Lasten viikonloppu – Ornamon ja Designmuseon Skidiakatemia -työpajat

Ornamon ja Designmuseon Muotoilun Skidiakatemiassa lapset pääsevät testaamaan muotoilijan työtä alan ammattilaisten johdolla. Kuva Tani Simberg

Paikka: Helsinki Design Week Kattilahalli, Sörnäisten rantatie 22
Aika: La 10.9.2016 ja su 11.9.2016 klo 10–16

 

Ornamon ja Designmuseon Skidiakatemia -työpajat:
Työpaja rohkeudesta la 10.9. Ohjaajana muotoilija Laura Euro
Työpaja ystävyydestä su 11.9. Ohjaajana muotoilija Silvia Di Iorio

 

Ornamon ja Designmuseon Muotoilun Skidiakatemiassa lapset pääsevät testaamaan muotoilijan työtä alan ammattilaisten johdolla. Lasten oman muotoilukoulun Muotoilun Skidiakatemian työkaluja muotoiluoppimiseen ovat uteliaisuus, empatia, ideointi, luonnostelu, prototyyppi ja testaus.

Työpajassa rohkeudesta muotoillaan yhdessä muotoilijaopettaja Laura Euron kanssa. Apukäsinä tapahtumassa toimii Designmuseon työpajatiimi. Laura Euro on melkein valmis muotoilija Aalto-yliopistosta. Hän on erikoistunut kaupunkimuotoiluun ja yhteissuunnitteluun, taustaltaan hän on sisustusarkkitehti ja puuartesaani. Laura tekee parhaillaan opinnäytettään koululaisten osallistumisesta Helsingin kehittämiseen.

Työpajassa ystävyydestä muotoillaan yhdessä muotoilija Silvia Di Iorion kanssa. Apukäsinä tapahtumassa toimii Designmuseon työpajatiimi. Muotoilija Silvia Di lorio muotoilee tuotteita sekä kaikkea, mitä tuotteen ympärille tulee: pakkauksia, logoja ja informaatiografiikkaa. Pääpaino työssä on painokangassuunnittelussa. Hän on suunnitellut sisustuskankaita ja asusteita Suomeen ja ulkomaille.

Muotoilun Skidiakatemia on uusi muotoilukasvatuskonsepti, jossa lapset tutustuvat muotoiluun ja oppivat tärkeitä tulevaisuuden taitoja, kuten luovaa ajattelua ja ongelmanratkaisua. Konsepti perustuu Designmuseon ja Teollisuustaiteen Liitto Ornamon toteuttamaan muotoilun iltapäivätoimintaan, joka on ollut käynnissä Helsingin peruskouluissa vuodesta 2010 lähtien.

Tapahtuma on osa HDW Lasten viikonloppua, jossa on luvassa työpajoja ja tekemistä pienille muotoilijoille. Tutustu koko ohjelmaan täällä.

Aiheeseen liittyvä sisältö

Artikkeli

Ornamo mukana Helsinki Design Weekillä 1–11.9.2016

Olemme mukana Helsinki Design Weekin värikkäässä ohjelmassa puhumassa muun muassa kaupunkimuotoilusta, kannattavasta yrittäjyydestä ja muotoilukasvatuksesta. Kiinnostavan muotoilusyksyn avaavassa tapahtumassa kuullaan…

Lue lisää