IPR monipuolisena ansaintatyökaluna

IPR-tapahtuman banneri

Aika: Keskiviikko 10.2.2021 klo 11-12
Paikka: Zoom

”Lopputuotteen lisäksi yllättävän moni elementti muotoilijan työssä voi olla aineetonta omaisuutta.”

Markus Myhrberg, Partner, Head of Practice, Lexia

Ornamon webinaarissa luodaan alan asiantuntijoiden johdattamana tiivis katsaus aineettomaan ansaintaan IPR:n avulla kansainvälisillä kentillä. Etenkin IPR-pohjainen lisensointi on maailmalla suuri liiketoiminta-alue ja bisnestyökalu yrityksille yhä useammilla toimialoilla. Miten IPR:n avulla voi pienempikin design-yritys saada jalansijaa ja parantaa omaa ansaintaansa maailmalla? Mitä tarkkaan ottaen on lisensointi ja mihin kaikkeen se taipuu muotoilubisneksen skaalaamisen ja ansainnan tukena? Entä miten agentti voi auttaa lisenssipohjaisessa bisneksessä? Webinaarin moderoi Ornamon lakimies Jussi Ilvonen.

 

Puhujat

Kati Repo toimii sekä agenttina että operatiivisena johtajana KREAM Helsingissä, kaupallistamisen asiantuntijaorganisaatiossa. Kati on myös AGMAn hallituksessa viidettä vuotta ja tammikuusta 2021 alkaen toiminut sen puheenjohtajana.

 

Markus Myhrberg on asianajotoimisto Lexian osakas, vastuu- ja osaamisalueina Teknologia ja Media, IPR, tietosuoja, sopimukset, kasvurahoitus ja markkinointi. Markuksella on laajaa kokemusta startupien ja kasvuyritysten kehittämisestä ja konsultoinnista. Vastaa myös Lexia Growth Programista, joka on suunnattu startup- ja kasvuyrityksille. Toimii advisorina ja hallituksen jäsenenä useissa kasvuyhtiöissä.

 

Koulutus on avoin Ornamon jäsenille ja muillekin aiheesta kiinnostuneille alan ammatinharjoittajille, yrittäjille ja opiskelijoille. Koulutus nauhoitetaan (tallenne jaetaan ilmoittautuneille). Ilmoittaudu koulutukseen alla olevasta linkistä.

ILMOITTAUTUMINEN KOULUTUKSEEN

IPR-monipuolisena ansaintatyökäaluna -webinaari on toteutettu osana Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa Aineetonta ansaintaa -maailmalta -hanketta.

Lue lisää ja lataa ilmainen IPR-opas kansainvälistymistä suunnitteleville muotoilijoille tästä.

 

Aiheeseen liittyvä sisältö

Artikkeli

4+1 syytä ottaa IPR haltuun

Ornamon uusi Aineetonta ansaintaa maailmalta -opas syventyy IPR:n mahdollisuuksiin kansainvälisellä kentällä. Kysyimme kahdelta muotoilijalta ja kahdelta IPR-asiantuntijalta, miksi aineettomiin oikeuksiin…

Lue lisää
Blogi

Muotoilijan pitää ymmärtää oma IP

Muistatteko #loveoriginal-kampanjan? Yli kaksikymmentä kalusteita ja kodinesineitä valmistavaa yritystä lanseerasi some-kampanjan ennen joulun myyntisesonkia. Tempauksella haluttiin kiinnittää kuluttajien huomio tuotteiden…

Lue lisää