Haetaan muotoilijoita koululaisille suunnattuun hankkeeseen

Katso kaikki avoimet työpaikat

 

Ornamon ja Designmuseon Muotoilija koulussa – Designakatemia -hanke jatkaa Muotoile Suomi -ohjelman tavoitetta tukea muotoilun ja muotoilukasvatusmenetelmien käyttöönottoa kouluissa. Lue lisää hankkeesta täältä. Hanke etenee vuonna 2020 Helsingin kaupungin toiminta-avustuksen turvin kolmessa helsinkiläisessä koulussa – ala- ja yläkouluissa sekä lukiossa.

Designakatemia-muotoilukurssit

Muotoilijoiden vetämät Designakatemia-muotoilukurssit toteutetaan osana normaalia kouluopetusta yhteistyössä opettajan kanssa.

Etsimme nyt kolmea muotoilijaa vetämään 12 opetustunnin mittaisen muotoilukurssin koulussa. Käytännössä koulukertoja on kuusi, joista yksi on vierailu, esim. Designmuseossa. Työhön kuuluu myös kurssin opetussisällön suunnittelu yhdessä museolehtorin kanssa. Kurssin sisältö raportoidaan hankkeen käyttöön. Kurssit toteutetaan loppusyksyllä 2020.

Etsimme kolmen eri alueen muotoilijaa eri asteille:

  1. Lukio: Uudet teknologiat, teollinen muotoilu (3D-tekniikat ja ohjelmistot, robotiikka, mekaniikkasuunnittelu, AR, VR, UX, UI, ajoneuvot, laitteet)
  2. Peruskoulun yläaste: Uudet materiaalit, tuotemuotoilu (teollisuus, uudet ja älykkäät materiaalit, ekologisuus, trendit, eettisyys, käyttäjät)
  3. Peruskoulun ala-aste: Yhteissuunnittelu, palvelumuotoilu (yhteissuunnittelun menetelmät, erilaiset oppijat, miten lapset voivat vaikuttaa omaan elinympäristöönsä)

Designakatemiassa muotoilijat työskentelevät koulussa opettajan rinnalla. Muotoilija tuo kouluun inspiroivan tuulahduksen muotoilijan työstä. Hanke tarjoaa muotoilijan käyttöön muotoilukasvatuksen perustyökalut, johon hän tuo mukaan oman persoonansa ja ammatillisen osaamisensa. Tutustu muotoilukasvatuksen työkaluihin täällä.

Mitä hanke tarjoaa muotoilijalle?

Muotoilijalle maksetaan työkorvauksena 2 000 euroa (palkkio verokortilla tai lasku). Muotoilija saa hankkeessa eväät oman 12 tunnin muotoilukurssin opetussuunnitelman laatimiseen. Hanke tarjoaa muotoilijalle kokemusta lasten ja nuorten parissa työskentelemisestä sekä mahdollisuuden laajentaa osaamistaan muotoilukasvatuksen pariin. Hankkeen jälkeen oman opetussuunnitelman ja työkokemuksen voi myös konseptoida osaksi omaa liiketoimintaansa.

Minkälaista muotoilijaa haemme?

Hankkeeseen valitaan muotoilija Ornamon jäsenistöstä. Pedagogista koulutusta ei tarvita, mutta kokemus lasten parissa työskentelystä katsotaan eduksi. Muotoiluajattelu ja muotoilun menetelmät ovat hankkeen keskiössä. Työ sopii hyvin freelancerille, yrittäjälle, melkein valmistuneelle opiskelijalle, työttömälle tai osa-aikaiselle työntekijälle.

Hakeminen

Hakemus on vapaamuotoinen, mutta sen tulee sisältää ajatus opetuksen sisällöstä. Kerro mihin olet erikoistunut ja mitä osaamista kyseisestä aihealueesta toisit omalle kurssillesi. Huomaa, että kurssi on lyhyt, joten sisältö ei voi olla laaja. Lisäksi hakemusta tukemaan pyydetään ansioluettelo ja/tai portfolio-/verkkosivulinkki. Hakemus tulee lähettää sähköisesti viimeistään 10.6.2020 Petra Iloselle osoitteeseen petra.ilonen@ornamo.fi vastaanottokuittauksella.

 

Hakuaika 20.5.–10.6.2020

Lisätietoa: Petra Ilonen p. 046 878 2572 petra.ilonen@ornamo.fi

 

 

Aiheeseen liittyvä sisältö

Blogi

Muotoilukasvatus opettaa empatiaa

Perusopetuksen opetussuunnitelma korostaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä oppimista. Oppimistavoitteet ovat laaja-alaisia ja oppiainerajoja rikkovia. Korostetaan tutkivaa otetta ja ilmiöpohjaista oppimista, jossa ympäristön ilmiöitä…

Lue lisää
Artikkeli

Skidiakatemia on nyt Designakatemia

Ornamo ja Designmuseo ovat toteuttaneet muotoilukasvatusta jo yhdeksän vuoden ajan. Skidiakatemiana tunnettu hanke on siirtynyt iltapäiväkerhotoiminnasta peruskoulun puolelle ja laajentunut…

Lue lisää