14.11. Design or Die: Opi neuvottelemaan – ansaitse paremmin!

Miten neuvotteluihin kannattaa valmistautua? Miten välttää ”hankalan tyypin” maine? Miten puhua rahasta?

Aika: keskiviikko 14.11. klo 16–19
Paikka: Ornamon toimisto, Annankatu 16 B 35–36, Helsinki

Koulutus videoidaan ja julkaistaan koulutuksen päätyttyä Ornamon jäsensivuilla.

Koulutuksessa perehdytään luovien alojen sopimusmalleihin, käydään läpi neuvottelutyylejä ja neuvottelijoiden persoonallisia eroja, sekä tutustutaan neuvottelijan ”työkalupakkiin”. Vinkkien avulla osallistujat oppivat valmistautumaan neuvotteluun, keskustelemaan sopimuksen ehdoista luovasti sekä kiinnittämään huomiota selkeän sopimuksen tekemiseen ja hyvään yhteistyöhön myös sopimuksen syntymisen jälkeen.

Koulutus on suunnattu muotoilualan ammattilaisille. Kouluttajina toimivat juristi-tietokirjailija Lottaliina Pokkinen ja Ornamo ry:n lakimies Jussi Ilvonen.

Koulutus on maksuton, mutta ilmoittautumiset ovat sitovia. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Ohjelma

16:00–17:00 Muotoilijan yhteistyösopimukset, Jussi Ilvonen, lakimies, Ornamo ry
17:00–19:00 Muotoilijan neuvottelutaidot, Lottaliina Pokkinen, juristi-tietokirjailija

 

 

Lottaliina Pokkinen on ammattineuvottelija, tietokirjailija ja juristi, joka auttaa työkseen luovan alan ammattilaisia sekä Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkönä että oman yrityksensä Lehtinen Legal Oy:n kautta. Lottaliinan tietokirja ”Artisti maksaa. Neuvotteluopas luoville aloille” julkaistiin viime syksynä.

 

 

 

 

Koulutus on toteutettu osana kolmivuotista Design or Die -hanketta.

Design on Die -hanke kasvattaa muotoilualan osaamista aineettomien oikeuksien hallitsemisessa ja hyödyntämisessä. Hankkeen koulutukset tutustuttavat muotoilija immateriaalioikeuksiin ja antavat käytännön ohjeita siihen, miten aineettomaan arvoon perustuvia tuotteita tai palveluita voi suojata ja kaupallistaa tehokkaasti.

       

Aiheeseen liittyvä sisältö

Artikkeli

Neuvottele oikein sinulle kuuluva palkka

Onnistuneet palkkaneuvottelut vaativat huolellisen valmistautumisen ja niihin pätevät samat periaatteet kuin neuvotteluihin yleensä. Valmistautuminen Palkkaneuvotteluissa tähdätään aina molempia osapuolia tyydyttävään…

Lue lisää
Palvelu

Henkilökohtaiset neuvontapalvelut

Ornamon asiantuntijoilta jäsenet saavat henkilökohtaista tukea, neuvontaa ja sparrausta mm. palkkakysymyksissä, rahoituksen hakemisessa ja yritystoiminnan kehittämisessä. Neuvontapalvelut Ornamon muotoilun asiantuntijalta,…

Lue lisää