Liiketoiminnan tutkintokoulutus muotoilijoille – hakuaika päättyy 17.1.2021

Hanna Neuvo, Johanna Vuorio, Anna Rauhansuu
Muotoilijoiden liiketoimintakoulutuksessa tutustutaan menestyvien muotoiluyritysten toimintaan käytännössä. Kursseilla vierailevat mm. Fyran toimitusjohtaja Hanna Neuvo (vas.), Nikarin toimitusjohtaja Johanna Vuorio sekä Myssyfarmin toimitusjohtaja Anna Rauhansuu.

Osaatko luoda kannattavaa liiketoimintaa?

Tässä koulutuksessa opit olennaisen liiketoimintasi kehittämiseen! Suoritat tutkinnon työsi ohessa ja sovellat oppimasi samaan tien omaan yritykseesi tai työhösi. Koulutuspäivien teemoja ovat tuloksellinen toiminta ja kannattavauus, asiakaskokemus ja palvelumuotoilu sekä myynti. Kaikkea sitä mihin et muotoilun koulutuksessa ole päässyt kunnolla perehtymään! Koulutuksessa vierailee myös muotoiluyrityksiä kertomassa liiketoiminnan kehittämisestä eri keinoin, pääset tutustumaan mm. Nikarin ja Woodnotesin liiketoimintojen yhteistoimintaan, sisustusarkkitehtitoimisto Fyran kasvutarinaan sekä kutovista mummoistaan julkisuuteen nousseen Myssyfarmin liiketoimintaideaan.

Muotoilijoille räätälöity liiketoiminnan ammattitutkinto -koulutus alkaa helmikuussa 2021.

Koulutus koostuu aktiivisista koulutuspäivistä Espoossa ja verkko-opiskelusta. Tutkinnon kesto on noin 12 kk oman työn ohessa. Siihen sisältyy enintään 9 koulutuspäivää sekä ohjattua etäopiskelua. Koulutuspäivien määrä riippuu siitä, mitä kursseja valitset. Koulutuspäiviä on noin 1–2 kuukaudessa. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä ja laajuus opintopisteinä määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman perusteella.

Liiketoiminnan ammattitutkinto on Opetushallituksen osittain tukema virallinen ammatillinen tutkinto ja opiskelija maksaa vain koulutuksen opiskelijamaksun. Koulutus on mahdollista opiskella täysin maksuttomana oppisopimuskoulutuksena.

Seuraavien kriteerien tulee täyttyä, jotta voidaan tehdä yrittäjän oppisopimus:
• Yritysmuoto: T:mi, Oy, Ay, Ky, Osuuskunta
• YEL-vakuutettu
• Y-tunnus
• Yrityksessä on tuotanto- ja palvelutoimintaa sekä tarpeelliset työvälineet
• Minimi 25 h/viikko työtä yrittäjänä oman yrityksensä toimintaan ja koulutuksen tavoitteeseen liittyvissä tehtävissä.
• Mentoriksi sovitaan joko yrittäjän omassa tai toisessa yrityksessä työskentelevä tai muutoin työpaikkaohjaajaksi soveltuva ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä henkilö.

Koulutuksen toteuttaa Rastor-instituutti yhteistyössä Faros & Com Oy:n ja Ornamon kanssa. Lue muotoilijoiden kokemuksia meneillään olevista koulutusryhmistä alla olevista artikkeleista.

Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 17.1.2021.


LISÄTIETOA JA ILMOITTAUTUMINEN TÄÄLLÄ

 

Lue lisää: Kirsi Niemelä kehitti yritystään muotoilijoiden liiketoimintakoulutuksessa

Aiheeseen liittyvä sisältö

Artikkeli

Luovuutta kehittämässä

Kevätjuhlien ja valmistujaisten humu on ilmassa. Kukkien tuoksu ja autojen päälle laskeutuvat siitepölyhunnut muistuttavat pian häämöttävästä lomasta. Ilmassa on uuden…

Lue lisää
Blogi

Lisää liiketoimintaa muotoilijoille

Muotoilijat ovat keskeisessä roolissa yritysten liiketoiminnan kehittämisessä. He suunnittelevat yrityksille parempia tuotteita ja tiloja. He kehittävät yritysten palvelujen toimivuutta ja…

Lue lisää
Artikkeli

Muotoilijat hyppäsivät epämukavuusalueelle

Noin 30 ornamolaista muotoilijaa on aloittanut toukokuussa opiskelun muotoilijoille räätälöidyssä liiketoiminnan peruskoulutuksessa, jonka Markkinointi-instituutti ja Faros & Com ovat yhteistyössä…

Lue lisää