Ornamo Dialogi: Katse tulevaisuuteen

Harri Alanen ja Mikko Dufva. Kuva:

Aika: Keskiviikko 26.3.2021 klo 10-11:30
Paikka: Zoom

Muotoilijat luovat työssään tulevaisuutta, mutta minkälaisin keinoin ja minkälaisesta nykyhetkestä käsin? Keskustelussa ajoneuvosuunnitteluun erikoistunut ED Designin muotoilujohtaja Harri Alanen sekä Sitran tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufva puhuvat tulevaisuuden tulkinnasta, visioinnista ja muutoksesta yhteiskunnassa ja muotoilijan työssä. Dufvalla on laaja kokemus ennakoinnista ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi tulevaisuutta koskevan tiedon tuottamisesta ja systeemisestä ennakoinnista. Tulevaisuuden visiointi on myös keskeinen osa Suomen suurimman muotoilutoimisto ED Designin liiketoimintaa, joka hyödyntää muotoilun menetelmiä  tulevaisuuden tulkitsemisessa yrityksen erilaisille asiakkaille.

 

Harri Alanen on pitkän linjan teollinen muotoilija ja Ed Desgin Oy:n muotoilujohtaja. Alasella on 30 vuoden kokemus tuotekehitystehtävistä monissa eri rooleissa; teollisena muotoilijana, mallinrakentajana ja konseptoijana, CAD mallintajana ja projekti johtajana. Hän on työskennellyt pääasiassa veneiden, hyötyajoneuvojen ja teollisuuden laitteiden parissa erikoisosaamisena ohjaamot ja kuljettajaympäristöt, asiakkaina mm Valtra, HysterYale, Sandvik.  

Kuva: Jouni Teittinen  

 

 

Mikko Dufva

Mikko Dufva on Sitran tulevaisuusasiantuntija. Hän tarkastelee työkseen tulevaisuuden kehityskulkuja ja niiden välisiä jännitteitä, merkkejä yllättävämmistä muutoksista ja tulevaisuuteen liittyviä mielikuvia. Tavoitteena on tehdä tulevaisuuksista ja niiden tulkinnasta ja kuvittelusta helposti ymmärrettävää. Mikolla on laaja kokemus ennakoinnista ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi tulevaisuutta koskevan tiedon tuottamisesta ja systeemisestä ennakoinnista.

Kuva: Miikka Pirinen

 

Koulutus on avoin Ornamon jäsenille ja muillekin aiheesta kiinnostuneille alan ammatinharjoittajille, yrittäjille ja opiskelijoille. Koulutus nauhoitetaan (tallenne jaetaan ilmoittautuneille). Ilmoittaudu koulutukseen alla olevasta linkistä.

ILMOITTAUTUMINEN TAPAHTUMAAN