Ornamo on vuodesta 2020 lähtien myös muotoiluyritysten yhteisö. Monipuoliset palvelumme auttavat muotoiluyrityksiä menestymään.

 

 

Yritysjäsenyys

Ornamo on Suomen suurin muotoilun ammattilaisten yhteisö, jonka ääntä kuullaan muotoilun alan murroksessa. Yhdessä varmistamme, että muotoilijan ammatti kehittyy ja alan arvostus säilyy korkeana. Ornamon yritysjäsenet ovat mukana varmistamassa, että muotoilualan ammattieettiset periaatteet ja parhaat käytännöt toteutuvat. Valvomme yritysten etua, ja ajamme parempia muotoilun tilaamisen käytäntöjä etenkin julkisissa hankinnoissa.

Yritysjäseneksi?

Ornamon yritysjäsenyys edellyttää, että

 • Yritys tai elinkeinonharjoittaja toimii muotoilun tai taideteollisuuden alalla, tai
 • Yritys edistää merkittävällä tavalla muotoilua / yrityksellä on merkittävää
  toimintaa muotoilun alalla, ja
 • Jäseneksi hakevan yrityksen palveluksessa tai elinkeinonharjoittajana on vähintään yksi henkilö, joka on Ornamon henkilöjäsen.

Haluatko hakea mukaan?

Täytä hakukaavake sivun alalaidassa. Jos sinulla on kysyttävää yritysjäsenyydestä, ota yhteyttä projektipäällikkö Petra Iloseen: petra.ilonen@ornamo.fi.

Etumme yritysjäsenille

Lakineuvonta

 • Lakimiehen neuvontapalvelut yrityksen oikeudellisissa asioissa: mm. sopimukset, IPR, kaupallistaminen, yhtiöoikeus. Palvelu jäsenille maksuton 3 tuntia vuodessa, sen jälkeen tuntihinta
  100 € + alv (maksimi yhteensä 10 h).

Yritysten asianajopalvelut edulliseen jäsenetuhintaan:

LEXIA

 • Lexian asiantuntijat avustavat Ornamon jäseniä aineettomien oikeuksien suojaamisessa, hallinnoimisessa ja kaupallistamisessa. Lexian laajan IPR-osaamisen vahvuuksia ovat pitkäaikainen kokemus luovilta aloilta sekä kansainvälinen osaaminen. Juridiset palvelut etuhintaan 275 € / h + alv  Lue jäseneduista tarkemmin.

DOTTIR

 • Dottir auttaa muotoiluyrityksiä varmistamaan, etteivät innovaatiot ja luovan työn tulokset valu hukkaan tai jää hyödyntämättä. Autamme Ornamon jäseniä IPR:n suojaamisessa, puolustamisessa ja hyödyntämisessä kansainvälisesti, sekä erilaisten liiketoimintaa tukevien kaupallisten sopimusten laatimisessa. Dottirin asianajopalvelut Ornamon yritysjäsenille etuhintaan 250 € / h + alv (norm. 300 € / h + alv).

Vakuutukset

 • LähiTapiolan vakuutuspalvelut Ornamon jäsenille.
  LähiTapiolan tavoitteena on mahdollistaa yrityksesi henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus sekä auttaa hallitsemaan yrityksen liiketoimintaan liittyviä riskejä. Koskevat ne sitten henkilöstöä, omaisuutta tai toimintaa. Turvaamme yrittäjien ja yritysten liiketoiminnan jatkuvuutta, jotta yritykset voivat keskittyä omaan liiketoimintaansa. LähiTapiola yhteydenotot sekä tarjous: teemu.pietilainen@lahitapiola.fi
  Tutustu LähiTapiolan tarjoukseen (PDF)

Koulutukset

Muut palvelut

 • Ornamon yritysjäsenet saavat AKY – Akavalaiset yrittäjät / Suomen Yrittäjien palvelupaketin edullisella hinnalla 95 eurolla / vuosi. Ornamon yritysjäsenenä säästät, sillä muutoin Suomen Yrittäjien palvelut on porrastettu yrityksen koon mukaan. Palvelupaketti avaa pääsyn Suomen Yrittäjien jäsenetuihin, kuten alennuksiin Fennian yritysten ja kodin vakuutuksista sekä Asiakastiedon palveluista. Kun liityt Ornamon yritysjäseneksi, saat palvelupaketin suoraan Suomen Yrittäjien kotisivuilta. Palvelupaketti avaa pääsyn Suomen Yrittäjien jäsenetuihin, mutta se ei sisällä jäsenyyttä sen paikallisyhdistyksissä. Palveluita ovat mm. alennukset Fennian vakuutuksista, kevytyrittäjäpalveluista ja verkkokauppa-alustasta sekä koulutukset, yrittäjyystapahtumat, neuvontapalvelu ja asiakirjapankki.
 • Muotoilualan uutiset ja ajankohtaiset ammatilliset tiedot jäsenkirjeessä joka viikko
 • Ornamon lehti 3-4 kertaa vuodessa
 • Yritysjäsenenä sitoudut noudattamaan Ornamon yritysjäsenten eettisiä ohjeita: Katso ohjeet (PDF)

Yritysjäsenyyden hinnasto

Ornamon yritysjäsenyyden vuosihinta määrittyy joustavasti yrityksen henkilöstön määrän perusteella.
Yritysjäsenyys sisältää yhden henkilöjäsenyyden.

henkilöstön määrä/hinta

1 / 230 €

2–3 / 450 €

4–5 / 650 €

6–8 / 900 €

9–  / 1500 €

Yhteistyössä: