Tiedote: Ornamon Design Joulun voi kokea tänä vuonna verkossa – designverkkokauppojen tavaratalo avautuu 24.11.

Kotimaisen designin ja taidekäsityön suurtapahtuma Ornamon Design Joulu toteutetaan tänä vuonna verkkotapahtumana 24.11.–24.12. Valikoimassa on yli 130 erilaista verkkokauppaa.

 

Ornamon Design Joulu on vuosittain odotettu designin myyntitapahtuma, jolla on pitkät perinteet. Ympäristöarvoista, kotimaisuudesta ja laadusta välittävät asiakkaat ovat ottaneet tapahtuman omakseen. Design Joulu tuo tänä vuonna esille muotoilijoiden verkkokaupat, kun perinteistä yleisötapahtumaa ei koronapandemian vuoksi voida Helsingin Kaapelitehtaalla järjestää.

“Monet suomalaiset haluavat bulkkitavaran sijaan ostaa joululahjoiksi vastuullisesti tuotettuja kestäviä käyttöesineitä ja muotia, mutta yksittäisiä pieniä verkkokauppoja on tosi vaikea löytää, jos ne eivät ole ennestään tuttuja. Olemme luoneet Finnish Designers -virtuaalitavaratalon, josta löytää ammattilaisten suunnittelemia designtuotteita helposti samasta paikasta. Tällaista laatuvalikoimaa et löydä mistään muualta”, kertoo Design Joulun projektipäällikkö Petra Ilonen.

Vastuulliset joululahjat verkosta

Muotoilun ammattilaiset kiinnittävät erityistä huomiota tuotteidensa materiaalien alkuperään, ja tuntevat hyvin teollisen tuotantoketjun sekä erilaiset käsityömenetelmät. Monet tuotteet, kuten keramiikka- ja lasiesineet, ovat alusta loppuun asti käsin valmistettuja. Tuotevalikoimassa on ns. nollahukka-vaatteita, joissa ompelimon leikkuujäte on hyödynnetty osana tuotetta, kierrätetystä hopeasta valmistettuja koruja sekä suomenlampaan villatuotteita. Monilla verkkokaupoilla on tapahtuman aikana tarjoustuotteita. Tarinoita kampanjassa mukana olevista brändeistä ja tuotteista voi lukea joka päivä @finnishdesigners Facebook- ja Instagram-tileillä.

Virtuaalitavaratalo tarjoaa laajan valikoiman korkeatasoista kotimaista designia. Palvelussa on yli 140 verkkokauppaa, joiden tuotteista löytyy koruja ja vaatteita, keramiikkaa ja lasia, valaisimia ja muita kodinesineitä sekä tekstiilejä ja uniikkia taidetta.

Ornamon Design Joulu -tavaratalo on osoitteessa: http://www.finnishdesigners.fi/verkkokaupat

Kuvapankki

Lisätietoa Ornamon Design Joulu -tapahtumasta:

Petra Ilonen, projektipäällikkö
+358 46 878 2572, petra.ilonen@ornamo.fi