Palvelumuotoilija / HSL

Kiinnostaisiko sinua työpaikka, jossa keskinäinen luottamus, uudistuminen ja yhdessä onnistuminen ovat arvopohjaa, jolla rakennamme toimintaamme? Etsimme uutta avainhenkilöä Suomen suurimpaan joukkoliikenneorganisaatioon luomaan helpompaa liikkumisen arkea yli miljoonalle HSL-alueen ihmiselle. 

PALVELUMUOTOILIJA

Palvelumuotoilijana HSL:ssä vastaat HSL:n asiakaslähtöisen palvelukehityksen korkeasta tasosta ja sen yhdenmukaisesta toteutumisesta sekä digitaalisten että ei-digitaalisten palveluiden muotoilussa. Vastaat HSL:n muotoiluperiaatteiden määrittelystä ja niiden jatkuvasta kehittämisestä ja pidät käytännön tekemisessä huolta, että nämä periaatteet myös toteutuvat.

Sinulla on kristallin kirkas ymmärrys liiketoiminta- ja asiakasarvon muodostumisesta muotoiluprosessin lopputuloksena ja siksi sinulle on jo kertynyt todennettua ja useamman vuoden kokemusta arvoa muodostaneista palvelukehitysprojekteista. Muotoiluajattelu on sinulle luonnollinen tapa ajatella, määritellä ongelmia ja tuottaa ongelmiin arvoa tuottavia ratkaisuja. Kykenet soveltamaan muotoiluajattelua suhteessa organisaation eri tavoitteisiin ja toimintoihin ja asian ymmärrettäväksi tekeminen ja kommunikointi on sinulle luontevaa. Oletamme myös, että seuraat ja olet kiinnostunut muotoilun, muotoilutyökalujen ja -metodien kehittymistä maailmalla ja suomessa ja kykenet siten pitämään myös HSL:n muotoilun kiinni ajan hermolla.

Saat myös omat kätesi saveen. HSL:n palvelumuotoilijana sinulla on pääsääntöisesti fokus muotoiluprosessin alkupään liiketoiminta- ja kattokonseptointivaiheessa, jossa tuotat monialaisen tiimin kanssa ratkaisuja liiketoiminnan haasteisiin. Eikä haittaa, vaikka olisitkin työskennellyt pääasiassa digitaalisten palveluiden parissa tai keskittynyt erityisesti ei-digitaalisiin palveluihin. Oleellista meille on halusi kehittyä kokonaisvaltaiseksi muotoilijaksi.

Työssäsi onnistumisen edellytyksiä ovat:

• Hallitset asiakaslähtöisen muotoiluprosessin alusta loppuun ja olet kiinnostunut sen kehittämisestä ja erityisesti sytyt asiakas- ja liiketoiminta-arvoa tuottavista ratkaisuista

• Datalukutaito, eli kykenet lukemaan yhteen määrällistä ja laadullista dataa ja tuottaa näiden pohjalta synteesejä monimutkaisista asiakokonaisuuksista

• Kokemusta tuloksellisista palvelukehitysprojekteista ideaalissa toimialoilta, jossa palvelutarjoama ja asiakaskokemus muodostuu sekä fyysisistä että digitaalisista palveluista sekä kolmansien osapuolten tuottamista palveluista, mutta suppeampikin kokemus toki riittää

• Tavoitteellisuus ja kyky tarttua itsenäisesti toimeen

• Halua saada muutosta aikaan ja kykyä toimia muotoiluajattelun sekä asiakaslähtöisyyden soihdunkantajana organisaatiossa sekä ulkoisille sidosryhmille

• Erinomaiset yhteistyö- ja kommunikointitaidot

• Empaattinen työotetta

Miksi hakea meille?

Mielenkiintoisen tehtävän lisäksi tarjoamme sinulle mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen. Monipaikkainen työ ja joustava etätyö tukevat sujuvaa työskentelyä. Modernit toimitilamme tarjoavat toimivat ja rennot puitteet yhdessä tekemiseen sekä työkavereiden kohtaamiseen. Työsuhdematkalipulla sinulla on mahdollisuus matkustaa helposti niin työ- kuin vapaa-ajallakin. Ergonomiset työvälineemme, laaja työterveyshuoltomme sekä lounasetu tukevat hyvinvointiamme. Vapaa-ajalla voit hyödyntää liikunta- ja kulttuurietua sekä yhteistä harrastustoimintaa ja tapahtumia.

Kerro itsestäsi ja odotuksistasi viimeistään 12.4.2023 Kuntarekryn kautta (www.kuntarekry.fi). Liitä hakemukseen CV ja linkki työnäytesalkkuusi.

Yhteystietomme
Kysy tehtävästä lisää Liiketoiminnan kehitys -yksikön päälliköltä Jarno Ekströmiltä pe 31.3.2023 klo 10.00 – 11.00 ja 6.4. klo 9.00 – 10.00 puh. 040 140 8146. Voit laittaa viestiä jarno.ekstrom@hsl.fi tai LinkedInissä. Tulemme pitämään työhaastattelut viikolla 16 ja 17.