21.11. Muotoilu ❤ Kasvatus -iltapäiväseminaari

Silvia di Iorion Helsinki Design Weekin lasten workshopissa mietittin mitä maailmaan tarvittaisi enemmän?

Aika: tiistai 21.11.2017 klo 14–17
Paikka: Designmuseon auditorio, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki.

Tervetuloa nostamaan malja muotoilukasvatukselle!

Designmuseon ja Ornamon Muotoilukasvatus kouluihin -hanke 2015 ̶ 2017 kutsuu muotoilukasvatuksen ystävät ja toimijat iltapäiväseminaariin.

Helsingin kaupungin kehittämishankkeen puitteissa on järjestetty muotoilijoiden vetämiä muotoilun iltapäiväkerhoja, kerätty kokemuksia muotoilun eri alojen sisältöjen viemisestä kerho-opetukseen ja osallistuttu Skidiakatemia-työpajoilla lastentapahtumiin. Kerhoissa kehitettyjä opetussuunnitelmia saatetaan opettajien ja kasvattajien käyttöön Kehittämiskeskus Opinkirjon MOKKI-sarjan julkaisujen avulla.

Tilaisuudessa muotoilija Silvia di Iorio kertoo Muotoilun Skidiakatemian Mediamuotoilun iltapäiväkerhosta Snellmanin ala-asteella Helsingissä. Di Iorio ja muotoilija Kirsi Miettinen pitävät työpajademon, jossa tutustutaan peruskoulun opettajille suunnatun Matka palvelumuotoiluun -oppaan (2017) sisältöön ja käyttömahdollisuuksiin. Mukana palvelumuotoilija Laura Euron videotervehdys. Lisäksi paneelikeskustelu, jonka aiheena on Mitä muotoilija tekee koulussa? Ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa!

Tervetuloa tutustumaan muotoilukasvatukseen ja verkostoitumaan!

Ilmoittautumiset 17.11. mennessä täällä:
ILMOITTAUTUMINEN SEMINAARIIN

Terveisin,
Designmuseo & Ornamo

Aiheeseen liittyvä sisältö

Blogi

Muotoilukasvatus opettaa empatiaa

Perusopetuksen opetussuunnitelma korostaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä oppimista. Oppimistavoitteet ovat laaja-alaisia ja oppiainerajoja rikkovia. Korostetaan tutkivaa otetta ja ilmiöpohjaista oppimista, jossa ympäristön ilmiöitä…

Lue lisää