Määräaikainen viestintäasiantuntija / Finnish Design Info

Finnish Design Info -hanke on käynnistetty vuonna 2020 edistämään suomalaisen muotoilun näkyvyyttä ja vaikuttavuutta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Vuoden 2022 aikana perustetaan Finnish Design Info pysyväksi suomalaisen muotoilun tiedotuskeskukseksi, rakennetaan suunnittelualojen yhteishanke Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon ja Fashion Finland ry:n kanssa ja ryhdytään viestimään monikanavaisesti suomeksi ja englanniksi. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Haemme nyt osa-aikaista viestintäasiantuntijaa vuodelle 2022.

Tehtävässäsi vastaat mm. Finnish Design Infon verkkosivuista ja sosiaalisen median kanavista, analytiikasta ja kehittämisestä. Tuotat muotoilualan sisältöjä sekä kokoat ja jalostat alan tietoa. Suunnittelet ja toteutat suunnittelualojen kansainvälistä viestintäkampanjaa yhteistyössä hankekumppanien kanssa. Työskentelet tiiviisti projektipäällikön kanssa monien toimijoiden keskellä koordinaattorina. 

Odotamme sinulta vankkaa viestintäosaamista, muotoilualan tuntemusta, kykyä tuottaa sisältöjä erilaisiin kanaviin sekä innostusta kehittää uutta tehtäväkenttää. Olet innostunut laadukkaista teksteistä ja visuaalisuudesta, ja sinulla on tarinankerronnan taito. Haluat esittää monimutkaisetkin faktat ja tutkimukset paitsi tarkasti myös houkuttelevasti ja ymmärrettävästi.

Suomen kielen lisäksi hallitset erinomaisesti englannin kielen. Englanniksi kirjoittaminen katsotaan eduksi.

Finnish Design Info -hankkeessa sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus olla mukana rakentamassa ja uudistamassa suomalaisen muotoilun kuvaa Suomessa ja ulkomailla. Tehtävässä yhdistyvät viestinnän erilaiset roolit: olet kiinnostunut isoista yhteiskunnallisista teemoista, brändinrakentamisesta ja markkinoinnista sekä yksityiskohtaisesta tiedonkeruusta. Tehtävääsi kuuluu myös briiffata muita sisällöntuottajia.

Työsuhde on määräaikainen ja osa-aikainen (puoli päivää tai sopimuksen mukaan – työaika yhteensä 2,5 päivää viikossa). Työ alkaa maaliskuussa 2022 tai sopimuksen mukaan, ja jatkuu 31.12.2022 saakka. Kyseisenä aikana Finnish Design Infon toiminta pyritään vakinaistamaan.

Hankkeessa ovat mukana Aalto-yliopisto, Design Forum Finland, Designmuseo, Grafia, Helsinki Design Week / Luovi Productions ja Ornamo. Viestintäasiantuntija on työsuhteessa Designmuseoon.

Palkkaus: 1.750 €/ kk

Haastattelut järjestetään viikolla 11 etäyhteyden kautta.

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi sekä pari työnäytettä torstaihin 3.3.2021 klo 16 mennessä sähköpostiin katja@finnishdesigninfo.fi

Lisätietoja: Projektipäällikkö Katja Lindroos, 050 354 1411 / soittoajat ma 28.2. klo 11–13 ja ti 1.3. klo 11–13