Lakimies | Teollisuustaiteen Liitto Ornamo

Katso kaikki avoimet työpaikat

Haluatko olla mukana edistämässä muotoilun vaikuttavuutta? Etsimme joukkoomme lakimiestä/muotoilualan asiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen (äitiyslomasijaisuus). 

Toimenkuvaasi kuuluu muotoilualan sopimusten, immateriaalioikeuksien ja liiketoiminnan kehittäminen, jäsenneuvonta ja koulutus lakiasioissa (mm. työoikeus, sopimusoikeus, yhtiö-oikeus ja immateriaalioikeus).

Osallistut muotoilualan kehittämistyöhön ja lainsäädäntöhankkeisiin sekä olet kehittämässä muotoilualan käytäntöjä, ansaintalogiikkaa ja sopimustoimintaa.

Tehtäviisi kuuluu koulutusten ja seminaarien järjestäminen luovan alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Vaikutat asiantuntijana keskeisiin sidosryhmiin, laadit asiantuntijakirjoituksia ja olet valmis esiintymään mediassa. Tulet myös suunnittelemaan ja kirjoittamaan sisältöjä Ornamon kanaviin yhteistyössä viestintätiimin kanssa.

Tehtäviisi kuuluu myös Ornamon sähköisten jäsenpalveluiden kehittäminen juridisten kysymysten osalta. Toimit lisäksi projektipäällikkönä ja projektiasiantuntijana erilaisissa hankkeissa. Työ edellyttää jonkin verran matkustamista.

Työskentelet suomalaisen muotoilualan palkansaajien, freelancereiden ja yrittäjien hyväksi.

Työtehtävä edellyttää

 • alan sopimusten ja immateriaalioikeuksien tuntemusta
 • oikeustieteen kandidaatin tai maisterin tutkintoa
 • kiinnostusta muotoilualaan liittyvään juridiikkaan sekä alan kehittämiseen
 • talous- ja projektihallinnan vahvaa osaamista
 • vuorovaikutus-, esiintymis- ja viestintätaitoja, erityisesti kiinnostusta sosiaaliseen mediaan
 • hyvää kirjallista taitoa asiantuntijakirjoitusten laatimisessa
 • aktiivista aloitteellisuutta sekä itsenäistä ja rohkeaa työotetta
 • sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa

Arvostamme

 • työkokemusta soveltuvista lakimiehen tehtävistä
 • työoikeuden sekä julkisten hankintojen osaamista
 • edunvalvonnan ymmärrystä ja kokemusta edunvalvonnasta
 • kiinnostusta ja innostusta edistää suomalaisen muotoilualan toimijoiden menestystä

Ornamo on muotoilualan keskeinen näköalapaikka. Tarjoamme sinulle itsenäisen työtehtävän ja mahdollisuuden olla kehittämässä uudistuvan toimialan edunvalvontaa Helsingin ydinkeskustassa. Työ alkaa tammikuussa 2018.

Lähetä luova hakemuksesi palkkatoivoineen ja CV:si viimeistään sunnuntaina 26.11.2017 sähköpostiosoitteeseen office(at)ornamo.fi.

Huomioithan, että kutsumme sopivia hakijoita haastatteluun jo hakuajan sisällä.

Lisätietoja tehtävästä antaa Ornamon lakimies Iiris Adenius perjantaina 10.11., tiistaina 21.11. ja keskiviikkona 22.11. klo 10–12, +358 (0)43 2112 723.

 

Teollisuustaiteen Liitto Ornamo ry on muotoilualan asiantuntijajärjestö. Ornamo edistää muotoilijoiden ammattia ja vaikuttaa muotoilun asemaan yhteiskunnassa. Yhdistämme muotoilijat, kehitämme alan ammatillista osaamista ja toimimme muotoilualan verkostona toimialojen välillä. Järjestön jäsenet työskentelevät muun muassa sisustusarkkitehtuurin, teollisen muotoilun, kaluste-, tekstiili- ja vaatesuunnittelun, pakkaussuunnittelun, palvelumuotoilun, muotoilukasvatuksen, digitaalisen suunnittelun sekä taidekäsityön ja taiteen aloilla.

Aiheeseen liittyvä sisältö

Palvelu

Lakipalvelut

Ornamon lakimies Iiris Adenius palvelee jäseniä muun muassa aineettomiin oikeuksiin ja sopimuskysymyksiin liittyen. Lakimiehen kanssa voit myös vaihtaa ajatuksia palkkatasosta, ansaintalogiikasta…

Lue lisää