Product Designer / OP Ryhmä

OP:lla ylivertainen asiakaskokemus ohjaa kaikkea työskentelyämme, ja perustamme koko itseohjautuvan organisaatiomme toiminnan tähän ajatukseen; muotoiluajattelu ja asiakaslähtöisyys koskettaa kaikkia liiketoimintojamme. Etsimme jatkuvasti tapoja muuttaa asiakkaillemme suunnattuja palveluita asiakaslähtöisempään suuntaan. Haemme nyt OP Ryhmän muotoilutiimiin Product Designereita. Tehtävän sijainti voi olla Helsingissä tai Oulussa.

Tehtävästä 

Tulet osaksi yli 100 design-ammattilaisen yhteisöä OP Ryhmässä osaksi monialaista tuote- ja palvelukehityksen tiimiä. Vastaat tiimin kehittämisen asiakaskeskeisyydestä ja sen tuotteiden ja palveluiden asiakaskokemuksen yhtenäisyydestä. 

Toimit tiimissäsi asiakaskeskeisten työskentelytapojen ja niitä tukevan tekemisen kulttuurin vahvistajana ja edistäjänä. Huolehdit, että ratkaisujen suunnittelussa huomioidaan niin laadullista kuin määrällistäkin dataa loppukäyttäjien palvelemiseksi mahdollisimman hyvin. Pääset hyödyntämään OP:n laajaa design systemiä suunnitellessasi käyttöliittymäratkaisuja liiketoimintatavoitteiden saavuttamiseksi. Varmistat, että lopulliset käyttöliittymätoteutukset vastaavat suunnittelemaasi. 

Toivomme, että seuraat aktiivisesti UX-suunnittelun ja prototypoinnin menetelmien kehitystä ja edistät osaltasi modernien työskentelytapojen tuomista käytännöiksi. Design systemimme aktiivisen käytön lisäksi designerimme osallistuvat yhdessä sen aktiiviseen kehittämiseen. 

Pelikavereinasi ovat OP Ryhmän monialaiset tuote- ja palvelukehityksen tiimit, OP:n oma muotoiluverkosto ja Product Designereiden vertaisryhmäsi.

Mitä toivomme sinulta? 

Tehtävässä edellytetään asiakaskeskeistä ajattelu- ja työskentelytapaa, fasilitointitaitoja sekä kykyä soveltaa omaa osaamistasi. Olet kiinnostunut tuotteiden ja palveluiden kehittämisestä ja asiakaskeskeisten toimintatapojen vahvistamisesta. Kykenet itsenäiseen työskentelyyn osana monialaista tiimiä.

Tehtävässä onnistuminen edellyttää sinulta: 

• näyttöjä käyttöliittymä- ja interaktiosuunnittelusta selain- ja mobiilisovellusympäristöihin 
• kokemusta moderneista käyttäjätutkimus- ja testausmenetelmistä ja työkaluista UX designin tarpeisiin suunnitteluprosessin eri vaiheissa. Tarvitset myös tuntemusta muotoilun menetelmistä ja osaat kerryttää asiakasymmärrystä suomalaisista asiakkaista 
• osaamista saavutettavuudesta ja design systemeistä 
• vahvoja tiimityöskentelytaitoja, kykyä osallistaa ja fasilitoida, projektityöskentelyosaamista sekä ketterän kehittämisen ja Lean UX-menetelmien tuntemusta 
• taitoa kommunikoida aktiivisesti tiimin kanssa oman työn etenemisestä ja tuloksista 
• halua kehittää omia ja tiimin toimintatapoja asiakaskeskeisemmiksi ja asiakkaille arvoa tuottaviksi 
• hyvää suomen ja englannin kielen taitoa 

Mitä tarjoamme?

Meille on tärkeää, että jokaisen on mahdollista kehittyä työn kautta, ja tässä sinua tukevat sekä kollegasi että esihenkilösi – et siis tule jäämään yksin. Tekemiselläsi ja asenteellasi pystyt vaikuttamaan omaan urapolkuusi meillä, tuemme sinua kehittymisessäsi ja kannustamme rohkeasti eteenpäin. Meillä on paljon erilaisia uramahdollisuuksia tilanteisiin, joissa uusiin tehtäviin siirtyminen tuntuu sinusta ajankohtaiselta. 

10 % työajastasi on varattu osaamisesi kehittämiseen tai uusien metodien kokeilemiseen. Kehittymistä voit toteuttaa esim. OP Software Academyssa, jossa voit laajentaa osaamistasi monella eri osa-alueella.

Koska elämä on paljon muutakin kuin työtä, meille on ensisijaisen tärkeää, että henkilöstömme voi ja jaksaa hyvin. Pidämme arvossa työn ja vapaa-ajan tasapainoa ja työskentelemme joustavasti liukuvan työajan sekä etätyön avulla.

Lisätiedot ja hakuohjeet 

Lähetä CV:si ja hakemuksesi kertomalla osaamisestasi ja motivaatiostasi viimeistään ti 30.5.2023. Lisätietoja tehtävästä ja OP:lla työskentelemisestä antaa Competence Lead Ilari Jounila, p. 050 482 0988. Hakuajan päättymistä odotellessa voit tutustua lisää Design-tekemiseemme täällä

Finanssialalla luottamus ja vastuullisuus ovat toimintamme perusta, minkä vuoksi tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet, teetetään huumausainetesti sekä suojelupoliisin teettämä perusmuotoinen turvallisuusselvitys. 

OP Ryhmä on yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta arvostava työyhteisö. Kannustamme kaikenlaisia henkilöitä hakemaan meille töihin ja toivotamme tervetulleiksi kaikki sukupuoli-identiteetit, eri ikäiset sekä kulttuuri- ja vähemmistöryhmät.

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä. Olemme asiakkaidemme omistama, yksi finanssialan houkuttelevimmista työnantajista Suomessa. Ryhmässämme työskentelee 13 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, sijoitus-, vakuutus- ja kiinteistönvälityspalveluita neljälle miljoonalle asiakkaallemme. Lisätietoa OP:sta työnantajana ja kaikki avoimet tehtävämme löydät osoitteesta www.op-careers.fi.

Hae paikkaa.