Yrityksen IPR-strategia käytännössä

Kuva: Carl Heyerdahl / Unsplash

Mitä IPR-strategia tarkoittaa erilaisten muotoiluyritysten näkökulmasta? Miten kartoitat itsellesi sopivan suojan tason ja millä resursseilla?

Aika: keskiviikko 8.5. klo 9–11
Paikka: Ornamon toimisto, Annankatu 16 B 35–36, Helsinki

Ornamon ja Kolsterin yhteistyössä järjestämässä koulutuksessa käydään läpi käytännönläheisesti mitä IPR:ään (immateriaalioikeuksiin) liittyviä asioita yritysten tulisi huomioida liiketoimintansa eri vaiheissa. Perehdymme IPR-strategian eri osa-alueisiin, siihen mitä kannattaa suojata ja miten, kuinka IPR voi kasvattaa yrityksen arvoa, sekä mitä yrityksen kannattaa tehdä itse ja missä vaiheessa kannattaa hakea apua. Kouluttajina toimivat Kolsterin IPR-asiantuntijat Hannes Kankaanpää ja Timo Joutsenoja.

Kolster on yksi Euroopan johtavista ja vanhimmista immateriaalioikeuksiin ja lakipalveluihin erikoistuneista asiantuntijayrityksistä, joka auttaa asiakkaitaan kehittämään patenteista, hyödyllisyysmalleista, mallioikeuksista, tavaramerkeistä, verkkotunnuksista ja sopimuksista liiketoiminnalle arvokkaita kilpailuvälineitä.

Koulutus on suunnattu muotoilualan yrittäjille sekä johtoasemassa toimiville henkilöille.

Ornamon jäsenille koulutus on maksuton, mutta ilmoittautumiset ovat sitovia. Ilmoittaudu mukaan tästä.

 

 

 

Hannes Kankaanpää, Counsel, IP & Technology Law, Master of Laws, MSc (Econ. and Business Adm., IP Law)
Erikoisosaamisena ohjelmistot ja niihin liittyvät immateriaalioikeudet, open source -lisenssit, IPR:ien kaupallistaminen ja lisensointi monilla eri toimialoilla sekä IPR-arvonmääritys. Lisenssisopimusten lisäksi hänellä on paljon kokemusta T&K-, alihankinta- ja tietosuojasopimuksista sekä julkisista hankinnoista.

 

 

 

 

 

Timo Joutsenoja, Senior IPR Business Manager, DSc (Tech)
Työskentelee Kolsterilla pääasiassa IPR-palveluiden myynnissä ja asiakkuuksien kehittämisessä. Hänen työtehtäviinsä kuuluvat myös toimeksiannot ja IPR-strategioihin, salkunhallintaan ja arvonmääritykseen liittyvän tarjonnan kehittäminen.