Ornamo Dialogi: Katse tulevaisuuteen

Harri Alanen ja Mikko Dufva. Kuva:

Aika: Perjantai 26.3.2021 klo 10-11:30
Paikka: Zoom

Muotoilijat luovat työssään tulevaisuutta, mutta minkälaisin keinoin ja minkälaisesta nykyhetkestä käsin? Keskustelussa ajoneuvosuunnitteluun erikoistunut ED Designin muotoilujohtaja Harri Alanen sekä Sitran tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufva puhuvat tulevaisuuden tulkinnasta, visioinnista ja muutoksesta yhteiskunnassa ja muotoilijan työssä. Dufvalla on laaja kokemus ennakoinnista ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi tulevaisuutta koskevan tiedon tuottamisesta ja systeemisestä ennakoinnista. Tulevaisuuden visiointi on myös keskeinen osa Suomen suurimman muotoilutoimisto ED Designin liiketoimintaa, joka hyödyntää muotoilun menetelmiä  tulevaisuuden tulkitsemisessa yrityksen erilaisille asiakkaille.

Koulutus on avoin Ornamon jäsenille ja muillekin aiheesta kiinnostuneille alan ammatinharjoittajille, yrittäjille ja opiskelijoille. Koulutus nauhoitetaan (tallenne jaetaan ilmoittautuneille).

 

Kuva: Jouni Teittinen

Harri Alanen on pitkän linjan teollinen muotoilija ja Ed Design Oy:n muotoilujohtaja Alasella on 30 vuoden kokemus tuotekehitystehtävistä monissa eri rooleissa; teollisena muotoilijana, mallinrakentajana ja konseptoijana, CAD mallintajana ja projekti johtajana. Hän on työskennellyt pääasiassa veneiden, hyötyajoneuvojen ja teollisuuden laitteiden parissa erikoisosaamisena ohjaamot ja kuljettajaympäristöt, asiakkaina mm Valtra, HysterYale, Sandvik.  

 

 

 

 

Mikko Dufva
Kuva: Miikka Pirinen

Mikko Dufva on Sitran tulevaisuusasiantuntija. Hän tarkastelee työkseen tulevaisuuden kehityskulkuja ja niiden välisiä jännitteitä, merkkejä yllättävämmistä muutoksista ja tulevaisuuteen liittyviä mielikuvia. Tavoitteena on tehdä tulevaisuuksista ja niiden tulkinnasta ja kuvittelusta helposti ymmärrettävää. Mikolla on laaja kokemus ennakoinnista ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi tulevaisuutta koskevan tiedon tuottamisesta ja systeemisestä ennakoinnista.

 

 

 

 

 

Aiheeseen liittyvä sisältö

Artikkeli

Kevään 2021 koulutukset ja keskustelut

Kevään koulutuksissa ja keskusteluissa tarjotaan inspiraatiota, opastusta ja räätälöityä neuvontaa muuttuvan työn ja muotoilubisneksen tueksi. Asiantuntijoiden ja muotoilun huippujen opastuksella…

Lue lisää