuttavaa vuoropuhelua! Opas tulokselliseen muotoiluhankintaan, 2016

Opas sisältää ohjeita ja käytännön esimerkkejä sekä muotoilun tilaajien että muotoilijoiden näkökulmasta. Se on Suomen ensimmäinen julkiselle sektorille suunnattu muotoilun hankintaopas. Painetun oppaan tilaukset: office@ornamo.fi.

 

 

 

 

 

 

Työn iloa! – Muotoiljan ammatillinen opas, 2014

Opas antaa peruseväät suunnittelijoille, luoville yrittäjille ja taiteellista työtä tekeville mm. yrittäjyyteen, verotukseen ja hinnoitteluun liittyen.

 

 

 

 

 

 

Rajaton muotoilu – näkökulmia suomalaiseen taideteollisuuteen

Vuonna 2011 julkaistu teos juhlistaa Ornamon 100-vuotista taivalta muotoilun sanansaattajana. Kirjan artikkeleissa tunnetut kotimaiset design-asiantuntijat tarkastelevat muotoilun eri osa-alueita ja muotoilun merkitystä kansalliseen identiteettiin ja talouteen.

 

 

 

 

 

Lisää Ornamon julkaisuja sähköisessä muodossa: www.issuu.com/ornamo