Muotoilun Skidiakatemian työpaja #olerohkea

Valokuva Laura Oja

Helsinki Design Week: Lasten viikonloppu
Kattilahalli, Suvilahti, Helsinki
15.-16.9. klo 10-16

Tule rohkeasti mukaan! Tässä työpajassa vallitsee demokratia ja positiivinen fiilis!

#olerohkea-työpajoissa syntyy rohkeita ajatuksia siitä, minkälainen on rohkea ja reilu kaupunki. Miten minä voin toiminnallani tehdä kaverille hyvän mielen? Miten varmistetaan, että kukaan ei jää yksin tai ilman kaveria? Miten kaikki pääsevät mukaan leikkiin? Tässä työpajassa lapset suunnittelevat ja rakentavat omia ideoitaan, joiden avulla voidaan rakentaa parempaa ja reilumpaa maailmaa. Työpajan vetää sisustusarkkitehti, muotoilja Natalia Ritari työryhmineen.

Työpaja pohjautuu muotoilija Natalia Ritarin ohjaamaan Muotoilun Skidiakatemian #olerohkea -iltapäiväkerhoon, jossa mietittiin muun muassa, miten voidaan ennaltaehkäistä haitallisia ilmiöitä, kuten koulukiusaamista ja syrjintää. #olerohkea kerhon toiminnan ytimenä oli tukea erilaisuuden hyväksymistä, empatiaa muita kohtaan ja rohkeutta puuttua vääryyteen.

Muotoilun Skidiakatemia on muotoilukasvatuskonsepti, joka perustuu Designmuseon ja Teollisuustaiteen Liitto Ornamon toteuttamaan muotoilun iltapäivätoimintaan, joka on ollut käynnissä Helsingin peruskouluissa vuodesta 2010 lähtien. Kokemusten pohjalta on järjestetty koulutusta opettajille ja tuotettu opetusmateriaalia kouluille. Myös erilaiset lasten ja nuorten tapahtumat ovat osa tätä Helsingin kulttuurikeskuksen tukemaa toimintaa.

#olerohkea #muotoilunskidiakatemia

VIMMA lanseeraa Lasten designviikolla uuden kuosin. Kuosin on luonut sisustusarkkitehti Natalia Ritari Muotoilun Skidiakatemian #olerohkea -iltapäiväkerhoon osallistuneiden lasten taideteoksista. Uudet kuosit ovat nähtävissä ja ostettavissa Lasten designviikolla ja HDW Lasten viikonlopussa Kattilahallissa 15.-16.9.2018.

LISÄTIETOA

Aiheeseen liittyvä sisältö

Blogi

Muotoilukasvatus opettaa empatiaa

Perusopetuksen opetussuunnitelma korostaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä oppimista. Oppimistavoitteet ovat laaja-alaisia ja oppiainerajoja rikkovia. Korostetaan tutkivaa otetta ja ilmiöpohjaista oppimista, jossa ympäristön ilmiöitä…

Lue lisää