Graafikko / Yle

Haluatko tulla kehittämään kanssamme Suomen suurimman mediatalon visuaalista kerrontaa? Haemme nyt Uutis- ja ajankohtaistoimituksen eri tiimeihin sekä Urheilutoimitukseen useita graafisen viestinnän ammattilaisia tekemään vaikuttavaa visuaalista journalismia ja kehittämään visuaalisen kerronnan tapoja verkossa ja televisiossa.

Miksi meille?

Yle on Suomen luotetuin uutismedia, ja tiimimme vastaavat maan suosituimpien uutis-, urheilu- ja ajankohtaislähetysten sekä Yle.fi:n ja Yle-sovelluksen visuaalisista sisällöistä. Haluamme tarjota yleisöillemme entistä vaikuttavampaa visuaalista journalismia ja siksi panostamme nyt voimakkaasti graafiseen ja audiovisuaaliseen kerrontaan.

Meillä pääset tekemään vaikuttavaa visuaalista journalismia paraatipaikoille, joilla on miljoonayleisöt. Pääset myös kehittämään Ylen uutissisältöjen graafista ilmaisua yhdessä alan osaavimpien ammattilaisten kanssa ja kehittymään monipuolisten sisältöprojektien ja uudistusten äärellä.

Mitä on luvassa?

Haemme nyt graafikoita / visuaalisia journalisteja useampaan tiimiimme. Osa tehtävistä on vakituisia, osa määräaikaisia:

Kaikissa tiimeissä osallistut visualistina journalististen sisältöjen tekemiseen yhteistyössä toimittajien ja muiden visuaalisen työn ammattilaisten kanssa. Työtehtäviisi kuuluu infografiikan ja muiden havainnollisten visualisointien sekä kuvitusten tekeminen verkkoon ja televisioon. 

Toimitukset julkaisevat sisältöjä Ylen tv-kanavilla, omilla digialustoillamme Yle.fi:ssä, Yle-sovelluksessa ja Yle Areenassa, sekä somealustoilla Instagramissa, YouTubessa ja TikTokissa. 

Kaikkien visualistien työ on uutisten luonteen takia Helsingin Pasilan kampuksella tehtävää vuorotyötä. Myös etätyöpäivät aika ajoin ovat mahdollisia – riippuen uutistilanteesta ja tiimin toiminnan luonteesta.

Työt alkavat syyskuun alussa.

Monipuolisia tehtäviä:

Avoinna olevissa tehtävissä on hieman toisistaan poikkeavia painotuksia.

Urheilutoimitus: Toimituksessamme pääset ideoimaan, toteuttamaan ja sparraamaan urheilun sisältöjä vaihtelevasti verkon ja tv-lähetysten tarpeisiin. Meillä vastaat urheilusisältöjen ja urheilupalvelun visuaalisuudesta ja intohimonasi ovat mm. asioiden esittäminen infografiikan keinoin. Seuraat aktiivisesti urheilulajeja ja urheiluun sekä liikuntaan liittyviä ilmiöitä. Tehtävässä korostuvat nopeatempoisuus, reagointikyky sekä urheilun visuaalisesta maailmasta ammentava idearikkaus. Työtehtäviisi kuuluu myös tapahtumaurheilun visuaalisten elementtien rakentamista. 

Nuorten uutistoimitus: Toimituksemme hakee visualistia, jonka osaaminen on huippua grafiikassa, videossa tai valokuvassa, mutta joka haluaa työssään ottaa haltuun kaikki visuaaliset keinot. Teemme verkkojuttuja Yle.fi:hin isoista uutisista ja toisaalta nuorten elämää koskettavista ilmiöistä. Tavoittelemme jutuilla erityisesti alle 30-vuotiaita yleisöjä. Sinunkin on hyvä tuntea nuorten tapa käyttää mediaa ja somea. Toimituksessamme journalismi syntyy yhteistyönä, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.

Ajankohtaistoimitus: Toimituksemme tutkiva ryhmä tekee verkon lisäksi viikoittaista MOT-ohjelmaa. Olet mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa sitä, miten kerromme yhteiskunnallisesti merkittävistä asioista yleisölle. Meillä tarvitset vahvaa infografiikkaosaamista, jotta pystymme kertomaan monimutkaisistakin asioista ymmärrettävästi ja kekseliäästi. 

Politiikka ja yhteiskunta: Toimituksemme tekee joka päivä painavan osan Ylen pääuutisista niin verkkoon kuin televisioonkin. Aihekirjomme on laaja, puoluepolitiikasta maahanmuuttoon, rikosuutisista koulutusaiheisiin. Haemme joukkoomme yhteiskuntaa laajasti seuraavaa, innokkaasti ideoivaa tekijää toteuttamaan osuvia kerrontatapoja myös vaikeasti kuvitettaviin ja abstrakteihin yhteiskunnallisiin aiheisiin. 

Uutishuone: Uutishuoneessa graafikot pääsevät työskentelemään Ylen verkkouutisten ja TV:n uutislähetysten deskien sykkeessä ja nopean uutistyön ytimessä. Graafikot tekevät infografiikkaa ja kuvituksia verkkojuttuihin ja videoihin sekä monipuolisia visuaalisia esityksiä televisiolähetyksiin. Päivittäisten aiheiden kirjo on monipuolinen ja sinulta vaaditaan tehtävässä hyvää yleissivistystä, kiinnostusta yhteiskunnallisiin aiheisiin sekä kykyä toimia nopeissa uutistilanteissa.

Mitä odotamme sinulta?

Sinulla on kyky nähdä uutisaiheet visuaalisesti. Olet aktiivinen ideoija ja sinulla on laaja ymmärrys erilaisista graafisen kerronnan tavoista.

Sinulle on jo kertynyt kokemusta infografiikan tekemisestä ja animoinnista, mahdollisesti myös valo- ja videokuvaamisesta ja/tai kuvatoimittamisesta. Olet laaja-alaisesti kiinnostunut erilaisista aihepiireistä ja seuraat uutisten lisäksi media-alan visuaalista kehitystä. 

Olet valmis kertomaan ideoistasi ja näkemyksistä kollegoillesi ja haluat tehdä parhaasi yhdessä tiimisi kanssa. Kestät satunnaista kiireen tunnetta ja pääsi pysyy kylmänä haastavimmissakin tilanteissa. Hyvä suomen kielen taito on edellytys, muu kielitaito on aina eduksi.

Koulutuksesi tukee ammattiasi ja sinulla on myös aiempaa työkokemusta media-alan visuaalisesta työstä.

Kiinnostuitko?

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, täytä oheinen hakemus. Liitäthän hakemukseesi portfolion, joka antaa monipuolisen kuvan graafisesta osaamisestasi. Liitä tai linkitä mukaan myös CV:si. 

Työyhteisön monimuotoisuus on meille tärkeää, ja toivomme hakijoita erilaisista taustoista.

Lisätietoja voit kysyä:

Yleisesti tehtävistä: Stefani Urmas, visuaalinen päällikkö: 050 368 0194, stefani.urmas@yle.fi

Yleisesti tehtävistä: Janne Mällinen, kehityspäällikkö, henkilöstö ja resurssit: 040-830 8034, janne.mallinen@yle.fi

Urheilu: Virpi Knuutila, henkilöstövastaava: 040 559 7173, virpi.knuutila@yle.fi

Ajankohtaistoimitus: Hanna Takala, tutkivan ryhmän vastaava tuottaja 040-527 5998, hanna.takala@yle.fi soittoajat 25.5. kello 15-16, 31.5. kello 13-14 ja 2.6. kello 10-11 

Politiikka ja yhteiskunta: Paula Pokkinen, päällikkö: 040 869 1140, paula.pokkinen@yle.fi

Nuorten uutistoimitus: Kirsi Teräväinen, päällikkö: 040 860 3954, kirsi.teravainen@yle.fi, soittoajat 25.5. klo 14-15 tai 31.5. klo 10-11.

Uutishuone: Stefani Urmas, visuaalinen päällikkö: 050 368 0194, stefani.urmas@yle.fi

Työsuhteen tyyppi: Vakituinen, Kokoaikainen 

Me Ylessä teemme työtä suurella sydämellä kaikille suomalaisille! 

Ainutlaatuinen tehtävämme on lisätä ymmärrystä toisistamme ja maailmasta sekä vahvistaa suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria. Tätä työtä teemme vastuullisesti, luotettavasti ja ihmistä arvostaen. Tavoitteenamme on olla media-alan uudistaja ja edelläkävijä. 

Olemme maan suurin mediatalo ja monien mahdollisuuksien työyhteisö. Meillä työskentelee eri alojen parhaita ammattilaisia 32 paikkakunnalla Tammisaaresta Inariin. Lisäksi joukkoomme kuuluu kirjeenvaihtajia ja avustajia ympäri maailmaa.

Ihmiset ovat tekemisemme ydin – olemme kehittyvä ja innostunut työyhteisö, jota yhdistää työn merkityksellisyys, yhdessä tekemisen meininki, jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen. Yhdessä saamme aikaan enemmän ja parempaa.

Voisitko olla seuraava uusi yleläinen? Tutustu meihin tästä