Arkkitehtuurin ja muotoilun päivillä yli 50 tapahtumaa

Arkmuoto-tapahtuma Alvar Aallon suunnittelema Viipurin kirjaston luentosali. Kuva Miina Jutila

ArkMuoto 2023 -tapahtumaviikko sekä arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäivä 3.2. juhlistavat hyvän suunnittelun merkitystä. Päätapahtumassa keskustellaan elämisen laadusta ja palkitaan SIO:n Vuoden sisustusarkkitehtitoimisto.

ArkMuoto 2023 -tapahtumaviikon teemana on tänä vuonna elämisen laatu. Tarjolla on kymmenien alan toimijoiden järjestämiä keskusteluja, työpajoja, näyttelyitä, opastuksia, avoimia ovia, luentoja ja julkistuksia ympäri Suomen. Alvar Aallon syntymäpäivänä 3.2. nostetaan liput salkoihin hyvän suunnittelun kunniaksi.

Vuosittain järjestettävien Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien tavoitteena on avata silmiä näkemään arkkitehtuuri ja muotoilu tärkeänä osana jokapäiväistä elämämme ja vahvistaa omistajuuden ja osallisuuden tunnetta rakennetusta ja muotoillusta ympäristöstämme.

ArkMuoto 2023 -päätapahtumat järjestetään Helsingin kaupungintalolla keskiviikosta perjantaihin 1.–3. 2. ja niihin voi osallistua myös verkossa. Verkkotapahtumalinkki julkaistaan osoitteessa arkmuoto.fi . Pääkaupunkiseudun lisäksi tapahtumia järjestetään Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Äänekoskella, Kotkassa, Kouvolassa, Tampereella, Porissa, Turussa, Paimiossa, Tammisaaressa ja Järvenpäässä.

Katso koko tapahtumatarjonta täältä

Tapahtumanostoja Helsingin kaupungintalon päätapahtumista:

01.02.2023 14:30–16:00

Ornamon Taiteilijat O järjestää yhdessä SAFA:n ja SIO:n kanssa julkisten tilojen taiteeseen liittyvän keskustelu- ja esittelytilaisuuden. Alustuksen aiheesta Materiaalipohjainen taide julkisessa tilassa pitää Ornamon taideasiantuntija Anna Rikkinen. Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan alustusta ja esittelyjä!

Lue lisää ja ilmoittaudu

03.02.2023 15:00–18:00

Tapahtumaviikon pääkeskustelun aiheena Helsingin kaupungintalolla on Elämisen laatu.  Suunnittelijoiden lisäksi paneelissa ovat edustettuina vammaisten henkilöiden ihmisoikeusjärjestö Kynnys ry, Aalto-yliopiston PehmoGIS-tutkimusryhmä sekä Suomen tulevaisuustalo Sitra.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Paneelin jälkeen päätapahtumien sarja päättyy juhlavasti SIO:n Vuoden 2023 sisustusarkkitehtitoimiston palkitsemiseen n. klo 16.45. Tervetuloa kuulemaan tilaisuutta, tapaamaan palkittuja ja keskustelemaan tuttujen kanssa!

Lue lisää ja ilmoittaudu

Tilaisuutta voi seurata myös verkossa Helsinki-kanavalla