Ornamon Teosmyynti Goes Vallila 

LEHDISTÖTIEDOTE  

16.2.2023

Ornamon Teosmyynti Goes Vallila 

Ornamon rakastettu Teosmyynti uudistuu. Teosmyynnin kuratoitu gallerianäyttely järjestetään tällä kertaa Vallilassa Galleria Maamustassa 11.-19.3.2023. Tapahtuman kummiksi on lupautunut vallilalainen käsikirjoittaja Anna Brotkin, joka on valinnut teosten joukosta näyttelyyn viisi suosikkiaan. Kaikki teokset ovat myynnissä myös Teosmyynnin verkkokaupassa.

Galleriassa on esillä perinteiseen tapaan herkullinen kattaus ornamolaisten tekijöiden materiaalilähtöisiä taideteoksia ja uniikkeja käyttöesineitä mm. keramiikasta, lasista, tekstiilistä ja puusta. Mukana taiteilijoita on lähes sata. Heidän joukossaan on sekä tunnettuja että uransa alussa olevia muotoilijoita ja soveltavan taiteen tekijöitä.

Tapahtuman kummina toimii tänä vuonna suositun Aikuiset-tv-sarjan käsikirjoittaja ja taiteen ystävä Anna Brotkin. Hän on valinnut Teosmyynnin valsikoimasta viisi suosikkiaan.

’’Asun Vallilassa ja osa kirjoittamastani Aikuiset-tv-sarjasta on myös kuvattu täällä. Taide on sarjassa merkittävässä roolissa ja olen pyrkinyt jonkin verran siinä myös kommentoimaan taidemaailmaa ja Helsingin taideskeneä. Käytimme lavastuksessa myös taiteilijatuttujeni teoksia. Taidetta on myös omassa kodissani. Saan iloa siitä, että ympärilläni on kiinnostavia asioita. Minulla on usein tapana ostaa jokin teos muistoksi kun jokin isompi käsispalkka kilahtaa tilille’’, Brotkin kertoo.

Anna Brotkinin Ornamon Teosmyynnin suosikit ovat: Anna-Kaisa Haanahon keramiikkateos Connexion, Pasi Kärkkäinen-Tunkelon Lampi-installaatio,  Johannes Rantasalon Bos Taurus Primigenius -lasiveistos ja tekstiilitaiteilija Sini Villin Moss. Saara Korpin lasiveistos Choose oli myös yksi suosikeista.

Anna Brotkin pitää leikin elementistä ja hassuttelusta myös taiteessa. ’’Kuratoimassani teossarjassa on teoksia, jotka herättävät minussa halun tutkia tarkemmin ja jotka eivät aukea heti ensimmäisellä katselusekunnilla. Tykkään siitä, jos teoksen nähdessäni kysyn ensimmäisenä ”mikä tämä on?” tai jos teos ei heti herätä mielikuvia mistään toisesta teoksesta. Tässä ylikulutuksen ja ylituotannon maailmassa silmääni miellyttävät uniikit teokset, jotka eivät vaikuta tehtaasta tulleelta vaan ovat orgaanisia, niin että teoksessa on tekijänsä kädenjälki, näkemys ja muotokieli. Valitsemani teokset kutsuvat lähempään tarkasteluun, mutta toisaalta eivät pakota katsojaa ylianalyysiin’’, Brotkin perustelee valintojaan.

Galleria Maamustan myyntinäyttely Vallilassa (Hauhontie 6 B) on avoinna yleisölle 11.–19.3.2023 maanantaista perjantaihin kello 12–19 ja lauantaista sunnuntaihin kello 10–17. Kutsuvieraat ja median edustajat pääsevät nauttimaan taiteesta ajanvarauksella 9.–10.3.2023. Verkkokauppa Teosmyynti.fi on avoinna 11.-31.3.2023.

Teokset saa galleriasta heti mukaansa ja näyttelyvalikoimaa täydennetään koko näyttelyn ajan. Verkkokaupasta tilatut teokset voi noutaa tapahtuma-aikana 11.-19.3. gallerialta tai niille voi tilata kuljetuksen.  

Tiedustelut ja haastattelupyynnöt: 
 
Anna Rikkinen 

Taiteen asiantuntija  
Ornamo ry 

044 743 3577 
anna.rikkinen(at)ornamo.fi

Tutustu teoksiin: www.teosmyynti.fi

Insta @teosmyynti

Lehdistökuvat: Mediapankki