UX Designer B2B-liiketoiminnan kehitystiimiin / Verkkokauppa.com

Onko haaveissasi löytää paikka, jossa pääset osallistamaan loppukäyttäjät suunnittelutyöhön matalalla kynnyksellä sekä näkemään työsi jäljen asiakkaiden ja kollegojesi päivittäisessä arjessa? Kuulostaisiko Suomen suurimman ja suosituimman verkkokaupan yritysasiakaskokemuksen nostaminen aivan uudelle tasolle houkuttelevalta?

Monista muista alan toimijoista poiketen Verkkokauppa.comilla on täysin oma, itse kehitetty tietojärjestelmä toiminnan pyörittämiseen. Tätä järjestelmää kehittää Verkkokauppa.comin oma IT-osasto, jossa työskentelee noin 80 alan ammattilaista. Suunnittelu- eli tuttavallisemmin UX-tiimi on osa Verkkiksen IT-osastoa, joka ylläpitää niin julkista nettikauppaamme kuin sisäistä toiminnanohjausjärjestelmäämmekin. Tehtävämme on Suomen parhaan verkkokaupan kehittämisen lisäksi luoda parhaita mahdollisia työkaluja kollegoillemme ympäri taloa. Suunnittelijamme työskentelevät eri kehitystiimeissä, joista jokaisella on oma, yritykselle strategisesti tärkeä kehitysalue. Haemme nyt B2B-liiketoimintaa kehittävään tiimiin toista suunnittelijaa. 

Pähkinänkuoressa: Roolisi UX Designerina Verkkiksellä 

Työskentelet muiden suunnittelijoiden, devaajien, Product Ownereiden ja liiketoiminnan edustajien kanssa käyttäjätarpeiden selvittämiseksi ja täyttämiseksi. Teet hyvin laaja-alaista suunnittelutyötä, sillä osallistut koko suunnitteluprosessiin käyttäjätutkimuksesta aina käyttöliittymäsuunnitteluun asti. Suunnittelet ja järjestät workshoppeja, tutkimuksia ja testaussessiota tilanteen niin vaatiessa.  Koska oma toiminnanohjausjärjestelmämme pyörittää koko yrityksen toimintaa, pääset osallistumaan monenlaisten hankkeiden suunnitteluun ja kehittymään suunnittelijana sekä erilaisten projektien myötä että tiimisi tuella.

Työskentely onnistuu pääasiassa etänä niin halutessasi ja kaikki tapaamisemme hoituvat ensisijaisesti etätyökaluja käyttäen. Sinulla tulisi kuitenkin olla ajoittain mahdollisuus osallistua yhteisiin palavereihin tai työpajoihin toimistollamme Jätkäsaaressa.

Pääset tutustumaan Verkkiksen IT-tekemiseen lisää: https://meilletoihin.verkkokauppa.com/it-roolit/

Miten onnistut UX Designerin roolissa?

Olet kartuttanut kokemustasi UX-suunnittelun parissa muutaman vuoden ajan. Työskentelet itseohjautuvalla otteella laajojen kokonaisuuksien jäsentämisessä ja ratkaisemissa. Sinulta löytyy ymmärrystä ja kokemusta käyttäjälähtöisestä suunnittelusta sekä käyttäjätutkimuksesta niin itse suunnittelutyöstä kuin sen koordinoinnista. Viet työtäsi johdonmukaisesti eteenpäin aina tutkimustuloksista käyttöliittymäsuunnitteluun saakka. Käytämme suunnittelutyössämme Figmaa, toivoisimme että työkalupakistasi löytyisi vahvaa osaamista Figmasta tai muista käyttöliittymäsuunnittelun työkaluista.

Lisäksi arvostamme osaamistasi seuraavista osa-alueista:

Ensimmäisen puolen vuoden aikana olet silmissämme onnistunut, kun 

 Verkkis tarjoaa sinulle persoonallisen ja kannustavan työyhteisön

Kuten roolisi kuvauksesta saatoit jo saada kuvan: olemme kehittämisintoinen työyhteisö. Meillä jokainen todella pääsee jättämään oman kädenjälkensä kokonaisuuteen. Meille tärkeää on, että asiat, joita edistämme, ovat pitkällä tähtäimellä vaikuttavia ja kasvumme mukana skaalattavia. Olemme eteenpäin katsova porukka, jossa sinulle on innostavaa ja turvallista esittää kehitysideoitasi.

Kulttuuriamme kuvatessamme puhumme usein verkkisläisyydestä. Se pitää sisällään toisaalta huumorintajuisen ja persoonallisen yhteisön, jossa jokainen saa olla omanlaisensa, mutta lisäksi se on toimeen tarttuvaa reippautta, intohimoa omiin vastuualueisiin, inhimillisyyttä, rehellisyyttä sekä halua löytää parhaat ratkaisut kuhunkin tilanteeseen luovuutta käyttäen.

Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa tehdä töitä, vaan tärkeintä on aina yhteinen maali. Se syntyy rakkaudesta leipälajiin: verkkokaupan pioneerina pysymiseen. Yhteisöllisyys, ketteryys, asiakaslähtöisyys sekä into tuotteita kohtaan ovat supervoimiamme, eivätkä ne tunnu lähtevän meistä verkkisläisistä kulumallakaan.

Jos kiinnostuit, toimi näin: 

Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä, joten jos uskoisit Verkkikseltä löytyvän sinulle mielekästä tekemistä, älä turhaan jää odottamaan yhteydenottosi kanssa! Täytä siis hakemuslomake ja kerro vapaamuotoisesti itsestäsi. Liitäthän mukaan CV:si ja mieluusti myös portfoliosi. 

Jäikö meiltä jokin kysymyksesi vastaamatta? Kysy lisää tehtävästä Head of UX Ville Schalinilta puhelimitse 050 597 5898. Saat Villen kiinni myös mailitse ville.schalin@verkkokauppa.com.