Harjoittelija / Venetsian arkkitehtuuribiennaali 2023

Opiskelija, haluatko kokemusta arkkitehtuurin megatapahtumasta? Kiinnostaako näyttelytoiminta ja kansainvälinen yleisötyö? Hae harjoitteluohjelmaan ja vietä yhdeksän viikkoa maagisessa Venetsiassa!

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo järjestää kansainvälisen harjoitteluohjelman vuoden 2023 Venetsian arkkitehtuuribiennaalin Suomen näyttelyn yhteydessä. Harjoittelu on avoin Aalto-yliopiston, Oulun yliopiston ja Tampereen yliopiston arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin ja sisustusarkkitehtuurin opiskelijoille.

Harjoittelujakson pituus on noin yhdeksän viikkoa. Jaksot sijoittuvat 15.5.–27.11.2023 väliselle ajalle, jolloin harjoittelijat toimivat Venetsiassa Suomen paviljongin näyttelyhenkilökuntana.

Harjoitteluohjelma toteutettiin ensimmäisen kerran vuoden 2018 arkkitehtuuribiennaalin yhteydessä, ja hyvien kokemusten pohjalta ohjelmaa päästään taas pandemian jälkeen jatkamaan ja kehittämään.

Haku päättyy 12.12.2022. Lue alta harjoitteluohjelman esittely ja hakuohjeet huolella ennen hakemuksen lähettämistä.

Kenelle harjoittelu on tarkoitettu?

Haku on avoinna arkkitehtuurin alan korkeakoulutusta Suomessa tarjoavien yliopistojen arkkitehti-, maisema-arkkitehti- ja sisustusarkkitehtiopiskelijoille. Harjoitteluohjelma on suunnattu erityisesti maisterivaiheen opiskelijoille. Englannin kielen hyvä kirjallinen ja suullinen taito on edellytys harjoittelulle, ja muu kielitaito katsotaan eduksi. Lisäksi toivomme harjoittelijalta:

Mitä harjoittelu antaa?

Harjoittelun voi sisällyttää opintoihin oman yliopiston kanssa sovittavalla tavalla. Lisäksi harjoitteluohjelmaan valitut saavat ainutlaatuisen mahdollisuuden:

Mitä tehtäviä harjoitteluun sisältyy?

Harjoittelija työskentelee Suomen paviljongissa neljänä päivänä viikossa ja vastaa näyttelyn valvonnasta ja yleisön palvelemisesta. Työtehtäviin kuuluu:

Archinfo järjestää harjoittelijoille perehdytyksen tehtäviin, näyttelyn sisältöihin ja Venetsiassa elämiseen Helsingissä huhtikuun 2023 aikana. Harjoittelujakso Venetsiassa alkaa käytännön ohjeistuksella ja turvallisuusperehdytyksellä. Harjoittelijan tukena on Venetsiassa paikallinen esihenkilö ja Suomessa näyttelyn projektipäällikkö.

Milloin harjoittelu tehdään?

Harjoittelu sijoittuu aikavälille 15.5.–27.11.2023, joka on jaettu kolmeen noin yhdeksän viikon mittaiseen harjoittelujaksoon. Kullekin harjoittelujaksolle valitaan kolme harjoittelijaa. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan huomioimaan hakijoiden toiveet ajanjaksojen valinnassa.

Harjoitteluun sisältyy noin 35 viikkotyötuntia. Venetsian arkkitehtuuribiennaali on avoinna kuutena päivänä viikossa, tiistaista sunnuntaihin (joitakin poikkeuksia lukuunottamatta), ja työskentely tapahtuu pääsääntöisesti biennaalin aukiolopäivinä.

Mitä kuluja harjoitteluohjelma kattaa?

Archinfo hankkii ja kustantaa harjoittelijoille vuokra-asunnon Venetsiasta. Kolmen samalla harjoittelujaksolla työskentelevän harjoittelijan yhteisessä käytössä olevassa asunnossa jokaisella on oma makuuhuone.

Harjoittelusta ei makseta palkkaa, mutta elinkulujen korvaamiseksi harjoittelija saa 15 €/vrk päivärahan ja hänelle korvataan julkisen liikenteen liput. Lisäksi harjoittelu sisältää vapaan pääsyn biennaalin näyttelyihin sekä paikallisiin museoihin.

Ohjelmaan valittavat opiskelijat voivat sisällyttää harjoittelun opintoihinsa ja saada siitä opintopisteitä oman yliopistonsa kanssa sovittavalla tavalla (esim. vaihtuva opintojakso). Harjoittelijat voivat lisäksi tiedustella omalta yliopistoltaan mahdollisuutta harjoittelutukeen (esim. Erasmus) tai tukea matkakuluihin.

Miten harjoitteluun haetaan?

Lähetä vapaamuotoinen, englanninkielinen hakemuksesi sekä ansioluettelosi 12.12.2022 mennessä
osoitteeseen venice@archinfo.fi.
Kerro hakemuksessasi, mikäli tiedossasi on välillä 16.5.–27.11.2023 ajanjaksoja, jolloin et voi harjoittelua suorittaa.

Haastattelut on tarkoitus järjestää tammikuun alussa, ja päätöksistä ilmoitetaan hakijoille helmikuun aikana.

Lue lisää Archinfon sivuilta