Senior Service Designer / Loyalty / SOK

Primary location:
HELSINKI

Rakennamme S-ryhmälle maailmanluokan muotoilu- ja ohjelmistokehityskompetenssia, jolla haluamme vastata paremmin asiakasomistajiemme odotuksiin ja toiveisiin arjen sujuvuudesta. Vahvistamme digikehityksemme muotoiluosaamista, ja samalla kun tavoittelemme muotoilulle talossamme jatkuvuutta, ristiinpölytämme ajatuksia ja suunnitelmia eri liiketoimintojen välillä. Haluamme tehdä muotoilutyötä ja kehittämistä ketterämmin ja viedä muotoilun syvemmälle liiketoiminnan kehittämiseen.  

Etsimme joukkoomme kokenutta palvelumuotoilijaa kehittämään kanssamme S-ryhmän asiakasomistajuuden digitaalisia palveluita (mm. Omat ostot, S-kanava, digitaalinen liittyminen). Lähes 4 miljoonaa suomalaista – sinun työsi kosketuspinta. Kuinka tuotamme heille merkityksellisiä, arkea helpottavia palveluita heidän haluamillaan tavoilla? Tule rakentamaan kanssamme yhtä Suomen arvostetuinta lojaliteettiohjelmaa ja entistä vaikuttavampaa asiakasomistajuutta, jossa digitaalisilla palveluilla on merkittävä rooli. 

Senior Service Designer, Loyalty

Asiakkuuden digitaalisten palveluiden palvelumuotoilijana työskentelet osana Asiakkuuusyksikön liiketoimintaketterää kehitystiimiämme, johon kuuluu lisäksesi product owner, UX/UI designer ja joukko kehittäjiä. 

Tehtävänäsi on tutkia ja ymmärtää asiakkaidemme arkea laadullisen ja määrällisen tutkimuksen keinoin. Haluat ymmärtää, miten me voimme tukea asiakkaitamme monikanavaisesti heidän omanlaisessa arjessaan. Lisäksi käännät asiakasymmärryksen palveluvisioksi sekä muotoilet sen pohjalta asiakas- ja palvelupolkuja sekä palvelukonsepteja. Toimit yhteistyössä myös S-ryhmän ketjujen kanssa tukemalla niitä asiakasomistajuuden keinojen hyödyntämisessä, sekä olet omalta osaltasi edistämässä muotoiluajattelua ja asiakaskeskeisyyttä palvelukehityksessä.  

Vastuullasi on 

Millaisilla taidoilla menestyt?

Tarjoamme sinulle

Hakuohjeet ja lisätietoja

Haluaisitko sinä olla kehittämässä ja muotoilemassa digitaalisia palveluita, joiden avulla asiakkaamme saavat vähän enemmän irti lompakostaan ja uusia näkökulmia kuluttamiseensa – myös laatunäkökulmasta? Jos kiinnostuksesi heräsi, seuraavaksi olisi hienoa kuulla sinusta! Kerro itsestäsi, osaamisestasi ja ammatillisista kiinnostuksenkohteistasi viimeistään maanantaina 18.4.2022. Käymme hakemuksia läpi ja jututamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odottele viime hetkeen asti. Liitäthän CV:si lisäksi portfoliosi hakemukseesi. 

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, IT Talent Acquisition Specialistimme Anna Ruokamo juttelee mielellään kanssasi tehtävästä, tavoitteistamme ja meillä työskentelemisestä. Annan tavoitat parhaiten sähköpostitse osoitteesta anna.ruokamo(a)sok.fi tai puhelimitse numerosta +358 44 564 2794

SOK on osa S-ryhmää

SOK (Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta) on keskusliike, jossa tuotetaan S-ryhmään kuuluville osuuskaupoille asiantuntija- ja tukipalveluita, kuten esimerkiksi ketjuohjaus-, valikoima-, hankinta- ja markkinointipalveluita. SOK vastaa myös S-ryhmän strategisesta ohjauksesta ja liiketoimintaketjujen kehittämisestä. SOK  ja sen tytäryhtiöt yhdessä muodostavat SOK-yhtymän.

#SOK 

Tietoa meistä
With us, you get to influence Finnish consumer decisions, future retail, developing of digital services and Finland’s best customer service through diverse work tasks. We offer jobs and chances for growth for various experts in different industries and different locations. Our deal includes also Finland’s widest range of employee benefits and the best colleagues. 

Read more: https://s-ryhma.fi/en/careers

Are you S Group’s current worker? Please apply via PeCu’s Career worklet.