UX Designer / OP ryhmä

Haku voimassa toistaiseksi.

OP:lla ylivertainen asiakaskokemus ohjaa kaikkea työskentelyämme, ja perustamme koko itseohjautuvan organisaatiomme toiminnan tähän ajatukseen; muotoiluajattelu ja asiakaslähtöisyys koskettaa kaikkia liiketoimintojamme. Etsimme jatkuvasti tapoja muuttaa asiakkaillemme suunnattuja palveluita asiakaslähtöisempään suuntaan. Mukaan jatkuvaan muutosmatkaan etsimme nyt UX Designeria OP:n muotoilutiimiin. Työpisteesi voi sijaita joko Helsingissä tai Oulussa.

Tehtävästä

Työskentelet OP Ryhmän tuote- ja palvelukehityksen monialaisessa tiimissä. Työssäsi vastaat siitä, että tiimillesi kuuluvien tuotteiden ja/tai palveluiden kehitys tehdään asiakaskeskeisesti ja asiakkaiden käyttökokemus on yhtenäinen. Työskennellessäsi vahvistat ja viet eteenpäin asiakaskeskeisten työskentelytapojen ja tekemisen kulttuuria tiimitasolla.

Päivittäisessä arjessasi tuotat tiimillesi viimeisteltyjä käyttöliittymäratkaisuja, toimit aktiivisessa vuorovaikutuksessa tiimisi kanssa laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi, osallistut tiimisi seremonioihin sekä varmistat, että lopullinen toteutus vastaa alkuperäistä suunnitelmaa. Seuraat lisäksi käyttökokemuksen suunnittelun ja prototypoinnin menetelmien kehittymistä ja tuot moderneja työskentelytapoja käytännöiksi. 

Tavoitteenasi on varmistaa, että käyttökokemuksen suunnittelussa on otettu huomioon niin laadullista kuin määrällistäkin dataa, jotta ratkaisu palvelee loppukäyttäjää mahdollisimman hyvin. Huomioit myös OP Design Systemin vaatimukset.

Pelikavereinasi ovat OP Ryhmän monialaiset tuote- ja palvelukehityksen tiimit (joissa sidosryhmiä esim. Product Owner, Developer ja Test Engineer), OP:n oma muotoiluverkosto ja vertaisryhmäsi, UX Designereiden Chapter.

Tutustu lisää Design-tekemiseemme täällä

Mitä odotamme sinulta

Tehtävässä edellytetään asiakaskeskeistä ajattelu- ja työskentelytapaa, fasilitointitaitoja sekä kykyä soveltaa omaa osaamistasi. Olet kiinnostunut tuotteiden ja palveluiden kehittämisestä ja asiakaskeskeisten toimintatapojen vahvistamisesta omassa ympäristössäsi. Kykenet itsenäiseen työskentelyyn ja toimit sujuvasti osana monialaista tiimiä. Olet tiimipelaaja ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot. 

Tehtävässä onnistuminen edellyttää sinulta:

• näyttöjä käyttöliittymä- ja interaktiosuunnittelusta selain- ja mobiilisovellusympäristöihin 
• kokemusta moderneista käyttäjätutkimus- ja testausmenetelmistä ja työkaluista UX designin tarpeisiin suunnitteluprosessin eri vaiheissa. Tarvitset myös tuntemusta muotoilun menetelmistä ja osaat kerryttää asiakasymmärrystä suomalaisista asiakkaista
• vahvoja tiimityöskentelytaitoja, kykyä osallistaa ja fasilitoida, projektityöskentelyosaamista sekä ketterän kehittämisen ja Lean UX-menetelmien tuntemusta
• taitoa kommunikoida aktiivisesti tiimin kanssa oman työn etenemisestä ja tuloksista
• halua kehittää omia ja tiimin toimintatapoja asiakaskeskeisemmiksi ja asiakkaille arvoa tuottaviksi
• hyvää suomen ja englannin kielen taitoa

Miltä työsi ja urasi OP:lla näyttää?

Meille on tärkeää kannustaa ja auttaa sinua kehittymään ammatillisesti. Voit käyttää 70% työajastasi päivittäisiin tehtäviin, 20% työskentelytapojen hiomiseen ja viimeiset 10% vapaasti uusien taitojen oppimiseen. Tämän osuuden voit käyttää esimerkiksi meidän omassa OP Software Academyssa, jossa voit laajentaa osaamistasi monella eri osa-alueella. Meiltä löytyy myös erilaisia uramahdollisuuksia ja -haasteita niin tiimin sisältä että ryhmätasoisesti tilanteisiin, joissa uusiin tehtäviin siirtyminen tuntuu sinusta ajankohtaiselta. 

Työympäristömme tarjoaa inspiroivat puitteet erilaisiin tarpeisiin, mutta voit halutessasi työskennellä myös muualla. Yhdistämme joustavasti lähi- ja etätyöskentelyä. Meille on tärkeää, että työ ja vapaa-aika kulkevat rinnakkain ja työnantajana olemme valmiita joustamaan elämän eri tilanteissa. 

Saat käyttöösi monipuoliset henkilöstöetumme, johon kuuluvat muun muassa henkilöstörahasto sekä henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Tarjoamme myös kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. 

Lisätiedot ja hakuohjeet 

Lähetä CV:si ja hakemuksesi kertomalla osaamisestasi ja motivaatiostasi viimeistään su 4.9.2022. Lisätietoja tehtävästä ja OP:lla työskentelemisestä antaa Competence Lead Ilari Jounila, p. 050 482 0988. Jos et saa Ilaria heti kiinni, niin jätä hänelle vastaajaan viesti. 

Finanssialalla luottamus ja vastuullisuus ovat toimintamme perusta, minkä vuoksi tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja perusmuotoinen turvallisuusselvitys. 

OP Ryhmä on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme. Lisätietoa OP:sta työnantajana ja kaikki avoimet tehtävämme löydät osoitteesta www.op-careers.fi.

Hae paikkaa.