Haluatko saada töitäsi Aasian markkinoille? Tämä on tilaisuutesi

Co-design – yhteissuunnitteluprosessin hyvät sopimuskäytännöt

Joukko japanilaisia yritysjohtajia Tsubame-Sanjon alueelta saapuu Helsinkiin etsimään muotoilijoita tekemään kanssaan yritystoimintaa ja suunnittelua. Kontakteja ja yhteistyötä Suomesta etsitään tositarkoituksella, joten Ornamo ja Aalto-yliopisto järjestävät tilaisuuden, jonne muotoilijat voivat saapua kertomaan töistään.

Kyseessä on poikkeuksellinen verkostoitumistilaisuus, jossa muotoilijat pääsevät suoraan japanilaisyritysten avainhenkilöiden puheille, ja voivat parhaimmassa tapauksessa saada töitään tuotantoon Aasian markkinoille asti. Tilaisuuteen saapuvien yritysten joukossa on valmistajia, jotka ovat tuottaneet Aasian ja Yhdysvaltojen markkinoille mm. keittiövälineitä, muuta kodin tarpeistoa sekä retkeilyvarusteita. Tokion luoteispuolella sijaitseva Tsubame-Sanjon alue on erityisesti tunnettu metalliteollisuudestaan.

Tilaisuuden isännöivä Aalto-yliopiston teollisen muotoilun professori Severi Uusitalo vieraili opiskelijoidensa kanssa Japanissa talvella 2018 ja vaikuttui paikallisten yritysten toimintatavoista: yhteistyön mahdollisuuksia kartoitettiin tosimielellä alusta alkaen.

”Olin yllättynyt kyseisten yritysten kiinnostuksesta ja valmiudesta ottaa jatkokehittelyyn opiskelijoiden konsepteja. Tuolloin kolme opiskelijoiden konseptia eteni jatkokehittelyyn. Osalla yrityksistä oli myös jo aiempaa kokemusta yhteistyöstä eurooppalaisten suunnittelijoiden kanssa. Yksi niistä myi tanskalaisen suunnittelijan aterinmallistoa tämän omalla nimellä”, Uusitalo havainnollistaa.

Tilaisuus järjestetään Helsinki Design Weekin aikana 9.9. klo 18 pääkaupunkiseudulla. Tilaisuuteen voi ilmoittautua elokuussa.

Lisätietoja tapahtumasta, paikasta ja ilmoittautumisesta julkaistaan Ornamon verkkosivuilla elokuun aikana.

Lisätiedot:

Severi Uusitalo, severi.uusitalo@aalto.fi

Aiheeseen liittyvä sisältö

Blogi

Co-designer rakentaa asiantuntemusta dialogista

Työn, asiantuntijuuden ja johtamisen muutos avaa mahdollisuuksia yhteisölliselle suunnittelulle, kirjoittaa Jari Koskinen. Yhteisöllinen suunnittelu eli co-design on erilaisia osaamisia törmäyttävää,…

Lue lisää