Strategic Designer / OP Ryhmä

OP:lla ylivertainen asiakaskokemus ohjaa kaikkea työskentelyämme, ja perustamme koko itseohjautuvan organisaatiomme toiminnan tähän ajatukseen; muotoiluajattelu ja asiakaslähtöisyys koskettaa kaikkia liiketoimintojamme. Etsimme jatkuvasti tapoja muuttaa asiakkaillemme suunnattuja palveluita asiakaslähtöisempään suuntaan. Mukaan jatkuvaan muutosmatkaan etsimme nyt Strategic Designeria OP:n muotoilutiimiin. Tehtävän sijaintipaikkana voi olla joko Helsinki tai Oulu, mutta kuten muuallakin OP:lla yhdistämme sujuvasti etä- ja lähityöskentelyä. Tehtävä on määräaikainen perhevapaan sijaisuus ajalle syyskuu 2023- tammikuu 2024. 

Strategic Designer 

Tehtävästä

Tuet OP Ryhmän strategian toimeenpanoa yhdessä kolmesta liiketoimintasegmentissä, joita ovat vähittäispankki, vakuutus ja yrityspankki. Tuotat liiketoimintasegmentin johdolle eri lähteistä koottavasta datasta ja ymmärryksestä synteesejä asiakaskäyttäytymisen, markkinan ja kyseisen liiketoimintasegmentin tulevaisuuden mahdollisista kehityslinjoista. Löydöksiisi pohjaten muodostat konkreettisia toimenpide-ehdotuksia, käyt niistä keskustelua liiketoimintasegmentin johdon kanssa ja haastat rohkeasti nykytilaan kytkeytyneitä näkemyksiä. Tekemisesi kivijalkana on muotoiluajattelullinen lähestymistapa ongelmanratkaisuun, muotoilun työskentelytapojen ja menetelmien soveltaminen sekä liiketoiminnan ymmärrys.

Rakennat ja ylläpidät systemaattista yhteistyötä liiketoimintasegmentin johdon ja muun asiantuntijatiimin kanssa. Työskentelyssäsi osallistat laajasti sekä asiakkaita että OP:n henkilöstöä. Sinulla on itsenäinen työskentelyote. Pystyt sekä suunnittelemaan onnistuneen etenemisen että viemään tekemäsi suunnitelmat läpi. Olet kiinnostunut oman osaamisesi ja roolisi kehittämisestä: tutkit erilaisia lähestymistapoja, kokeilet niitä ja osaat valita kulloinkin tarvittavat työskentelytavat onnistuneen lopputuloksen varmistamiseksi.

Pelikavereinasi ovat muut OP Ryhmän analyyseja, dataa ja ymmärrystä tuottavat toiminnot, kuten Customer Insight, OP Lab, strategisen suunnittelun asiantuntijat sekä OP:n laaja muotoiluverkosto.

Mitä odotamme sinulta

Tehtävässä edellytetään asiakaskeskeisen ajattelu- ja työskentelytavan sekä tuloksellisen liiketoiminnan lähtökohtien ymmärrystä. Osaat hahmottaa ja kiteyttää asiakkaasta olennaisen erilaisia tutkimusaineistoja ja datoja yhdistellen. Hallitset osallistamisen erilaiset tavat, kykenet monialaiseen syväosaajien kanssa tehtävään yhteistyöhön sekä käymään keskustelua liiketoimintasegmentin johdon kanssa.

Olet empaattinen, analyyttinen ja luova ajattelija. Viestit selkeästi ja vaikuttavasti ja sinulla on erinomaiset verkostoitumis- ja vuorovaikutustaidot.

Tehtävässä onnistuminen edellyttää sinulta:

• muotoiluajattelun ja -menetelmien tuntemusta ja soveltamiskykyä
• kykyä rakentaa ja jalostaa asiakas- ja markkinaymmärrystä
• liiketoiminnallista ajattelua ja teknologista ymmärrystä
• systeemistä ajattelua ja ketterän strategiatyön tuntemusta
• vähintään 5 vuoden työkokemusta vastaavan kaltaisista tehtävistä 
• soveltuvaa korkeakoulututkintoa

Miltä työsi ja urasi OP:lla näyttää?

Meille on tärkeää kannustaa ja auttaa sinua kehittymään ammatillisesti. Voit käyttää 70% työajastasi päivittäisiin tehtäviin, 20% työskentelytapojen hiomiseen ja viimeiset 10% vapaasti uusien taitojen oppimiseen. Tämän osuuden voit käyttää esimerkiksi meidän omassa OP Software Academyssa, jossa voit laajentaa osaamistasi monella eri osa-alueella. Meiltä löytyy myös erilaisia uramahdollisuuksia ja -haasteita tilanteisiin, joissa uusiin tehtäviin siirtyminen tuntuu sinusta ajankohtaiselta. 

Työympäristömme tarjoaa inspiroivat puitteet erilaisiin tarpeisiin, mutta voit halutessasi työskennellä myös muualla. Yhdistämme joustavasti lähi- ja etätyöskentelyä. Meille on tärkeää, että työ ja vapaa-aika kulkevat rinnakkain ja työnantajana olemme valmiita joustamaan elämän eri tilanteissa. 

Saat käyttöösi monipuoliset henkilöstöetumme, johon kuuluvat muun muassa henkilöstörahasto sekä henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Tarjoamme myös kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. 

Lisätiedot ja hakuohjeet 

Lähetä CV:si ja hakemuksesi kertomalla osaamisestasi ja motivaatiostasi viimeistään sunnuntaina 3.9.2023. Lisätietoja tehtävästä ja OP:lla työskentelemisestä antaa Competence Lead Mari Kiirikki sähköpostitse mari.kiirikki(at)op.fi. 

Hakuajan päättymistä odotellessa voit käydä tutustumassa Design-tekemiseemme täällä.

Finanssialalla luottamus ja vastuullisuus ovat toimintamme perusta, minkä vuoksi tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti. 

OP Ryhmä on yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta arvostava työyhteisö. Kannustamme kaikenlaisia henkilöitä hakemaan meille töihin ja toivotamme tervetulleiksi kaikki sukupuoli-identiteetit, eri-ikäiset sekä kulttuuri- ja vähemmistöryhmät. 

OP Ryhmä on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme. Lisätietoa OP:sta työnantajana ja kaikki avoimet tehtävämme löydät osoitteesta www.op-careers.fi.

Hae paikkaa.