16.11. Co-design – yhteissuunnitteluprosessin hyvät sopimuskäytännöt

Co-design – yhteissuunnitteluprosessin hyvät sopimuskäytännöt

Aika: keskiviikko 16.11. klo 9:30−11:30
Paikka: Helsingin yliopiston Runeberg-sali, Fabianinkatu 33, 2. kerros, Helsinki

Tiedätkö miten toimia yhteissuunnitteluprojekteissa? Tunnetko omat oikeutesi ja oletko huomioinut muiden prosessiin osallistujien oikeudet ja velvollisuudet?

Co-design, eli yhteissuunnittelu auttaa parhaimmillaan ottamaan huomioon eri sidosryhmien monimuotoiset tarpeet ja toiveet, sekä ratkaisee näiden yhteensovittamiseen liittyviä haasteita. Yhteissuunnitteluprosessi vaatii kuitenkin monesti useiden eri osapuolten välistä yhteistyötä, ja osapuolten välisten suhteiden ja intressien yhteensovittaminen asettaa omat haasteensa sopimusjuridiikalle. Tule mukaan keskustelemaan yhteissuunnitteluprosessin eri vaiheista ja luomaan paremmin toimivia malleja sopimuskäytännöille.

Workshopissa selvitetään muun muassa:

Ketkä ovat yhteissuunnitteluprosessin eri osapuolet?

Mikä on yhteissuunnitteluprosessin lopputulos?

Mitä olemassa olevaa tietoa tai materiaalia eri osapuolet tuovat lopputulokseen?

Miten eri osapuolten oikeudet otetaan huomioon?

Miten prosessissa aikaansaatua tietoa saa hyödyntää jatkossa muissa yhteyksissä?

Kuka vastaa tietojen virheellisyydestä?

Workshopin aikainen keskustelu ja sen tulokset visualisoidaan helpommin ymmärrettävään muotoon. Workshopissa syntynyt materiaali tulee olemaan saatavilla Ornamon jäsenille keväällä julkaistavassa sopimuskäytännöt-oppaassa.

Ornamon järjestämä workshop on maksuton ja kaikille avoin. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Workshop järjestetään Dottir Attorneysin ja Hellonin yhteistyönä järjestämän Legal Design Summitin yhteydessä. Legal Design Summitissa keskustellaan siitä, voitaisiinko muotoilun avulla tehdä juridiikasta ymmärrettävämpää. Tapahtuma on englanninkielinen.

Iltapäivän osuus on maksullinen, mutta Ornamon jäsenet saavat 10% alennuksen lippujen hinnasta koodilla ornamo. Liput ovat nyt myynnissä: https://holvi.com/shop/legaldesignsummit/