Strateginen muotoilija /Kela

Sijainti: Helsinki, FI Tampere, FI Jyväskylä, FI Oulu, FI Pori, FI

Yritys: Kela – Fpa

Strateginen muotoilija (2 henkilöä), innovaatio- ja kasvuyksikkö

Oletko rohkea uudistaja, jonka katse suuntaa ennakoivasti jo tulevaisuuteen? Innostutko kokeilukehittämisestä ja haluaisitko olla mukana luomassa kansallisen tason teknologiauudistuksia? Jos vastauksesi on ’kyllä’, niin tule meille muotoilijaksi!

Meitä muotoilijoita on moneksi ja sinunkin tittelisi saattaa tällä hetkellä olla joku muu kuin strateginen muotoilija. Emme odota löytävämme tähän rooliin “yksisarvista”, vaan pääset itse vaikuttamaan toimenkuvaasi oman osaamisesi ja kehittymistavoitteesi kautta. 

Miksi innovaatio- ja kasvuyksikköön töihin?

Meillä pääset viemään innovaatiotoimintaamme yhä strategisemmalle ja vaikuttavammalle tasolle. Autamme yhdessä sekä Kelaa että koko julkishallintoa uudistumaan. Toiminnassamme yhdistyy ennakointityö ja kokeilukehittäminen, eli tulevaisuuteen katsominen ja uuden luominen. Olet siis mukana näyttämässä suuntaa, johon Kelan kannattaa mennä.

Strategisena muotoilijana esimerkiksi tunnistat ja analysoit yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa toimintaympäristössämme tapahtuvia muutoksia ja ilmiöitä sekä näiden vaikutuksia organisaation toimintaan. Tuot eri osapuolet yhteen ja johdat työskentelyä ongelmien juurisyiden tunnistamiseksi. Muotoilet yhteistyössä niin asiakasymmärrykseen perustuvan empatian kuin liiketoimintahyödytkin osaksi päätöksentekoa ja kehitysratkaisuja. Perustelet ja tarinallistat vaikuttavimmat ratkaisumallit ja tuet niiden validointia kokeilujen avulla.

Kuulostaako tarpeeksi haastavalta? Tehtäväsi ei ole helppo, mutta sitäkin tärkeämpi ja innostavampi. Muutoksen s-käyrällä olemme organisaationa vielä melko alkuvaiheessa, mutta vauhtimme on selvästi kiihtymässä eli juuri nyt on oivallinen hetki hypätä työhön mukaan.

Tarjoamme sinulle:

Lisäksi tuemme palautumistasi pitkillä lomilla ja virike-eduilla. 

Toivomme, että esität palkkatoiveesi hakemuksessa.

Odotamme, että sinulla on

Hyödyksi on myös, jos sinulla on

Meistä

Kelan innovaatio- ja kasvuyksikkö on noin 30 ammattilaisen joukko, joka koostuu mm. muotoilijoista, tekoälyosaajista ja devaajista. Tarkoituksemme on vauhdittaa Kelan teknologiakehitystä ja muutoskyvykkyyttä. Vastaamme Kelassa tehtävistä nousevien teknologioiden kokeiluista ja kehitämme saumattomia julkisia palveluita asiakkaillemme. Rakennamme työyhteisössämme innovaatiokulttuuria muotoiluajattelun kautta. Olemme haluttu kumppani kotimaisessa yhteistyöverkostossa ja yhteistyömahdollisuutemme ulottuvat myös kansainväliseen sosiaaliturvatoimijoiden verkostoon.

Innovaatio- ja kasvuyksikkö on osa Kelan IT-palvelujen tulosyksikköä, jossa työskentelee lähes 900 Kelan omaa IT-asiantuntijaa. Olemme vakaa työnantaja ja osaajamme arvostavat sitä, että meillä saa työskennellä pitkäjänteisesti.

Katso ajatuksiamme innovoinnin keinoista hyvinvoinnin kehittämisessä: Kela: Innovaatioita hyvinvointiin

Kelan innovaatiotoiminnasta voit lukea esimerkkejä täältä: https://medium.com/kelalab

Kiinnostuitko? 

Hae tehtävää rekrytointijärjestelmässämme osoitteessa www.kela.fi/rekrytoi  viimeistään 14.5.2023. Liitä hakemukseen hakemuskirje ja ansioluettelo. Liitä myös mahdollinen portfoliosi hakukirjeeseen.

Kun hakemuksesi on saapunut meille, lähetämme vahvistuksen sähköpostiisi. Älä kuitenkaan jätä hakemista viime tippaan, sillä aloitamme haastattelut heti, kun saamme hakemuksia sopivilta osaajilta.

Lisätietoja antavat mielellään Ville Nore p.040 5918847 sekä Janne Mattila p. 040 7596275 seuraavina ajankohtina: ti 25.4., ke 26.4., ti 2.5., ke 3.5., ti 9.5. ja ke 10.5. klo 16.00-17.00.

Turvallisuusselvitys: Henkilöstömme, asiakkaidemme sekä käsittelemämme tiedon turvaaminen on meille ensiarvoisen tärkeää. Siksi teetämme valitusta hakijasta turvallisuusselvityksen ennen työsopimuksen allekirjoittamista.