Graafikko / Yle

Haemme Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimintaan useampaa graafikkoa / visuaalista journalistia. Tehtävät ovat määräaikaisia ja ne sijoittuvat Pasilaan.

Miksi meille?

Yle on Suomen luotetuin uutismedia ja tiimimme vastaa maan suosituimpien uutis- ja ajankohtaislähetysten sekä Yle.fi:n verkkosisältöjen visuaalisuudesta. 

Meillä pääset tekemään vaikuttavaa visuaalista journalismia ja kehittämään Ylen uutissisältöjen graafista ilmaisua ja kuvakerrontaa. Saat varmasti oppia uutta ja kehittyä monipuolisten haasteiden äärellä Suomen suurimmassa mediatalossa ja uudistaa audiovisuaalisia kerrontatapojamme niin verkossa kuin televisiossa.

Mitä on luvassa?

Visualistina osallistut journalististen sisältöjen tekemiseen yhteistyössä toimittajien ja muiden visualistien kanssa. Teemme sisältöjä kaikille suomalaisille, ja juuri tällä hetkellä tarvitsemme lisävoimaa mm. kevään eduskuntavaalien visualisointien tekemiseen, ajankohtaistoimituksemme tutkiviin juttuihin ja päivittäiseen uutistyöhön. Työtehtäviisi kuuluu infografiikan ja muiden havainnollisten visualisointien sekä kuvitusten tekeminen verkkoon ja televisioon. 

Tulet tiimiin, jossa on graafikoita, kuvatoimittajia, valokuvaajia ja leikkaajia. Luvassa on siis upea mahdollisuus päästä työskentelemään media-alan parhaalla paikalla yhdessä alan osaavimpien ammattilaisten kanssa. Meillä pääset tekemään tärkeää ja näkyvää työtä, jolla on miljoonayleisöt.
Visualistien työ on uutisten luonteen takia vuorotyötä, takaamme kuitenkin joustavat hybridityöolosuhteet.

Haemme tiimiimme useampia visualisteja määräaikaisiin työsuhteisiin. Työt alkavat mahdollisimman pian ja sopimukset kestävät vuoden 2023 loppuun saakka. Ensi vuonna meillä aukeaa myös vakinaisia graafikon paikkoja, joten määräaikaisuus voi olla väylä pysyvämpäänkin pestiin Ylellä.

Mitä odotamme sinulta?

Olet laaja-alaisesti kiinnostunut uutisten eri aihepiireistä ja seuraat maailman tapahtumia. Olet kokenut ja kunnianhimoinen visualisti ja sinua kiehtoo erilaisten kerrontatapojen ja etenkin verkon ilmaisukeinojen kehittäminen. Ideoit innokkaasti, näet tarinat kuvina ja osaat myös toteuttaa visiosi. 

Työskentelyotteeltasi olet oma-aloitteinen ja kykenet toimimaan paineen alla. Ymmärrät hyvin tiimityön merkityksen ja toimit sujuvasti monen eri ammatillisen ryhmän jäsenenä. Pystyt kuitenkin myös itsenäiseen työskentelyyn.

Osaat koostaa puhuttelevia ja näyttäviä visuaalisia kokonaisuuksia. Tarinankerronnan työkalujasi ovat mm. Adobe Photoshop, Illustrator ja After Effects. Tunnet informaatiomuotoilun konventiot, saat mutkikkaatkin asiat ymmärrettäväksi infografiikan avulla, teet taikoja Photoshopissa ja saat esityksesi eloon animoinnin tai videon keinoin. 

Arvostamme vähintään ammattikorkeakoulutasoista tutkintoa sekä nopeaa kykyä omaksua uusia ilmaisumuotoja ja -teknologioita. 

Tärkeintä on, että sinulta löytyy ideoita, ilmaisuvoimaa ja näkemystä ja visuaalinen journalismi, kuvallinen kerronta ja uutistyö ovat lähellä sydäntäsi. Vuorotyö sopii elämääsi ja siedät hyvin uutismaista, joskus nopeatahtistakin työtä.

Kiinnostuitko?

Mikäli kiinnostuit urasta Ylellä, täytä oheinen hakemus. Liitä CV ja lisää linkki portfolioosi ja hurmaa meidät työnäytteilläsi. 

Työyhteisön monimuotoisuus on meille tärkeää, ja toivomme hakijoita erilaisista taustoista.
Haastattelut alkavat mahdollisesti jo hakuaikana ja ne toteutetaan etäyhteydellä.

Lisätietoja antavat:
Janne Mällinen 040 830 8034, Kuvatoimituksen päällikkö ja Grafiikan tiimin esihenkilö
Stefani Urmas 050 368 0194, Visuaalinen päällikkö, Uutis- ja ajankohtaistoiminta

Työsuhteen tyyppi: Määräaikainen, Kokoaikainen 

Me Ylessä teemme työtä suurella sydämellä kaikille suomalaisille! 

Ainutlaatuinen tehtävämme on lisätä ymmärrystä toisistamme ja maailmasta sekä vahvistaa suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria. Tätä työtä teemme vastuullisesti, luotettavasti ja ihmistä arvostaen. Tavoitteenamme on olla media-alan uudistaja ja edelläkävijä. 

Olemme maan suurin mediatalo ja monien mahdollisuuksien työyhteisö. Meillä työskentelee eri alojen parhaita ammattilaisia 25 paikkakunnalla Tammisaaresta Inariin. Lisäksi joukkoomme kuuluu kirjeenvaihtajia ja avustajia ympäri maailmaa.

Ihmiset ovat tekemisemme ydin – olemme kehittyvä ja innostunut työyhteisö, jota yhdistää työn merkityksellisyys, yhdessä tekemisen meininki, jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen. Yhdessä saamme aikaan enemmän ja parempaa.

Voisitko olla seuraava uusi yleläinen? Tutustu meihin tästä 

Hae paikkaa.