Tekstiilisuunnittelun lehtori / Metropolia

Haemme Muotoilun tutkinto-ohjelman tekstiilisuunnittelun pääaineeseen lehtoria toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.8.2022 alkaen. Tehtävä tarkoittaa 70-100% työaikaa hakijan osaamisesta riippuen. Työympäristönä on Metropolia Ammattikorkeakoulun Arabian luovien alojen kampus Helsingissä osoitteessa Hämeentie 135D.

Tehtävät painottuvat tekstiilialan lankatekniikoiden eli neule- ja / tai kudontateknologian opetukseen sekä ohjaukseen em. studioissa. Hakijan on hallittava lankatekniikkaan liittyvät suunnitteluohjelmat ja hänellä on oltava kokemusta vastuullisesta tuotannonsuunnittelusta. Lisäksi hakijalla voi olla erityisosaamista kiertotaloudesta, vastuullisesta tuotesuunnittelusta, materiaalien testauksesta, muotoilualan markkinoinnista tai yrittäjyydestä.

Arvostamme hakijan aiempaa opetuskokemusta ja projektiosaamista. Haemme tiimiimme innostunutta yhteispelaajaan, joka kokee opetustyön omakseen ja haluaa kehittää tekstiilisuunnittelun pääaineen opetusta sekä alan TKI-toimintaa yhdessä kanssamme.

Valittava henkilö voi opettaa omaa osaamisaluettaan tekstiilisuunnittelun opiskelijoiden lisäksi myös muissa muotoilun tutkinto-ohjelman pääaineissa. Opettajalle kuuluu opetustyön ohella tutkinto-ohjelman vastuutehtäviä sekä useiden työyhteisön toimintaan ja opetukseen liittyvien tietojärjestelmien käyttöä. 

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä alan käytännön työkokemus tutkintoa vastaavissa tehtävissä tekstiiliin painottuvilla muotoilualoilla. Pääasiallinen opetuskieli on suomi, mutta hakijalta edellytetään sujuvaa englannin kielen taitoa

Lehtorin kelpoisuusvaatimukset ovat ammattikorkeakouluista annetun asetuksen 352/2003 mukaiset. Lisäksi edellytämme pedagogisia opintoja, jotka on myös mahdollista suorittaa työn ohessa kolmen vuoden kuluessa työsuhteen aloittamisesta.

Palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät Sivista ry:n opetusalan työehtosopimuksen mukaisesti. Tehtävässä on 6 kk:n koeaika.

Lisätietoja antavat:

Muotoilun tutkintovastaava Merja Kosonen, merja.kosonen@metropolia.fi. Puhelimitse 040-7403821, 8.4. klo 12 – 13 ja 19.4. klo 13 – 14

Tekstiilisuunnittelun lehtori Tiina Karhu, tiina.karhu@metropolia.fiHaku alkaa 1. huhtikuuta 2022 ja päättyy 25. huhtikuuta 2022, klo 23.59 (Europe/Helsinki)Työsuhteen tyyppi: Kokoaikainen

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen Suomen suurin ammattikorkeakoulu. Koulutamme kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä. Muodostamme 16 700 opiskelijan ja yli 1 000 asiantuntijan yhteisön, jossa erilaiset ihmiset ja maailmat kohtaavat.     

Olemme korkeakoulutuksen rohkea uudistaja ja rakennamme kestävää tulevaisuutta tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Ratkaisijakorkeakouluna tuemme tuoretta ajattelua, uusia innovaatioita sekä rohkeita kokeiluja. Vuosittain toteutamme yli 100 tutkimus- ja kehityshanketta, yhteiskunnan ja ihmisen parhaaksi. Metropolian liikevaihto on 111 miljoonaa euroa, josta TKI- ja liiketoiminta muodostavat kasvavan osan.

Kun haluat ratkaisijaksi – tule meille.