Muotoilutarinat

Vuosaaren lukiolaiset Designakatemian muotoilukurssilla

Designakatemia vie kouluihin tulevaisuusajattelua

Mitä tapahtuu, kun muotoilija avaa oman työkalupakkinsa koululaisille? Tätä lähtivät selvittämään muotoilijat Oona Kallio, Jonas Hakaniemi ja Elina Huumo kolmessa eri helsinkiläiskoulussa.

Petra Lassenius on Vuoden kalustesuunnittelija 2024

Pitkän linjan suunnittelija tunnetaan muunneltavista ja pitkäikäisistä kalusteistaan. Hänen kädenjälkensä näkyy tunnettujen kalustevalmistajien mallistoissa. Lasseniuksen sohvista povataan tulevaisuudessa jopa muotoilun klassikoita. Sisustusarkkitehdit SIO on…

Taiteilijat O:n vuodenaikataiteilija: Anna-Kaisa Haanaho

Taiteilijan O:n syys-talvikauden 2023 Vuodenaikataiteilija on Anna-Kaisa Haanaho (s. 1979). Anna-Kaisa työskentelee keramiikkataiteilijana sekä perinteisin että kokeellisin tekniikoin studiollaan Hämeenlinnassa sekä taiteilijaresidensseissä ulkomailla.

Kuin sisustuksen korut

Vesa Nilssonin suunnittelemasta vihreästä Alba-valaisimesta tulee ensimmäisenä mieleen Nuuskamuikkusen hattu. Muodossa on kaikuja myös moderneista klassikoista, kuten vaikkapa Lisa Johansson-Papen valaisimista. Nilsson voitti Alba-valaisinsarjallaan…

Unelmatyössä Finnairin muotoilijana

Intialainen Adithya Varadarajan on yksi Finnairin muotoilutiimin kolmesta Lead Designerista. Hän vastaa osaltaan digitaalisen asiakaskokemuksen muotoilusta.