20.11. Design or Die: Mistä rahat liiketoiminnan kehittämiseen?, osa 2

Oletko kiinnostunut liiketoiminnan kehittämisestä ja kasvattamisesta? Suuntaatko kansainvälisille markkinoille, mutta rahavirrat eivät ole vielä auki? Ornamon jäsenten toiveesta järjestetyn seminaarin jatko-osassa käsitellään julkisen rahoituksen hakemista.

Aika: tiistai 20.11. klo 15–19
Paikka: Auditorio Roba, Iso Roobertinkatu 20-22 A, Helsinki

Tilaisuudessa tutustutaan erilaisiin julkisen rahoituksen vaihtoehtoihin, mukaan lukien apurahat. Seminaarin päätteeksi käydään läpi, kuinka rahoitusneuvotteluihin valmistaudutaan ja mitä rahoittajan suuntaan tulee raportoida.

Ohjelma

15.00–15.15 Tilaisuuden avaus, Jussi Ilvonen, lakimies, Ornamo ry

15.15–15.45 ELY-keskuksen rahoitus- ja neuvontapalvelut, Valtteri Karhu, rahoitusasiantuntija, Elinkeino‐, liikenne‐ ja ympäristökeskus

15.45–16.15 Finnveran rahoituspalvelut, Matti Reijonen, aluepäällikkö, Finnvera

16.15–16.45 Business Finlandin rahoitus luoville aloille, Antti Salminen, asiantuntija, Business Finland

16.45–17.00 Kahvitauko

17.00–17.30 Taiken apurahat ja avustukset, Esa Rantanen, taiteen tukemisen päällikkö, Taiteen edistämiskeskus (Taike)

17.30–18.30 Muotoilijan liiketoiminnan ja taloudellisen luotettavuuden kuvaaminen rahoittajalle, Anna Nousiainen, varatuomari & compliance consultant, Transcendent Group

18.30            Keskustelua ja tapahtuman päätös

 

Koulutus on maksuton, mutta ilmoittautumiset ovat sitovia. Ilmoittaudu mukaan tästä

 

Esa Rantanen johtaa Taiken taiteen tukemisen vastuualuetta, joka vastaa viraston valtionavustuspäätösten valmistelusta, esittelystä ja toimeenpanosta.

 

Anna Nousiainen on liiketoiminnan riskeihin ja rahaliikenteen turvallisuuteen erikoistunut juristi, joka tukee yrityksiä ja viranomaisia sääntelykysymyksissä. Luovan alan ammattilaisten kanssa Anna on työskennellyt Suomen Taiteilijaseuran Kuinka elää kuvataiteella -hankkeen lakimiehenä neuvoen kuvataitelijan tulonmuodostuksessa.

 

 

 

Koulutus on toteutettu osana kolmivuotista Design or Die -hanketta.

Design on Die -hanke kasvattaa muotoilualan osaamista aineettomien oikeuksien hallitsemisessa ja hyödyntämisessä. Hankkeen koulutukset tutustuttavat muotoilija immateriaalioikeuksiin ja antavat käytännön ohjeita siihen, miten aineettomaan arvoon perustuvia tuotteita tai palveluita voi suojata ja kaupallistaa tehokkaasti.

       

Aiheeseen liittyvä sisältö

Artikkeli

Syksyn koulutuskalenteri

Syksy on hyvää aikaa saada uusia ideoita ja innostua kehittämään omaa osaamistaan. Ornamossa on vielä loppuvuodelle luvassa useita kiinnostavia koulutuksia,…

Lue lisää